Eline, yüreğine sağlık Türkiye

Türkiye kaybettikçe bir tarafta hırçınlaşan, hırçınlaştıkça çirkefleşen muhalefet liderleri, diğer tarafta kazandıkça ülkemizi büyük bir ülke yapmak için hırsla çalışan bir lider ve onun karşısında muhalefet partilerinden de ileri ve düşmanca davranan Hıristiyan bir batı bloğuyla karşı karşıyayız.

  • GİRİŞ29.04.2016 08:02
  • GÜNCELLEME30.04.2016 09:22

‘’Ne olacak bu muhalefetin hali’’ diye diye milletimiz nazarında söz yalama oldu. Bana sorarsanız bu muhalefet partileri ve liderleri Türkiye’nin önünde engel olmaktan başka hiç bir iş yapmıyor. Batsın bu gerici, çirkef muhalefet. Defolup gitsin. Yerlerine gerçekten muhalefet yapacak yeni partiler ve liderler gelsin. Bunlardan bir cacık olmaz.

Yıllarca her seçimde nal toplayan muhalefet liderleri üzerlerine bir toz kondurmuyor, burunlarından bir kıl aldırmıyorlar. Hep onlar haklı, hep iktidar ve onu oraya getiren ‘’Cahil, bidon kafalı, gerici, göbeğini kaşıyan adam, koyun sürüsü halk’’ haksız. Yenildikçe yenilgiye doymayanlar sanki sütten çıkmış ak kaşık, hepsi dört dörtlük adammış gibi çalımlarından ve havalarından yanlarına varılmıyor.

Muhalefet partilerinin seçmenleri de ayrı bir âlem tabii.  Hikmetinden sual olmaz ama onlar da inadına kaybeden liderleri ve partileri seçiyor veya seçmek zorunda kalıyorlar. Partilerinin iyiye değil, daha kötüye gittiğini göre göre bu aymazlık, bu tutuculuk, bu vurdumduymazlık, bu ideolojik körlük niye? Takım tutar gibi, kendi kutsalını savunur gibi parti tutmak sadece Müslüman ülkelere ait kötü bir adet olsa gerek. 
Yıllardır her girdiği seçimde yenilen ve ülkemize artı bir değer katmayan partileri cahili bir taassup ve anlayışla tekrar tekrar seçmek aklın ve mantığın alacağı bir şey değil.

Muhalefet seçmenleri Ak Partiyi sevmiyor, liderlerini beğenmiyor olabilirler ama, üstünde özgürce yaşadıkları vatanımızı da mı sevmiyorlar? Ondört yıldır ülkemizi berbat bir konumdan alıp iyi bir duruma getiren, bunun için her girdiği seçimde millet tarafından ödüllendirilerek ezici bir üstünlükle seçim kazanan, ülkemizin dünyadaki itibarına itibar katan, sanayi, kalkınma, teknoloji, iç ve dış ticareti zirveye taşıyan bir lider ve partiye karşı parazitlikten başka hiçbir iş yapmayanlar hangi akla ve ülkeye hizmet ediyorlar? 

Ülkemizde aklın ve mantığın almadığı, hak ve hukukun kabul etmediği birçok şeyler oluyor.

Başarılı işler yapan bir partiye, lider ve iktidara sırf muhalefet olsun diye düşmanca davranan ve her yaptıklarına ‘’istemiyoruz’’ diye inatla karşı çıkanlar, beceriksiz, patavatsız, lider olmaktan çok uzak olan parti başkanlarını da aynı inat ve yanlışlıkla destekliyor ve onları omuzlarında taşıyor olmaları ihanetten, düşmanlıktan başka ne anlama geliyor.
Söz konusu olan hepimizin vatanı ve insanı, Türkiye ve Türkiye’nin geleceği ise, kimsenin bindiğimiz gemiyi delmeye ve dalı kesmeye hakkı ve lüksü sahip değildir.
Amerika’sı, Rusya’sı, Çin’i, Avrupa’sı ve İsrail’i ile dört tarafımızdan düşmanla sarıldığımız, hedef alındığımız bir zamanda kimsenin inadına kör bir particilik uğruna bir yalanı ve yanlışı desteklemeye ve doğru işler yapan, Türkiye’yi dünya devletleri arasında zirveye taşımaya çalışan bir lideri, parti ve iktidarı devirmeye hakkı yok.

Millet olarak görevimiz olumlu muhalefet yapmak, iş yapan hangi parti olursa olsun onları desteklemek ve alkışlamak olmalıdır. Takım tutar gibi tutucu, kör bir particilik anlayışıyla ne toplumsal barışı, ne kardeşlik ve huzuru getirebilir ve nede ülkemizin kalkınmasını gerçekleştirebiliriz.

En iyi ve doğru muhalefet kim olursa olsun milletimiz ve ülkemiz için iyi işler yapanı desteklemek ve işlerini kolaylaştırmak kötü iş yapanı ve iş yapmayanı da yalnız ve saf dışı bırakmak olmalıdır. Zaten, aziz milletimiz her seçimde bunu açık ve net olarak yapıyor. Başarısız olanı, şımarıklık yapanı, ne oldum delilerini ele geçirdiği ilk fırsatta bir vuruşta nakavt edip ringin dışına atıyor.
Eline, yüreğine sağlık Türkiye.

Facebook; arifaltunbas@hotmail.com

Twitter @arfaltunbas

 

Yorumlar1

  • Hasan Yıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah! Kalemine ve yüreğine sağlık hocam.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat