Terörün patronları!

  • GİRİŞ01.07.2016 09:48
  • GÜNCELLEME02.07.2016 12:00

Paris’te, Belçika’da, Amerika’da, İstanbul’da masum insanlara yönelik terör saldırılarının elbette ulaşmak istedikleri amaçları ve hedefleri var. Bunu belirleyen beyni kafatasından alınarak ipotek’ e verilen beyinsiz teröristler değil. Onların görünen ve gizlenen patronlarıdır.

Teröristin şer güçleri ve istihbarat örgütlerinin elinde mayınlı tarlalara sürülen azatlı eşekler kadar bile kıymeti yoktur. Sahipleri onları kukla olarak oynatır ve çocuk bezi gibi kullanılır, kirlenince de çöpe atarlar. Bunlar kafaları gibi aklı, fikri ve kanları bozuk insanlardır.

Terör bir milletin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna, ekonomi ve siyasetine hatta topyekûn insanlığa karşı yapılan vahşi ve barbarca bir saldırıdır. Teröristin kimliği, kim olduğu, hangi siyasi gurubun adamı olduğu önemli değil. Onlar insanlık düşmanı katillerdir.  Terör kurbanının dini, milliyeti ve kim olduğu da önemli değil. Onlarda mazlumdurlar. Mazlumun kimliği ve kişiliği sorulmaz.

Terörü destekleyenler, teröriste yardım ve yataklık edenler, terör üzerinden politika yapanlar ve onların yandaşları en az teröristler kadar suçlu ve sorumludurlar.

Dünyaca ünlü yazar ve mütefekkirler terörle ilgili şöyle diyorlar;

-‘’Herkes terörizmi durdurma konusunda karamsar. Aslında bunu durdurmanın kolay bir yolu var. Teröre katılanları durdurun.’’ Noam Chomsky

-‘’ Sömürgecilik, terörizmin anasıdır.’’ Suzy Kassem

-‘’  Bir anlamda terör televizyonun gelişiyle çiçek açtı. Televizyon, din ve siyaset terörü teşvik etmektedir.’’ Marilyn Manson

-‘’ Eğer terör karşısında susarsan terör yayılacaktır.’’ Malala Yousafzai

-‘’ Terörist patlamalarının en büyük tehlikesi provokasyonlarla oluşturulan aptallık patlamasıdır.’’ Octave Mirbeau

-‘’ Terörün dini yoktur ama sekülerizmin dini bir tanedir, sadece bir tane.’’ Satyendra Singh ‘Shyamal

Evet, bazı batılı ünlü düşünürler böyle söylüyorlar. Bazı Müslümanlar aptalca terör yaparak iyi bir iş yaptığını sanıyor. Şunu kesinlikle bilmeliyiz ki, terör ile İslam yan yana gelmez ve aynı çerçevede bile durmaz.

Masum insanları öldürmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Nefsi müdafaanın ve kendini savunmanın dışında hiçbir din öldürmeyi kutsamaz ve teşvik etmez.

Ülkemizde ve dünyada umutlarını teröre bağlayan kişi, toplum ve milletler kimlerin oyuncağı olduklarını, hangi emperyalist sömürgeci zalimlere yardım ve yataklık yaptıklarını, hangi alçak ve şerefsizlere kul ve kölelik ettiklerini bilmezler.

Terör ve terörizm insanlığın barış ve huzurunu, refah ve güvenliğini, insanlığı ve onun tüm değerlerini tehdit eden vahşi ve tehlikeli bir canavardır. Nerede bulunursa bulunsun, nerede görülürse görülsün kökünden kılcal damarlarına kadar sökülüp yok edilmek zorundadır.

Teröre zemin hazırlayanlar, ona yardım ve yataklık yapanlar masum insanların katline zemin hazırlayanlar ve bu zulmü de alkışlayanların ta kendileridirler.

Terörün gücünü kırmak, barış ve kardeşliğin gücünü arttırmak bütün insanlığın ortak görevidir. Kimse bu insani sorumluluk ve görevden kaçamaz ve kendini muaf tutamaz. İnsanın Rabbimizin yarattıklarına merhametli ve şefkatli davranması insanın kul ve insan olma özelliğinin başında gelir.

‘’Kim haksız yere, kısası gerektiren bir sebep ortada yokken veya yeryüzünde, kanının heder edilmesini gerektirecek bir bozgunculuğa, anarşiye karışmamış bir kimseyi öldürürse, bütün insanları öldürmek gibi ağır bir cinayet işlemiş olur, sorumlu tutulur.’’ Macide;32

 

Arif Altunbaş - Haber7

arifaltunbas@hotmail.com

Twitter @arfaltunbas

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat