Ve Hakan adliyeyi basar!

“Paralel Örgüt” operasyon nedeniyle gözaltına alınan polislere destek olmak için İstanbul Adliyesi’ne gelen İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür sorguların yapıldığı odayı basmış!

  • GİRİŞ28.07.2014 11:04
  • GÜNCELLEME28.07.2014 11:04

asıl yapabilmiş bunu? Futbolda kazandığı becerisiyle mi? Attığı goller sonucuyla mı? Hayır! Halkın vekili kimliğini kullanarak. Peki kim onu “halkın vekili” yapmış? AK Parti’den istifa ettiği gün dediği gibi“halk” mı? Halk mı gitmiş Bağımsız Aday Hakan Şükür’e oy vermiş?! Hayır. Tayyip Bey’in kendisine duyduğu sevgi ve muhabbetten yararlanmış. Onun desteğini, defalarca evini ziyaret ederek, sofrasında kendisine sür-git yer bularak sağlamayı başarmış ve seçimlerde AK Parti listesinden milletvekili adayı olup TBMM’ye girmiş! Zamanında kendisi de futbol oynayan Başbakanın, topçulara zaafından yararlanmayı pek güzel başarmış doğrusu! TBMM’ye girer girmez de milletin işleriyle uğraşmak yerine futbol yorumculuğuna başlamış!

AK Parti milletvekilliği paralel yapının ortaya çıkarılması ve devletin kararlı bir biçimde bu yapının üstüne gitmesi sonucu sona ermiş Hakan’ın. O saat AK Parti’den istifa etmiş; tabi  futbol yorumculuğundan da. Hakan’a o günlerde neden partisinden istifa edildiği sorulduğunda, “Beni millet seçti, parti değil!” gibisinden verdiği akıllara ziyan yanıt Türk siyasi tarihine bir dip not olarak düşülmüştür elbet. Seçimlere AK Parti adayı değil de bağımsız olarak katılsaydı kazanabilir miydi? Bu soruya cevap dahi verilmez!

Hakan emniyetteki paralel örgüt operasyonu başladığında gözaltına alınan polislerle ilgili destek tweet’leri atmış, bir zamanlar yere göğe sığdıramadığı Başbakanı ağır bir dille, dolaylı da olsa, eleştirmiş “zalimin zulmünden” söz etmeye başlamıştı. Arada bir uğradığı TBMM’deki masasında iPad’iyle sürekli futbol oynayan, bir kez olsun kürsüye teşrif etmeyen, twitter’dan Başbakan ve AK Parti’yle ilgili hakaret sınırlarını zorlayan tweet’ler atmanın dışında pek de bir işi olmadığı izlenimini uyandıran bu emekli futbolcunun, tek kişilik adliye baskını sonrasında kameralara yüksek fikir ve duygularını açıkladığı sırada bir vatandaşın söyledikleri, Hakan’ın nereden nereye yuvarlandığının en belirgin göstergesidir: “Neresini çekiyorsunuz bu darbecinin? Ne yüzle çıkıyorsunuz halkın önüne? Erdoğan’ın sayesinde adam oldunuz be!”

Yazının tamamı için tıklayın...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat