Referandumun çağrıştırdıkları

  • GİRİŞ29.09.2017 07:32
  • GÜNCELLEME30.09.2017 09:45

Her millet birgün kendi özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmak ister. Ama herşey sadece istemek ile olmuyor. Bazı şartların, zamanın ve zeminin de buna uygun olması gerekiyor.

Başta o ülkede yaşayan farklı din, mezhep, ırk ve gurupların, daha sonra o ülkeye sınırdaş komşuların bağımsızlık hareketinden zarar görmemesi, bundan negatif etkilenmemesi için bir fitne anaforuna tutulmaması gerekiyor.

Okyanus ötesinden, doğudan batıdan gelen emperyalist ve sömürgecilerin kontrol ettiği ve yönettiği bir bağımsızlık hareketine her zaman şüphe ile bakılır. Hele hele bu oyunun arkasında Ortadoğudaki fitnenin baş aktörü Siyonist, işgalci, İslam düşmanı İsrailin olması durumu tamamen değiştirir.

Ortadoğu halklarının baş düşmanı İsrailin parmak izinin olduğu bir yerde huzur ve barışın olmayacağını tüm müslümanlar bilir. Arkasında ABD ve batılı devletlerin gizlendiği bir karanlık planın bu coğrafyaya kan ve göz yaşı getireceğini dağdaki çobanlar bile farkeder.

Bu yüzden Kuzey Irakta gerçekleşen  Referandum başta bölgedeki Kürtlere ve orada yaşayan Arap, Türkmen vs. gibi milletlere barış ve huzur değil ancak gözyaşı ve kan getireceğini şimdiden tahmin etmek için kehanet gerekmez.

Afganistan’ın, Irak’ın, Lübnan’ın, Suriye’nin, Libyan’ın, Mali’nin, Somali’nin, Yemen’in içinde bulunduğu perişan ve hazin durumu meydana getirenler bize dost ve müttefik olarak kendilerini takdim eden iki yüzlü batılılar, BM, NATO, AB ve müttefikleridir.

Bu gün Suriyede, Afganistanda, Yemende, Libyada oyun kuran, kan akıtan da bunlardır. Bahreynde, Malide, Somalide, Karabağda, Keşmirde, Myammarda müslüman halklara zulmeden veya onlara zulüm edenlere göz yumanlar da bunlardır.

Dün Sky-Picot anlaşmasıyla Ortadoğuyu bölüp parçalayan, kabile devletçiklerine ayıran, her birini emperyalizmin bir ileri karakolu haline getiren batılılar bugün Ortadoğunun sınırlarını yeniden dizayn etmek, yeniden coğrafyamızı kendi çıkarlarına göre değiştirmek istiyorlar.

Irak ve Yemendeki mezhep çatışması, Suriye ve Libyadaki etnik çatışmalar, Kuzey Iraktaki Kürdistan Referandumu işgalci batılıların böl parçala ve yut politikalarının bir parçasıdır.

ABD ve müttefikleri, İsrail ve batılı istihbarat teşkilatları yoğun olarak İran, Türkiye, Irak ve Suriye de yaşayan müslüman kürtleri çok sevdiğinden dolayı desteklemiyor. Onları piyon olarak kullanmak, birbirine kırdırmak, çıkar ve menfaatleri doğrultusunda ateş hattına sürmek için destekliyor ve silahlandırıyor.

Barzaniyi gasa getirerek bağımsızlık referandumuna sürükleyenler Kuzey Irak Bölgesel yönetimin elde ettiği kazanımları da zamanla kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyalar.

Barzaninin referandum hamlesi 15 Temmuzu hazırlayanların operasyonudur. Irak’ı, İran’ı, Suriye’yi ve Türkiye’yi istikrarsızlaştırarak, kendilerine boyun eğdirmek ve mecbur etmek için ortaya sürülen bu referandumdan sonra bölgede sular bir müddet daha durulacağa benzemiyor.

Irakın parçalamasına en büyük katkıyı sunan Barzaniden çok Malikidir.Hesap sorulacak birisi varsa o da önce Maliki ve Malikiyi kukla gibi parmaklarında oynatan küresel ve bölgesel güç odaklarıdır.

Birinci Dünya Savaşıından sonra, Osmanlı’nın tarih sahnesinden silinmesinin etkileri ve Müslüman coğrafyaların emperyalistlerce parçalanmaları, bölünmeleri ve birbirlerine düşman devletçikler haline getirilmesi bu ümmetin başına gelen en büyük felakettir.

Bugün yeni trajediler üretmenin, yeni yanılgılar ithal ve ihraç etmenin, yeniden yabancıların oyun ve hilelerine gelmenin zamanı değil. Gün islam adaleti ve aklı selim doğrultusunda düşünerek hareket etme zamanıdır.

Şunu da unutmamak zorundayız ki, komşularını dışlayarak bir devlet kurulmaz.Kılavuzu İsrail olan bir devletten ne güvenilir bir komşu, ne de  sağlam bir dost olmaz.

Arif Altunbaş, Haber 7

 

 

 

Yorumlar2

  • yordum 6 yıl önce Şikayet Et
    aslında çin in doğu türkistan bölkesinde bir kaç yıl önce çıkan olaylar da abd nin çin i bölme planlarının bir parçasıydı. abd ye kaçmış uygur anası mı bela anası mı ne olduğu belli olmayan kadın uygurları çine karşı kışkırtarak, uygurları ezdirdi. şimdi barzani denen adam müslümanlara yapıyor, kürtlere özgürlük derken oradaki türklerin özgürlüğünü kısıtlıyor, bu aralar sorunlu bölgelerrin tümünün elebaşlarının amerikada olması yada amerikayla birlikte hareket etmesi tesadüf değil
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah abi....Aynen katılıyorum. Kalemine kuvvet, düşüncene güç versin yaratan...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat