İzzet Begoviç’ten dersler

  • GİRİŞ25.05.2018 07:47
  • GÜNCELLEME26.05.2018 06:02

Milletleri karanlıklardan aydınlığa çıkaran ölümsüz liderler vardır. Bu liderler o toplumun sorumluluğunu taşırlar omuzlarında. Bu sorumluluk bilinciyle yaşar bir ömür boyu onlar. Zorluklardan, sıkıntılardan, bela ve musibetlerden kurtarması için Allah onları o milletin kurtuluşuna vasıta kılar, adeta onları o işle görevlendirir.

Mesela, Boşnak milletini tüm dünyanın engellerine rağmen en sıkıntılı badirelerden geçiren bir Aliya İzzet Begoviç vardır.

 

 

Ölümünden kısa bir zaman önce Tayyip Erdoğanı yanına çağırarak, ‘’Atalarınız Osmanlılar gibi kardeşleriniz olan milletime sahip çıkın! Bosnak Halkını önce Allaha, sonra sizlere emanet ediyorum’’ diyerek rabbimize teslim eder ruhunu.

Tarih boyu iki milletinin kalbinin bir yarısı Saraybosnada, diğer yarısı İstanbulda atar. Boşnak ve Türk kardeşliği  bu altın kalbin temelleri üzerinde yükselir yüzyıllatca.

İşte böyle kadim bir kardeşlik ile birlikte yükseltmeye kalktığımızın medeniyet değerlerimizin anayurtlarından biridir Bosna.Et ve tırnak gibidir bu kardeşliğimiz, ruh ve beden gibi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onur konuğu olarak katıldığı Saraybosna’daki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) 6. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Aliyanın oğlu Bakir İzetbegovic, ‘’Türkiye ve Bosna Hersek bayraklarını bir arada görmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek, biz uzun yıllardır beraberdik, beraber yaşadık, beraber mücadele ettik. Son kez Çanakkale’de Boşnaklar da kendi ülkesi gibi Türkiye’yi savundu.” ifadelerini kullanarak ortak tarihimizin temellerine vurgu yaptı.

Tarihin iki milleti ayırdığını ancak iki ülkenin kaderinin aynı olduğunu vurgulayan oğul İzzetbegovic, “Türkleri de Boşnakları da dinlerinden, kimliklerinden koparmak istediler.” diyerek ortak düşmanlarımızın bugün de aynı olduğunu ve boş durmadığını işarete etti.

Allah’ın bir topluma her yüzyılda bir kez bir kişiyi bahşeder. Bu kişi de milletini dinine ve öz benliğine döndürmeğe çalışır. Bu görevi yerine getiren, “Bizim Aliya İzetbegovicimiz vardı. Allah’ın yardımıyla onun liderliğinde ayakta kaldık.” diyerek,     ‘’Bugün Türkiye birçok zorlukla mücadele ediyor, Hem içeride hem dışarıda düşmanlarla mücadele eden Türkiye milyonlarca sığınmacıya sahip çıkıyor ve her şeye rağmen de ilerlemeye devam ediyor’’

Bugün Türk milleti de Allah’ın kendilerine bahşettiği bir kişiye sahip, “Bu kişi, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ona yardım edin, ona sahip çıkın, onu destekleyin. O zaman doğru yoldasınızdır. Siz, Avrupalı Türkler, liderinize destek olmalısınız.”  diyerek Türkiyedeki birçok batı uşağı mankurtlara, islam birliğini kurma taraftarı olan ahmaklara, iki yüzlü yerli münafıklara kısa konuşmasıyla büyük dersler vermiştir.

Bosna Fatih zamanında Osmanlılarla hiçbir savaş yapmadan, bir damla kan dökmeden kendi isteğiyle Osmanlıya katılmış yiğit ve kahraman, basiretli ve samimi insanların ülkesidir. En sıkıntılı dönemlerinde olduğu gibi bugün de Türkiyenin yanında olduğunu göstererek kardeşliğimizi bütün dünyaya apaçık haykırarak ABD’ye, AB’a adeta meydan okumuştur.

Ne yazık ki, Türkiyedeki birçok batı uşağı partiler, emperyalizmin oyuncağı insanlar hala Boşnaklar kadar  samimi değilller. Onların işleri güçleri Tayyip Erdoğan düşmanlığı olup batı emperyalizminin ekmeğine yağ sürmek, düşmanlarımıza moral verecek eylem ve söylemde bulunmak. Bunlar Türkiye karşıtlığında düşmanlarımızdan daha düşman olmak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar.

Millet olarak, devlet olarak tarihimizin en kritik ve stratejik darboğazlarının birini geçiyoruz.Her zamankinden daha uyanık, daha çalışkan, daha samimi ve daha cesur olmak, davamızı bir mavzer gibi yüreklerimizde taşımak zorundayız.

Bir milletin kimliği tarih, din, dil, kültür, medeniyet değerleri gibi.. ortak aidiyetlerden oluşur. Bizim kimliğimiz de asırlardır sahip olduğumuz bu aidiyetlerden beslenmiştir.

Tayyip Erdoğan düşman olanlar düşmana benzeyen, benzemek isteyen ve ölmeden bu milleti öldürmek isteyenlerdir. “Savaş, ölünce değil düşmana benzeyince kaybedilir…” Aliya Izzetbegoviç,

Uyanık ol, tetikte ol, uyuma, kendine, milletine vatanına sahip ol Müslüman!

 

Arif Altunbaş, Haber 7

 

Yorumlar4

  • Mustafa Bilgen 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazı ve alıntılar çok güzel ama İslam Birliğini savunanlara ahmak denilmesi beni şaşırttı. Arif bey nasıl böyle bir şey söyler? İslam Birliğini istemek, savunmak ve bunun için gayret etmek farzdır. Bunun için benim hazırladığım islambirligi.gen.tr isimli web sitesini lütfen ziyaret ediniz. Selam ile .......
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Arif altunbaş 5 yıl önce Şikayet Et
    ''Türkiyedeki birçok batı uşağı mankurtlara, islam birliğini kurma taraftarı olan ahmaklara, iki yüzlü yerli münafıklara kısa konuşmasıyla büyük dersler vermiştir'' Cümlesinden İslam Birliğini istemesine rağmen bu birlikteliğe karşı hareket eden veya öyle bir cephede bulanan kardeşlerimizedir sözümüz.İslam Birliğini isyeteyen müslümanlara değil.Sözüyle özü, eylemiyle söylemi bir olmayanlara... Bana göre ben herkesten fazla İslam Birliği taraftarıyım. Yazımdaki cümleden kast edilen sizin anladığınız değil beyefendi. Saygılarımla...Arif Altunbaş
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Ekber! Rabbim yar ve yardımcımız olsun! Ağabeylerin ağabeyi yüreğine sağlık, kalemine kuvvet.
    Cevapla
  • vatandaş. 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun güzel insan..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat