Küresel savaş baronları

.

  • GİRİŞ10.01.2020 09:18
  • GÜNCELLEME10.01.2020 09:28

Dünyanın neresinde, ne zaman  bir savaş çıkmışsa, savaş çığırtkanlığı varsa bunların temelinde güçlülerin daha güçlü olma isteği, ekonomik doyumsuzlukları ve sömürme arzuları ve iştahları yatar.

 

Küçük büyük bütün savaşlar ekonomik ve askeri duygu ve kaygılardan kaynaklanır. Habil ve Kabilin, Firavun ve Beni İsrail'in, Ebrehe ve Mekkelilerin, Persler ve Yunanlıların, Haçlı Seferlerinin, İpek Yolu ve Baharat yolu savaşlarının, yeni dünyanın keşfedilmesinin, 1. ve 2.  Dünya savaşının sebebi -her ne kadar dini, siyasi veya askeri gibi görünse de- temelde ekonomiktir.

Ebrehe'nin filler ile Mekke'yi kuşatması ve Kabeyi yıkma teşebbüsü, Medine de Müslümanların yahudilerden su kuyularını satın almasıyla ticareti ellerine alması, Bedir ve Uhut savaşları ekonomik sebeplere dayanır.

 

Gerek antik çağlarda gerekse ondan önceki zamanlarda ve zamanımızda da bu kural değişmiş değildir. İskender'le, Romalılarla, Haçlı seferleriyle, Napolyon'la, Hitler'le dünyayı baştan başa kana bulayan vahşet savaşları ekonomik hegemonyal sebeplerden dolayıdır.

Bir insanlık felaketine dönüşen 1. ve 2. Dünya savaşları ekonomik daralmanın ortaya çıkardığı kavganın sonuçu idi. Sovyetler ve Amarika'nın -Kapitalist ve Marksist- iki blok olarak soğuk savaş döneminde dünyayı iki ayrı düşman kamp haline getiren sebep de aynı idi.

Şimdilerde  daralan, zor günler geçiren ve obez Amerikan ekonomisini canlandırmak, ayağa kaldırmak için Trump’ın askeri güçte dahil her türlü baskı ve tehdit ile dünyayı haraca bağlama arzusu berbat ABD ekonomisinin doğurduğu bir sonuçtur.

Bütün dünyayı karşısına alma pahasına hemen hemen her devlete amborgo ve yüksek gümrük vergisi uygulamaya çalışan Amerika daralan ekonomisini rahatlatmak için çok yüksek olan askeri harcamalarının faturasını böylece bütün dünyadan çıkartmak istiyor. Kendini dünyanın Jandarması olarak gören ABD herkesten haraç toplamayı da kendin de bir hak olarak görüyor.

Dünyanın en güçlü ekonomisi, askeri gücü olan bu haydut devlet aynı zamanda dünyanın en borçlu ve en sorunlu ülkesi olmaya devam ettikçe havada, karada ve denizlerde bu yüzden havalar sertleşmeye devam edecek…

ABD’nin Çin ejderhasıyla boğuşması dünyayı sessizce ekonomik bir savaşın girdabına çekerken oyunun ikinci perdesinde de dünyayı bir ekonomik savaşın karanlık çıkmaz sokaklarına doğru sürüklüyor.

Afganistan, Irak, Suriye, Yemen, Libya da verilen savaşlar, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynakları ve hakimiyeti odaklı gerilimler, Amerika, Rusya,  AB arasında meydana gelen ambargolar, boykotlar dünyayı ekonomik bir darboğaza doğru yaklaştırıyor.

Ey kıytırık sebepler şahsi, çıkar, kırgınlık ve hesaplarla düşmanlarımızın desteklediği proje partilerini ve vesayat  odaklarını destekleyen, onlara omuz veren milletimin çocukları hala gözünüzü açıp uyanmadınız mı? Bölgemizde ve dünyada neler olduğunu hala göremiyor musunuz? Neyin derdinde ve davasındasınız ki her atılan hayırlı adıma ve atılıma HAYIR demeyi bir alışkanlık haline getirlerin peşindesiniz?

Irak’a, Suriye’ye, Katar’a, Sudan’a, Somali’ye, Kıbrıs’a, Libya’ya ekonomik ve siyasi, askeri ve ve tarihi çıkarlarımızı korumak ve onlara sahip çıkmak için buralara üst kurup asker gönderdiğimize karşı çıkan şuursuz, duyarsız ahmaklar sizler neyin derdindesiniz?

Ülkemizin, milletimizin, evlatlarımızın, dost ve kardeşlerimizin çıkar ve menfaatlerinin yanında mı, yoksa; düşmanlarımızla birlikte olanların yanında mısınız?

Bu ülke, bu vatan, bu millet şimdiye kadar yerli münafıklardan ve hainlerden çok çekti. Ey milletim! Bundan sonra da senin, ülkenin, geleceğinin karşısındaki en büyük düşman ve engel İslam Medeniyet ve Kültürünün düşmanları olan Türkiye'deki yerli münafıklardır. Sakın haa, sakın bunu unutma!

Önümüzde, karşımızda en büyük tehlike dış düşmanlar değil batının içimizde bir ağaç kurdu gibi besleyip, yetiştirtirip büyüttüğü mankurtlardır. Sakın haa, sakın bunu unutma!

Bunlar anasından doğarken bile ‘’Hayır’’ diye diye direnerek doğan şer güçlerin taşeronları ve projelerin çocuklarıdır. Sakın haa, sakın bunları unutma!

Unutma! Unutma dediklerimi, sakın haa unutma!

Arif Altunbaş, Haber 7

Yorumlar1

  • Zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah Arif Ağabey, sağolasın ! Kalemine yüreğine kuvvet...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat