Hangi Demokrasi? -I-

.

  • GİRİŞ14.12.2018 08:40
  • GÜNCELLEME15.12.2018 08:51

Küresel sermayenin hizmetinde olan bir demokrasi anlayışı dünyada seçkin ve azınlık bir gurubun hizmetinde, toplumun çıkarlarını çiğneyen çağdaş bir diktatoryadır.

 

 

Batının işgal ettiği, sömürmek istediği ülkelerde topluma tepeden inme dayattılan neo liberal demokrasi anlayışı müslümanların coğrafyasını ve 3. Dünya ülkelerini kontrol altında almak ve yönetmek için kullanılan bir sömürü aracıdır. Emperyalistlerce müslümanlara dayatılan bu sözde  demokrasi yıllardır halk adına halka kurulan birer tuzak ve hileden ibaret olarak zamanımıza kadar gelmiştir.

Bugün emperyalizmin ileri karakolu olan Saros demokrasi için, Sömürge ağası Makron demokrasi için, dünyayı arka bahçesi olarak gören  Trump demokrasi için, Kaşıkçıyı katlettiren  Prens Selmanın arkasında duran ve onu koruyan ikiyüzlü  batılılar olmak üzere herkes demokrasi için mücadele ettiklerini söylüyor. Abhaza’yı, Ukrayna’yı işgal eden Kırım’ı topraklarına katan yeni Rus Çarı Putin de demokrasi için mücadele ettiğini iddia ediyor.

 

 

Mısır da demokratik bir seçim ile iktidara gelen Mursiyi darbe ile deviren diktatör Sisi de demokrasi mücadelesi verdiğini haykırıyor. Seçimle iktidara gelen Mursi hükümetini askeri darbeyle deviren diktatör Sisiyi destekleyen Amerika ve Avrupa ülkeleri de demokrasi adına bu katil diktatörü desteklediğini söyliyor.

Şimdi bu kanun, nizam ve hukuk tanımaz liderlerin hangisi demokrat? Gizli bir diktatörlükle yönetilen polis  devletlerinin hangisi demokrasi ile yönetiliyor? Amerika mı, Rusya mı, Fransa mı, İngiltere mi, Almanya mı hangisi?

Yirmibeş yıl batıda yaşayan bir insan olarak şunu gayet rahat ve iddia ile söyleyebilirim ki; ‘’Batı toplumu Allahtan fazla polisten korkar.’’ Birisi çıksın bu iddianın yanlış olduğunu söylesin ve ispat etsin bana göreyim.

Batı uygarlığının demokrasi anlayışı en iyi bir yönetim biçimi olduğundan dolayı değil, halkı uyutmak ve oyalamak için halka kurulan bir tuzak olduğu için yere göğe sığdırılamıyor. Demokrasinin her tipi ve çeşidi, her türlüsü ve uygulaması Haktan, adaletten kopuk, halktan uzak bir aldatmaca ve kandırmaca olduğunu artık herkes biliyor.  Batı küreselleşme adına kendi defolu malını, ahlaksız ahlakını demokrasi boyasına bandırarak dünyaya pazarlamaya çalışıyor.

Şimdiyer kadar dünyanın hiçbir yerinde halkın gerçek yönetimi olan adil, özgürlükçü, bağımsız bir demokrasi yaşanmış ve görülmüş değildir. Şimdiye kadar böyle bir rejim olmamış gelecekte de bunun olma şansı yok. Demokrasi (Halkın öz yönetimi), muktedirlerin hayal dünyasında ürettiği sadece  ütopik bir teoriden ibarettir. Hiçbir zaman pratiği olmamış ve hiçbir zaman da pratiğe dökülme şansı yoktur.

’’Sizler nasılsanız öyle idare olunursunuz’’ hadisinde buyrulduğu gibi insanlar her zaman layık oldukları yönetim tarzıyla yönetilirler. Toplumun kendisi iyi olurlarsa yöneticileri ve yönetim sistemleri de iyi olur, kötü olursa onlar da kötü olur.Bu rejimin adı demokrasi, krallık, islami rejim olmuş farketmez.

Bugün bütün dünyada uygulanan ve uygulanması istenen neo liberal demokrasi anlayışı modern cahiliyenin ve inançsızlığın bayraktarlığını yapmaktadır. Bu çağdaş cahili anlayış, özgürlükler adına insanı kendi zindanında esir ve  köle etmenin adıdır.

Kökü Antik Yunan ve Romaya dayanan, çok tanrılı bir inanışı olan, dini ve ahlaki hiçbir sınır ve kutsallık tanımayan, güçlünün zayıfı ezdiği bir hukukun temellerin üzerinde yükselen sistemin adına demokrasi(Halkın yönetimi) denilemez.

Dünyada en büyük sahtekarlarını, yalancılarını, iki yüzlülerini, en adaletsiz yöneticilerini yetiştiren sistemin adıdır demokrasi. Eşitlik, adalet, özgürlük ve bağımsızlık adına en büyük hak ve hukuk ihlalleri demokratik denilen rejimlerde görülmektedir. Demokrasiyi savunma ve onu hakim kılma adına dünyada yapılan savaşlar, işlenen katliamlar, yapılan işkenceler, işgaller ve sömürüler hiçbir çağda görülmediği kadar çağımızdaki demokratik rejimlerde görülmektedir.

Din ve ahlak temelleri üzerine oturmayan ve bu temeller üzerinde yükselmeyen -Demokrasi de dahil- hiçbir sistem ve rejim insanlıkğın hayırına bir iş üretmez.

Devam edecek…

Arif Altunbaş, haber 7

 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat