Gülen cuntasının seçim hazırlıkları

Yeni Türkiye yolunda en önemli 8 ay içindeyiz.

  • GİRİŞ16.09.2014 09:39
  • GÜNCELLEME16.09.2014 09:39

Genel seçimler 14 Haziran 2015'te. Gelecek siyasetin kader seçimi, güzel Türkiye'mizin 2023 Yürüyüşü'nün kodlarını içeriyor. Başkanlık sistemine geçiş, yeni anayasa çıkarılması, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk genel seçimi kazanması, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin istifa etmek zorunda kalabilecekleri gibi son derece hayati gelişmelerin kodları, 2015 seçimleri parantezinin içinde yer alıyor.

Bilindiği gibi şeytan detaylarda gizlidir. Derin siyaset kulislerinde 2015 Haziran seçimlerine yönelik neler var?

1) Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç nereden siyasete girecek?
Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na kim getirilecek?
2) TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu siyasete nasıl girecek?
3) Fethullah Gülen, 2015 seçimlerine nasıl hazırlanıyor?
4) Yeni siyasi ittifakları kimler yapacak? 

Haşim Kılıç nereye? 

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 13 Mart 2015'de emekli olacak. Siyasi hayata girişi üzerinde değişik formüller kurgulanıyor.
Ağırlıklı konular: CHP adayı olabilir?
Fethullah Gülen'in etkili olduğu bir siyasi parti Başkanı olarak seçimlere katılır? Ya da MHP üzerinde kurulacak ittifakın adayı olabilir? Peki ANAYASA MAHKEMESİ Başkanı kim olacak? Haşim Kılıç ve Zehra Pektaş emekli olacak.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2 yeni isim atayacak. Bu üyeler içinden bir isim, Başkan olacak: Hicabi Dursun, Celal Mümtaz Akıncı, Serdar Özgüldür, Serruh Kaleli, Osman Paksüt, Recep Kömürcü, Engin Yıldırım, Nuri Necipoğlu, Alpaslan Altan, Burhan Üstün, Erdal Tercan, Muammer Topal, Zühtü Arslan, Mehmet Emin Kuz, Hasan Tahsin Gökcan... 

Hisarcıklıoğlu ne yapacak? 

Rifat Hisarcıklıoğlu, 2013 yılında dördüncü kez TOBB Başkanlığına seçildi. Görev süresi 1 Haziran 2015'te sona erecek. Türkiye'nin kader seçimlerinde yer alabilir. Siyasetin kılcal damarlarında dolaşan 1,5 milyonluk Ticaret-
Sanayi Odaları - Borsaların çok etkili konumunu düşünürsek, TOBB ve Hisarcıklıoğlu üzerinde kurulan formüller canlılık arz ediyor. 

Gülen seçime hazırlanıyor 

Fethullah Gülen Cuntası, 17/25 Aralık darbelerinden itibaren AK Parti'ye zarar verecek bir strateji izliyor. CHP, MHP, Büyük Birlik'i desteklemek, CHP'li Mustafa Sarıgül'e güç vermek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na çalışmak gibi taktikler izledi. Şimdi, 2015 seçimlerine hazırlık yaptıkları duyuluyor.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ: Hem fikir hem de ilişkilerin yoğunluğu açısından cemaate en yakın sayılan partinin BBP olduğu gözleniyor. BBP ile MHP'nin bir ittifak arayışında derin temaslar sürüyor.

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat