Erdoğanın sindirilemeyen ağırlığı karşısında CHP’nin dayanılmaz hafifliği

,

  • GİRİŞ15.06.2018 09:35
  • GÜNCELLEME16.06.2018 11:08

Seçimler ülkenin kaderi için oynanan bir oyun veya başka bir deyimle her siyasi aktör ve kuruluşun kendilerini ifade etme adına birer er meydanıdır. Bir fikri, millete söyleyecek bir sözü ve verecek bir hizmeti olan liderler ve partilerin iktidara gelirlerse ne yapıp yapmayacaklarını anlatmaları için tarihi bir fırsattır.

Her lider ve parti en has, en güvenilir elemanları vasıtasıyla  bu fırsatları değerlendirmek ister.Onun için seçim meydanlarına en tecrübeli ve güvenilir, en güçlü ve iyi adamlarını sürer ki, millete kendi hedef ve düşüncelerini anlatabilsin. Onları  ikna etsin ve oylarını alarak iktidara gelsin.

 

 

Yedi seçimdir millet tarafından ağır bir şekilde cezalandırılan ve her seferinde de nakavt edilerek oyun dışı bırakılan CHP’ yi parti kurmayları 8. kez aynı kaderle karşılaşacağını biliyor olmalılar ki, kendi partilerinden bir Cumhur başkanı adayı çıkarmakta zorlandılar.Cumhurbaşkanı adayı olarak AK Parti kurucularından olan Gül’ü, Konya 1. Sıra Milletvekili adayı olarak yine AK Parti kurucularından Abdullatif Şener’i ve ve ve…‘’Tayyip Erdoğanı çıldırtacak’’ lider arayışları FOS çıktı.. Kindarlık ve nefret hummasına tutulmuş SP liderini bu iş için iyi kullandılar.

Evvele İP başkanı Meral hanım bayrak kaldırdı bu körebe oyununa, arkasından CHP içinden kazan kaldıranların homurdanışları yükseldi ardı ardına.

CHP, İP, SP, ( el altından BDP ) birlikte her konuda ittifak edemeyince Gül de nihayet açtı ağzın yumdu gözünü, çıkardı en sonunda ağzındaki baklayı. Ve kendi topuklarına kurşun sıkan Gül’ün trajı-komik siyasi intiharına şahit olduk.

Parti içi liderlik yarışında bir türlü alt edemediği Kılıçdaroğluna Parti’yi dar etmek için nihayet Muharrem İnce’ye gün doğdu. Hemen bu fırsatı değerlendirmek için İnce gözü yumuk sahneye atladı.Şimdiye kadar oynadığı oyunun altında kalan Kılıçdaroğlu da bu orta oyunundan kazasız belasız kurtulma adına CHP deki tükenmişliğin son halkası olan İnce’yi, ‘’Gel bakalın Muharremmm’’ diyerek Cumhurbaşkanı adayı olarak  ilan etmeye mecbur kaldı.

CHP şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimi için meydanlarda değil ‘’Seçim sonrasında kendi partisinin lideri kim olacak?’’ mücadelesi içinde. İnce de, Kılıçdaroğlu da daha seçim başlamadan Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiklerinin farkındalar.

Öte yandan Akşener’in balon gibi şişirilmesi, SP’nin CHP listesinden seçime girip mecliste AK Parti ve Erdoğanın önünü kesmek istenmesi bazı dış mihrakların hoşuna gittiğini bilmeyen yok.Tabii ki, milletimiz de oynanan tüm bu oyun ve hilelerin pek tabii farkında. Her seçimde olduğu gibi o da, sandıkta kime oy vereceğini, kime ve nasıl şamar atacağını iyi biliyor

Başta İnce olmak üzere, Akşenerin, Temel Beyin nakaratları, paralel çetenin her zaman olduğu gibi milli ve yerli olmayan dış kaynaklı sinsi oyunları ve duruşu, Türkiye düşmanlarının her tip saldırıları milletimizin kimin üzerinde karar kılacağının en net habercisi olarak meydanda görünüyor.

Milletimiz, ‘’Düşman oklarının kimin üzerine çevrildiğini biliyor.İşte bunun için o kişinin kendi has dostu ve lideri olduğunun da şuurunda.’’ Onun için sandığa gidince şer cephesinin başını çeken İnceyi mi, ne olduğu kimin adamı olduğu belli olmayan Akşeneri mi, nefret ve kindarlıktan başka bir özelliği kalmamış SP liderini mi, PKK haini Demirtaşı mı, yoksa; milletin adamı, bütün dünya müslümanları ve mazlumların gıbta ile baktığı Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğanı mı seçeçeğini tahmin etmek o kadar da zor değil.

Bazıları mal bulmuş bedevi gibi Erdoğana karşı olma adına, ‘’ Tamam’’ deme yarışında birbirlerini ezip algı operasyonlarında figüranlık yapıyor. Ezsinler. Zaten şimdiye kadar olduğu gibi yine söyledikleri sözlerin altında kalıp ezilecekler.  Çünkü, en son sözü, cumhur adına milletimiz Tayyip Erdoğan diye  yine söyleyecek ve sandıkta oyunu ona verecek. Yine, ‘’Tamam! Kaldığın yerden yola devam…’’ diyecek.

Arif Altunbaş, Haber 7

Not; Bu vesile ile herkesin Ramazan Bayramını kutlar, sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim.Rabbim İslam ve Türkiye düşmanlarına fırsat vermesin!

Yorumlar1

  • Rasit 5 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık Arif abi
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat