Dolmabahçe'de Fidan niye yoktu?

  • GİRİŞ23.10.2014 09:50
  • GÜNCELLEME24.10.2014 10:29

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ifade ettiği gibi, çözüm sürecinde, 3 önemli hedef var:

BİR) Süreç ve demokratikleşme adımları kararlılıkla devam edecek.

İKİ) Çözüm sürecinin yürümesi için kamu düzeni muhakkak sağlanacak. 

ÜÇ) Çözüm süreciyle Yeni Ortadoğu'nun kurulması arasındaki ilişki stratejik hamlelerle geliştirilecek.
Nitekim önceki gün kamu düzenin tam olarak sağlanması ve demokratikleşmenin ilerlemesi yolunda önemli adımlar Hükümet tarafından atıldı. Bu noktada, Kamu düzeninin sağlanmasında Öcalan, Kandil ve HDP'nin sözlerini tutmaları sürecin kaderini belirleyecek.

 BÜYÜK RESİM: YENİ ORTADOĞU: 11 Eylül 2001 sonrasında Amerikan-İngiliz hegemonyasının başlattığı Afganistan ve Irak işgali Ortadoğu'da yeni düzenin kuruluşuna geçildiğinin ilanıydı. O süreç halen devam ediyor. İşte bu noktada, Batı dünyasının beklemediği bir olay Türkiye'de gerçekleşti. Tayyip Erdoğan liderliğindeki Yeni Türkiye, yeni Ortadoğu haritasını hazırlayan masaya oturmak istediğini gösterdi. Bir taraftan enerji havza ve boru hatlarına hükmetmeye, diğer yandan Arap dünyasına demokratik mesajlar vererek devreye girdi. 
 

YENİ TÜRKİYE'NİN ALTIN GOLÜ: Tayyip Erdoğan altın golü, Yeni Türkiye'nin Kuzey Irak Kürt yönetimi paradigmasını değiştirerek attı. Türk-Kürt ittifakı ile Yeni Ortadoğu düzenine müdahil olmak istedi.
Buna paralel, Türkiye içinde kangren olmuş Kürt sorununa neşter attı. Bugün Irak ve Suriye'de yaşanan, İŞİD'in kurulmasına yol açan, Kobani'de gerçekleşen olayların arka planında, Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu yönetimindeki Yeni Türkiye'nin yaptığı stratejik hamlelerin etkisi var. Yeni Türkiye'nin kösteklenmesinde, Gezi, 17 Aralık, Adana TIR olayı ve son olarak 6-7 Ekim PKK'nın militan güçlerinin harekete geçirilmesinde hep Derin Amerika-İngiliz oyunlarının bu paradigma değiştirme sonrasına rastlaması tesadüf değildir. 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat