Devlet ve ‘’Beka’’ Sorunu

.

  • GİRİŞ08.03.2019 09:16
  • GÜNCELLEME11.03.2019 08:44

Milletleri bir arada tutan onların  beraberlik ve  dayanışma ruhu, ortak idealleri ve çıkarları , istikrar ve barış içinde birlikte yaşama düşünce ve arzularıdır.

 

 

Bu ortak değerlerden birisi tehlikeye düşerse beka sorunu denilen durum ortaya çıkar. Beka sorunu bir milletin bugününü ve geleceğini ilgilendiren en temel meselelerden birisidir.

Tarihi tecrübelerin ışığında bugününü ve yarınını düşünmeyen, onun için ön hazırlıklar yapmayan bir insan ve ailenin, toplum ve devletin gelecekle ilgili sürekli bir kaygısı ve sorunu vardır. Böyle  bir sorunu olanlar her zaman düşmanlarının saldırı, işgal ve istilalarıyla  başları beladadır.

 

 

Bugün Türkiyenin karşı karşıya olduğu 4 büyük ‘’Beka’’ sorunu vardır;

1-Derin Devlet; Bunlar ABD, NATO ve Avrupa devletleri ve onların Türkiyedeki yerli işbirlikçi ve uzantılarıdır. Başka bir deyimle, ‘’Kontrgerille’’ veya ‘’Derin Devlet’’ uzun bir dönem Türkiyeyi sömürge bir devleti gibi yönetmiştir. Bunlar devletin bütün kademelerine yerleşmişler seçimle gelen yöneticileri tehditlerle yönetmeye çalışmışlar, vesayetleri altına girmeyenleri de darbelerle, idamlarla, hapislerle, yargısız infazlarla safdışı bırakmaya çalışmışlardır. 1960 Menderes’e, 28 Şubat Başbakan Erbakan’a yaptıkları gibi…

Bu oyunun son perdesi ise; FETÖ örgütü olarak sahneye sürülmüş, 17-25 Aralık, 15 Temmuz ihanet darbesiyle Tayyip Erdoğanı ve hükümetini tasviye etmek istemişlerse de Allahın yardımı ile milletimizin sokakları işgal ederek meydanları yerli işbirlikçilere terketmemiştir. Bu tehlike hala Türkiye için 1. derece bir beka sorunu olarak karşımızda durmaktadır.

2-Dış güçlerin oyunları; Haçlı seferlerinden bu yana dış güçler dediğimiz Haçlıların Türkiyeye karşı olan düşmanlıkları, yıpratma ve yıkma, parçalayıp yok etme projeleri son bulmuş değil. Bu bağlamda ne ABD’ ye, ne Avrupa devletlerine, ne Rusya’ ya, ne de Çin’ e, ne de başka bir güce asla güvenemeyeceğimiz tarihi tecrübelerimizle sabittir.

Gas ve petrol zengini olan Doğu Akdeniz her çağda eğemen güçlerin savaş alanı olmuştur. Fenikelilerle Romalıların, Perslerle Yunanlıların, Bizans ile Osmanlıların kara ve deniz savaşlarına sahne olan bu stratejik bölge  şu anda gerek Kıbrısı, gerek Doğu Akdenizdeki münhasır bölgelerdeki hak ve hukukumuzu savunmak için hayati bir önem arzetmektedir.

3-PKK-PYD gibi Terör örgütleri;  Hem Kürt, hem Arap, hem de Türk halkının başına bela edilen bu illegal örgütler Türkiyeyi bölmek ve parçalamak için dış güçler tarafından desteklenmekte ve sahiplenilmektedir.

ABD ve Avrupalı devletler İran, Türkiye, Irak, Suriyede toprakları üzerinde bir kürt devleti kurarak buradan İsraili güvence altına almak, petrol ve gas zengini bölgeleri kontrol ve denetimleri altında tutarak bölgeye hakim olmayı düşünüyorlar. Önlerinde en büyük engel olarak da Türkiyeyi gördükleri için önce onu tesirsiz hale getirmeye çalışıyorlar.

Doğu ve Güneydoğudan Kürt devleti ve Ermenistan ile, Doğu Akdenizde İsrail, Mısır ve  Rumlarla, Egede Yunanlılar ile, içeride yerli münafıklarla ülkemizi ve milletimizi bir kurt kapanına almaya çalışıyorlar.

4-Lider Türkiye; Türkiye tarihe damgasını vurmuş büyük ve soylu bir milettir. Güçlü bir devlet olarak bölgesini ve coğrafyasını kucaklayan bir misyon ve vizyona sahiptir.. Bu durum ülkemiz, bölgemiz ve coğrafyamız üzerinde hesapları olan burnu gaz ve petrol kokusundan başka bir koku almayan batılı leş kargaları, çakalları ve canavarları oldukça rahatsız ediyor.

Bu coğrafyada düşmanlarımız güçlü bir Türkiyenin olmasını istemiyor. Bunun için Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve lider Türkiye karşıtlığı her zaman karşımıza sorun olarak dikiliyor.Türkiyenin başına ekonomik, askeri, siyasi ve uluslararası sorunlar çıkararak milletimizi ve devletimizi zayıflatmak, yıkmak, parçalamak ve yok etmek istiyorlar.Beka sorunu denilen şey tam da bu işte.

Bu gerçekler karşısında AK Parti ve MHP ‘’Cumhur İttifakı’’ yaparak içteki yerli münafıklara, dışdaki Türkiye düşmanlarına karşı bir blok oluşturarak yerel seçimlere giriyor. Öteyandan başını Kılıçdaroğlunun çektiği CHP ve İP, PKK, FETÖ ve maalesef SP ‘’Cumhur İttifakının’’ yolunu kesmek için ellerinden gelen her eylem ve söylemi yapıyorlar.

‘’Beka Sorunu’’ denilen şey sadece bu dört meseleden ibaret değil elbet. Bu üzerinde birçok kitap yazılacak kadar geniş ve derin bir konudur. Rabbim milletimize Hakkı Hak olarak, batılı da batıl olarak göstersin!.. Bizi dinsiz imansızların, vatan ve millet düşmanlarının eline mecbur bırakmasın!..

Arif Altunbaş, Haber 7

Not;

Bu devletin Beka Sorununa eşdeğer olarak bir de; ‘’Milletin Beka Sorunu’’ vardır. O da; başka bir gün, başka bir yazı konusu olacak inşaallah!..

Yorumlar2

  • Osman Nazi TURAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazı ile açıklanan "Türkiye Cumhuriyetinin Beka Sorunu " değerlendirmenize katılıyor altına imzamı adıyorum .
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Salih Akdağ 5 yıl önce Şikayet Et
    Particilik modundan çıkarak millet ve devleti yaşatma ve savunma konumuna geçmek artık milletin bir Beka soruna gelmiştir. Hocam kalemine, yüreğine kuvvet, her şeyden önce milletçe istikamet...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat