Keriztian

  • GİRİŞ27.11.2014 10:44
  • GÜNCELLEME28.11.2014 10:27


Evet bazı yerlerde silahlar konuşuyor ama bazı yerlerde de savaş kapalı kapılar ardında yaşanıp sokaklara taşınıyor.
Ukrayna'da Rusçu Devlet Başkanını, Almanya liderliğinde Avrupalılarla indirdiler.
Rusya da gitti Kırım'a daldı, topraklarına kattı.
Sen misin bunu yapan.
Zaten Yahudi Baronların ve Yahudi petrol tüccarlarının tamamını da kovmuştu ülkeden Putin.
Bardağı taşıran son damla bile kalmamıştı artık.
Şiddetle Putin'e saldırıyorlar.
İngiliz The Economist "2 yıl ömrü kaldı Putin'in" diye yazdı.
Kukla Suudi Arabistan'ı kullanarak petrol fiyatlarını dibe vurdurdular. Rus ekonomisi bu yıl tam 110 milyar euro zarara uğrayacak.
Ayrıca ekonomik ambargo nedeniyle 32 milyar euro extra bir kayıp yaşaması bekleniyor. The Economist, yabancı yatırımcıların bu yıl 100 milyar euro'yu Rus piayasından çekerek kaçacağını duyurdu.
Rus döviz rezervleri altı ay içinde 100 miyar euro eridi. Yaklaşık bir ay önce Türkmenistan'daydık. Petrol fışkıran bir ülke.
Orada bir İngiliz petrol şirketinin üst düzey yöneticisi ile sohbet ettik. "Rusya'nın elinde fazla para var. En az 200 milyar eurosunu çalacaklar. Operasyon için düğmeye basıldı" diyordu. Amerika'da Obama'ya artık "Topal ördek" diyorlar.
Kongrede Cumhuriyetçilere kaybetti.
Bu Başkanlık seçimlerinde de büyük ihtimalle Cumhuriyetçilerin seçimi kazanması anlamına geliyor. Obama sıkışmış durumda.
Demokratlar "Uyguladığı politikalar yüzünden Obama bize başkanlık seçimini kaybettirecek" diye burnundan soluyor.
Bu ihtimal Obama'yı ürkütüyor. O nedenle fırsatçı Baronlar ve Yahudi lobisi tepesine çöreklendi. Bundan sonraki süreçte seçime kadar İsrail yanlısı lobilere ve devasa şirketlerin Yahudi patronlarına tavizler vermek zorunda. ABD Savunma Bakanlığına Obama tarafından atandığı gün Chuck Hagel ortalığı karıştırmıştı. Fransız haber ajansına açıklama yapan bir İsrailli yetkili "ABD yeni savunma bakanı NETENYAHU DÜŞMANI" demişti. ABD senatosunda İsrail yanlılarının müthiş protestolarına rağmen bu Netanyahu dümanını savunma bakanlığına atamıştı Obama. Ve IŞİD'le savaş bahane edilerek İsrail karşıtı Savunma Bakanını görevden "PAT" diye alındı ilk etapta. Zaten Hagel, 21. yüzyıl stratejilerini anlattığı kitabında "ABD bu asırda tek başına belirleyici olmaktan çıktı." diyordu. Küresel konularda Türkiye'nin de söz sahibi olduğunun altını çiziyordu. Üstüne bir de "Esad gitmeden IŞİD bitmez" diyordu. Aynı bir Türk gibi konuşuyordu. Obama İsrail lobilerine ve Yahudi baronlara ilk tavizi Chuck Hagel'in kellesini sunarak verdi. Hemen ertesinde siyah 12 yaşında bir çocuğu öldürdü Polis.
Ne hikmetse aylar önce de 18'lik siyahi silahsız bir delikanlı polis tarafından öldürülmüş, ülke karışmıştı. Amerika'yı sokağa dökmenin en kolay yolu "Bir siyahı öldürmek"ti. Bulurdun bir tetikçi, tüm şehirleri yangın yerine döndürürdün.
Nitekim öyle yapıyorlar. Obama'yı sokaklarla topal ördekten, şaşkın ve bacaksız ördeğe çevirerek seçimlere doğru taviz üzerine taviz alarak taşıyorlar. Mısır'da Tahrir meydanında göstericilerin üzerine develeri sürmüşlerdi.
Gezi olayları sırasında da Ankara'da bir araba göstericilerin üzerine sürülmüştü. Aynı görüntüler Amerika'da da yaşandı dün.
Minneopolis'te bir araba hışımla göstericilerin üzerine daldı. Senaryolar hep aynı. Develeri ve arabaları göstericilerin üzerine sürmek demek, öfke patlamasını büyütmek anlamını taşıyor. Veriyorlar gazı, yıktırıyorlar ortalığı...
Kapalı kapılar ardında PARADORLAR "Ver ülkeyi" diyor başkana. Amerika'da onlarca şehir yangın yerine dönerken, CNN İnternational'un palyaçosu Christian Amanpour da ekranda Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a sallıyordu. Gezi'den, sadece bir meydandan 18 saat canlı yayın yapıp tüm ülkede savaş varmış gibi göstermişti bu çirkin ördek. Bu yüzden ona Christian demeye artık dilim varmıyor. Şimdi ABD'de onlarca şehir alevler içinde KERİZTİAN AMANPOUR'da tık yok. hala dilinde Erdoğan var. Ve Obama ekrana çıkıyor, sokaktakilere "Yakıp yıkıyorlar, Vandallar" diyor. Gezi olaylarında "Özgürlüklere dokunmayın" diye demeç geliyordu Beyaz Saray'dan.
O anda birileri Dolmabahçe Başbakanlık ofisi önünde kaldırım taşlarını söküyordu.

Yazının tamamı için tıklayınız

Yorumlar1

  • TAKİPÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun bekir hazar dikkatli bir takipçiniz olarak bizi aydınlattığınız için teşekkürler...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat