Ayşe Kulin'nin düşündürdükleri

Türkiye'de islam söz konusu olunca dini bilgisi olan, olmayan herkes konuşuyor. Halbuki din bütün dünyada toplumun en yumuşak karnı olduğu nedense çoğu kez göz ardı ediliyor, unutuluyor.

  • GİRİŞ26.05.2013 09:36
  • GÜNCELLEME26.05.2013 09:36

Dini bilimlerde ihtisas yapmış profesörler, din alimleri değil konuyla hiçte uzaktan yakından ilgisi olmayan herkes ekranlarda konuşuyor/konuşturuluyor.

Cumhuriyet mitinglerinde öfkesini, sahne ve ekranlarda hızını alamayan İslam düşmanı Ateist tiyatrocu dinin aleyhinde konuşabiliyor.

İslami bilgisi namaz surelerini okuyacak kadar bile olmayan aşağılık komplesine bürünmüş Nişantaşı sosyetesi bir artist dini ve dindarları aşağılabiliyor.

Sırılsıklam İslam düşmanı olan emekli yargıç, subay,  amir, memur, üniversite öğretim üyesi kendini her konuda yetkili zannedip bu konuda da bu doğrudur bu yanlıştır diye hüküm verebiliyor.

Şarkıcı, türkücü, tiyatrocu, artist, davulcu, zurnacı, gazeteci, Radyo-TV modaratörü, program yapımcısı eline bir mikrofon geçiren bilen bilmeyen herkes konuşuyor.

Ve burası %99'u Müslüman bir ülke olan Türkiye. TV ekranlarında, gazete sütünlarında apaçık İslam ve Müslüman düşmanlığı yapılıyor/yapılmasına müsaade ediliyor.İnat ve ısrarla toplumun  sinir uçlarına basılıyor

Kimse İslama ve onun değerlerine inanmak ve onları kabul etmek mecburiyetinde değildir. Ama kimse inananların dinine ve dini değerlerine hakaret etmek ve ettirmek gibi bir hak ve salahiyete de sahip değildir. Bilinçli olarak sık sık tekrarlanan bu hareketler fikir ve düşünce özgürlüğü ise hiç değildir.

İslam hakkında konuşan, konuşturulan, fikir ileri süren, eleştiri, yorum yapan insanların birçoğunun İslami ilimler konusunda ihtisas sahibi olmayan kişilerden seçilmesi de ayrıca düşündürücüdür.

İslam hakkında bir sürü İslam karşıtı zevzek, artist, sanatçı bozuntuları ekranlarda neden, niçin ve hangi amaca hizmet etmek ve ettirilmek için konuşuyor/konuşturuluyor? Toplumun dinini hafife almanın, eleştiri adına karalamanın, kötülemenin, hakaret etmenin adı ne zamandan beri fikir ve düşünce özgürlüğü oluyor?

Cahil bir doktorun insanı candan, cahil bir konuşmacısının da başta kendini imandan ve toplumu ifsat edeceği neden göz önünde bulundurulmuyor?

Yıllardır süregelen bu yanlışlar, inadına inadına milletin en hassas dini duygularını rencide etmek, buna fırsat vermek, bu milleti aşağılamak, tahrik etmek, sokağa dökmek için mi yapılıyor acaba?

Televizyon programlarında İslam hakkında konuşan, konuşturulan insanlara baktığımızda çoğunun cehaletlerini görüp insanın içi sızlıyor.

İyi ki İslamı doğru dürüst anlayıp anlatan, bunun gayreti ve mücadelesi içinde olan ilim adamlarımız, hocalarımız, âlimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, islamı asıl kaynaklarından okuyan öğrenen ve öğreten insanlarımız var. Eğer onlar da olmasa bu ülke ve ülkenin insanları Laikliklik, Liberallik, Sosyalistlik, Komünistlik, Kemalistlik adına inançsız olacak, İslam diye de başka şeylere inanacaklar.

Sn.Kulin İslamın, Kuranın yeniden yorumlanmasını ve gerçek özü ne ise onun ortaya konmasını istiyor. Bunu da AKP iktidarında olabilirdi diye düşünüyor.

''Bir millet kendini değiştirmezse Allahta onların durumlarını değiştirmez.'' Rad;11)  Bir toplumun değişimi ilahi hitapta böyleyken, kim İslama İslam düşmanlarının bakış açısından, mantık ve felsefesinden, düşünce ve gözlüğünden bakarsa islamı da onlar gibi görür ve anlar.Meseleye Hakkın gözüyle bakanlar ancak hak ve hakikatin gerçek yolunu görebilir, islamın özünü anlayabilir.

Yunus  bunu ; ‘'Şeriat, tarikat yoldur varana/ Hakikat marifet andan içeru''  diyerek iki cümle özetlemiştir. İslamın anlaşılması eşyaya ve hadiselere islami mantık, düşünce, anlayış ve bakış açısıyla bakmak ve değerlendirmek ile olur.

İslam hakkında kaygılarının olduğunu söyleyenlerin her şeyden önce bu noktayı anlamaları ve iyice içlerinde sindirmeleri lazım. Gerisi sonra zaten çorap söküğü gibi gelir.

Arif Altunbaş - Haber 7
arfltnbs@hotmail.com
www.haber7.com

Yorumlar2

  • MASTER 10 yıl önce Şikayet Et
    korkuyoruz tabi. 1- Bu ülkede haci, hoca takimina saygi oldugu kadar onlara karsi bir güvensizlikte var..cok sinsi olabiliyorlar..2- halk Seriatla veya dini yasalarla yönetilmek istenmiyor.Bunlar özgürlük sinirlayici seyler..Iran, Afganistan, Suidi arabistanda durum ortada...konu islam olunca lafi imama birakmak zarar olur...sonucta hepimiz din dersi gördük..:))
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Abdullah 10 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir konuya değişmişsiniz. Gerçekten bu ülkemizde islam söz konusu olunca herkes konuşma hakkına sahip olduğuna inanıyor. Bir çokları da saçmalıyor. İslamı anlamak, yorumlamak islami bilgi ve değerlere sahip, islami ölçülere dikkat eden bilen insanların işi. Daha kendini bilmeyenlerin haddi değil diye düşünüyorum. Tespitlerinize de katılıyorum. Basın özgürlüğü başkalarının sınırlarına ve mukaddeslerine saldırmak değildir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat