Alexander Dugin, Hatay sınırında çöktü!

Türk “matbuatının” kalemlerinin günümüzde yaşanılan her olaya “20’nci yüzyıl refleksi” vermesini hayretle izliyorum.

  • GİRİŞ26.11.2015 09:50
  • GÜNCELLEME26.11.2015 09:50

Sınır devriyesindeki F-16 pilotumuz görevini yaptı. Angajman kurallarını uyguladı, üstelik, -bence- o kuralların sınırlarını da zorlayarak hava sahamızı 5 dakika boyunca ihlal eden “kimliği belli olmayan” bir savaş uçağını tam 10 kez uyardıktan sonra füzesini ateşlemek zorunda kaldı.

Bunu yapmak için bir üst makama emir tekrar ettirmesi gerekmiyordu.  “Emri kim verdi?” sorusu saçma! Emir, aylar önce verilmiş, dünyaya duyurulmuş, üstelik Rusya’ya, uçaklarını Suriye’ye sokmasından sonra Ankara ve Moskova’da aktarılmış.

Pilot verilmiş emri, inisiyatifi ile esnetse, piste indiğinde hesabını verecek.

ABD-Rusya bir kaza sonucu savaş çıkmaması için bu nedenle mutabakat yaptılar.

ABD-Rus mutabakatında biz var mıyız, hayır. Rusya benzer bir mutabakatı bizimle yapmak istedi mi, hayır.

Aksine...

3 Ekim günü Rus savaş uçakları Yayladağ’da Türk hava sahasını ihlal etti, 2 F-16 göğüsledi, o gün pilotlarımızın uyarılarını dinlediler, geri döndüler, Moskova protesto notası yedi. Durmadılar, 4 Ekim günü iki F-16’ımızı taciz ettiler. Uyarılınca, “bir navigasyon hatası” olduğunu söylediler. Davutoğlu’nun bu olaylar üzerine söyledikleri, pilotlarımızın ihlalleri önlemede “emir tekrarına” ihtiyaç duymadıklarını göstermeye yeterdi: Angajman kurallarımız bellidir, TSK tam olarak talimatlandırılmıştır.

TSK görevini yaptı, yapmasaydı hesabını verirdi...

Lütfen, biraz ülkenizin arkasında durun

Bakıyorum, Moskova’dan ekrana bağlanan arkadaş, olayı, Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin tarihi hatası olarak değerlendiriyor. Bir koro ortaya çıkmış, Rusya’nın bunun hesabını bizden fena halde soracağını siyasi şehvetle anlatıyor. Bu koroyu iyi tanıyorum. HAMAS lideri Halid Meşal 2006 yılında Türkiye’yi ziyaret ettiğinde İsrail’in bunun hesabını soracağını söyleyenlerdir. Bi’şey yapamayacağını o günlerde yalnız iki yazar, ben ve İbrahim Karagül söylemiştik. “One minute”de tekrarladılar, İsrail’in gücü Mavi Marmara’daki silahsız insanlarımıza yetti. Netanyahu özür dilemek zorunda kaldı ama geçiniz... Devletler arasında güven duygusu bir kez sarsıldı mı, tamiri insan ömründen uzun zamanı alıyor.

Rusya’nın hesap soracağını söyleyenlerin aslında bir fikri yok ama ben buradan söyleyeyim, bir halt edemez!..

Bizim de elimizde, görevini yapmış Türk pilotunun arkasında durmaya bile korkan, bir kez bile ülkesinin çıkarlarına sahip çıkmamış bir yazar-çizer kalabalığı kalır.

Namusunu koruyan Türkmen senin nerene battı?..

Oysa Putin’e sorulacak soru çok basit: Asırlardır yaşadığı toprakları, ailesini, namusunu, kanlı diktatöre karşı korumaya çalışan o Türkmen, senin nerene battı? O diktatörün kasaplarından Mihraç Ural’ın adamları Kızıldağ’ı 24 saatliğine ele geçirdiğinde telsizden “Rus votkasını aldık geliyoruz, kadınlarınızı kaçırmayın” dediklerinde utanmadın mı? O telsiz anonsları önüne geldiğinde, desteklediğin bir başka diktatör Slobodan Miloşeviç’in faşist Çetnik çetelerinin binlerce Müslüman Boşnak’a yaptıklarındaki ortaklığın aklına gelmedi mi?

Öyle ya, koskoca Rusya’sın... Her 20 yılda bir, masum Müslümanları katleden şu veya bu çeteyle yolunun kesişmesinin özeleştirisini yapabilecek bir devlet olmalısın...

Lafı uzatmayacağım...

Rus derin devleti ile ordusunun sözcüsü Alexander Dugin’in (bkz: Alexander Dugin’i tanımadan, Putin’i anlayamazsınız, STAR, 23 Kasım 2015) hayalindeki “Avrasya İttifakı” Türkiye’nin Hatay sınırında çökmüştür!..

Dugin, bu ittifakta İran’ı Rusya’nın bir numaralı müttefiki, Türkiye’yi ise Batı ile yaşadığı sorunlar nedeniyle “bağlantısız dost” olarak değerlendiriyordu. Putin, Tahran’da Ali Hamaney ile buluştuktan bir gün sonra uçağı Türkiye tarafından düşürülmüş bir lider olarak uyandı.

yazının devamı için tıklayınız

Yorumlar2

  • AVCI 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın ZENTÜRK iyi güzel yazmışsında,bir hafta sonra sizin takım << Rus uçağını ordudaki parelelci subaylar düşürdü>> derse ne yapacaksın? Bu Dugini o zaman parelelcilermi bakanlıktan düşürmüş olacak?Avrasya tezini Hoca mı çökertmiş sayılacak?Yazılarınızı takip edeceğim.Suç parelele atılarsa << helal olsun Parelel Dugini çökertti>> diyebilecekmisin? Birde şu yorumculcularını okuyormusun,hani <<asıl hain düşman içimizdekiler diyen>> yorumcularını,Kamplaştırma yazılarınızın meyvesini!Tarftarlarınız tüm muhalefeti RUS olarak görmeye başladı farkındamısın.
    Cevapla
  • Hancer61 8 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ve doğru yazmıssın da İçimizdeki yabancıları ne yapacağız asıl Düşman onlar değilmi
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat