Cumhurbaşkanımızı dinlerken…

İki yıl önce Kölnden İstanbula gitmek için THY uçağına binip koltuğuma oturduğumda ne göreyim.

  • GİRİŞ27.03.2015 07:52
  • GÜNCELLEME29.03.2015 09:59

Yanı başımdaki oturan kişi tanıdık bir sima. 1980-82 yılları arasında Almanyada Avrupa İslamcı Gençlik Başkanlığı görevim sırasında tanışmış olduğum benden önceki Başkan Hamza Cebeci.

Aradan on yıllar geçmiş görüşmeyeli. Onun da benim gibi sakallarıma ak düşmüş. Şimdi de koltuk numaralarımız yan yana düşmüş. Hoş beşten sonra onun yüreğinin de benim yüreğim gibi savaş bittikten sonra bile kan terler içinde koşan bir at olduğunu gördüm.

İki dava adamı -yıllar sonra da olsa- yan yana gelince ne konuşur?

Köln- İstanbul arasında havada kaldığımız sürece fikir ve düşünce olarak konuştuğumuz meseleler hamdolsun bu gün  ‘’Uluslararası Vuslat Derneği’’ ve ‘’ Uluslar arası Vuslat Platformu’’ olarak havada kalmadı, meyvelerini veriyor.

Nedir, ne iş yapar bu ‘’Uluslararası Vuslat Derneği’’ ve ‘’platformu’’ ?


’Başta ülkemiz ve Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında aynı gaye ve değerler, fikir ve gönül etrafında bir araya gelen insanların ortak tecrübe ve birikimlerini ülkemizin ve milletimizin istifade ve hizmetine sunmayı amaçlayan, yeryüzünü mescid bilen bir ahlak, vicdan ve irfan hareketinin vuslata yürüyüşüdür.’’

‘’Medeniyetimizin yeniden inşası ve ihyası yolunda kendisine düşen görevi sorumluluk ve vebal kabul eden bir anlayışı ülkemize ve yeryüzüne yansıtma sevdasıdır.’’

‘’Toplumumuzun tüm farklılıklarını kuşatacak çalışmalar yürütmek,
bu değerler doğrultusunda gelecek nesillerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır’’

Dileyenler dernek ve platformun faaliyetleri hakkında, http://www.vuslatplatformu.com/index.php veya https://www.facebook.com/UluslararasiVuslatPlatformu  bilgi alabilirler.

‘’Uluslararası Vuslat Derneği’’ ve ‘’uluslararası Vuslat Platformu’’ olarak, 23.03.2015 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanı ziyaret ettik. Heyetimiz Cumhurbaşkanımız tarafından çok sıcak ve samimi olarak karşılandı.

Resmi ziyaret proğramımız 45 dakika olmasına rağmen 2 saat sürdü.

Cumhurbaşkanımız toplantıda özetle;’’ Başkanlık sisteminin Türkiyedeki sistem tıkanıklığını, oligarşik bürokrasinin, kurumlar arası açmazların ve aksaklıkları önünü açacağını, Türkiyeyi ileri demokrasi ve çağdaş medeniyetlerin üstüne taşıyacağını,  kısaca Türkiyeyi refah ve huzura, barış ve kardeşliğe kavuşturup uçuracağından bahsetti.’’ Bu konu da herkesin fikrini sordu. Konuşmacıların fikir ve görüşlerini sabır ve dikkatle dinledi.

Muhalefetin kendilerini yırtarcasına karşı çıktıkları Cumhurbaşkanlığı Külliyesini gördük. Bu ülkenin evladı ve 30 yıl Avrupada yaşamış bir aydını olarak ülkemle ve AK Parti hükümetlerinin bu ülkeye yaptığı hizmetlerle gerçekten gurur duyduk.

Fikri ve siyasi olarak, bedenimiz ve ruhumuzla mensubu olduğumuz bu cephede, ülkemizin sevdalısı bir Cumhurbaşkanı liderliğinde aynı koşuda ve kulvarda olmamızın mutluluğunu yaşadık.

Yıllarca dava arkadaşlığı ve kader birliği yapmış olduğumuz bir insanın hangi makam ve mevkide olursa olsun, Cumhurbaşkanı bile olsa mütavazi, vefalı bir müslümana yakışır vakur ve asalet içinde olduğunu görmemiz bizi z.yadesince sevindirdi.

Toplantı sonrası milletimizin adım adım vuslata doğru yaklaştığını görmeyi nasip eden Rabbimize Hamd olsun!

Daha güzel günlere yürüyeceğiz, daha güzel günler göreceğiz inşallah.

Dostlar sevinsin ve şükretsin! Düşmanlarımız çatlasın!

Arif Altınbaş /Haber7
Facebook; arifaltunbas@hotmail.com
Twitter @arfaltunbas

Yorumlar2

  • Erdem 9 yıl önce Şikayet Et
    Oturup eleştirmek kolay. Mücadele verip başarmak zor iştir. Verdikleri mücadele ve hizmetten dolayı Sayın Cumhurbaşkanım ve gönüldaşlarını tebrik ediyor ve dualarım gönderiyorum. Uluslararası Vuslat Platformu ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızı yaptıkları çalışmalarla bu kutsal yolculukta Cumhurbaşkanımıza da moral desteği oldukları için gönülden teşekkürler.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Erdem 9 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah, evvelallah ! Her şey daha iyi olacak inşaallah. Hayırların fethi için şerlerin def'i için surda gedik vermeden; daha azimkar ve daha umut var olarak istikbal'i azim ve istiklal daim için mücadeleye devam.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat