İsrail'in Gazze'yi yutma projesi-1

  • GİRİŞ28.07.2014 10:56
  • GÜNCELLEME28.07.2014 10:56

Katil İsrail'in Gazze'de yaşattığı insanlık dışı katliamların arka planı netleşiyor.

Ortadoğu yeniden şekillenirken, 'Petrol-Gaz-Mezhepçi devletçikler' üzerine monte edilmekte olan Yeni Orta Ortadoğu düzeninde, İsrail'e Batı'nın tetikçisi olarak görev verildiği anlaşılıyor.
Gazze'de yaşanan ızdırabın, akan kan ve gözyaşlarının arka planına bakarsak, Katil İsrail'in uzun vadeli planlar doğrultusunda hareket ettiğini fark etmemiz kolaylaşır. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıların altında yatan en önemli nedenlerden biri enerjidir. İsrail, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz haritası yeniden çizilirken, Gazze saldırısı ile daha önce kabullendiği Filistin Devleti varlığını da kenara iterek uzun vadeli konumunu güçlendirme, pekiştirme çabasında.

Yıl 1979: Mısır Cumhurbaşkanı, Enver Sedat, Israil'le anlaştı. Mısır, İsrail'i tanıyan ilk Arap ülkesi oldu. Bu anlaşma çerçevesinde Gazze Filistinliler'e verildi.

Yıl:1999: British Gas (BG) ve ortağı Atina merkezli Lübnanlı Sabbah ve Kuri ailelerine ait Consolidated Contractors International Company (CCC) Gazze Şeridi kıyılarında yaklaşık 4 milyar dolar değerinde 38 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetti. Ünlü İngiliz sömürgeci mantık devreye girdi. Ancak keşiften bu yana sahada farklı projeler hayata geçirme planları hayata geçirilmedi.

Yıl 2007: İsrail Genelkurmay Başkanı Moşe Yalon'un 2007 yılında Gazze açıklarında keşfedilen doğalgaz kaynaklarının bağımsız Filistin devletine ekonomik bağımsızlık sağlamasının söz konusu olmadığı, Hamas'ın bu kaynağı İsrail'e karşı saldırıları finanse etmek için kullanacağı, bunun için Hamas'ın kökünün kazınması gerektiğini söyledi. Bu sözler Gazze katliamlarının resmi bir ağızdan itirafıydı.

Yıl 2008: İsrail, 27 Aralık 2008'de Gazze'ye 'Dökme Kurşun' adını verdiği bir operasyon başlattı. Tam ablukaya alındı.

Yıl 2009: İsrail, Hayfa'nın 90 kilometrelik batısındaki açık denizde bulunan Tamar sahasında 283 milyar metreküp ve onun 47 kilometre güneybatısındaki Leviathan sahasında 530 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetti.

Yıl 2014: İsrail, Gazze'ye yeniden saldırdı. Neden? Hamas'ı yok etmek.

Kronikleşen İsrail-Filist in anlaşmazlığı çerçevesinde, zengin doğalgaz rezervlerinin sağlayacağı zenginlikten yararlanması kaçınılmaz olan Hamas'ı bölgeden tamamen çıkartmak istiyordu.

İsrail katliam yapmayı göze alacak kadar Gazze'nin doğalgaz rezervlerine göz dikti.

Arkasında kimler var? Obama, Merkel, Cameron ve Hollande... Büyük güçler 100 yıl Avrupa'yı besleyecek Doğu Akdeniz'in petrol/gaz rezervini kontrol edebilecek jeopolitik manevraları ölüm, kan ve gözyaşı üzerine icra etmektedir. 

Yazının tamamı için tıklayın

Bülent Erandaç - Takvim

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat