Yeni emperyalizme karşı Yeni Türkiye

Altı küresel güç, Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya ve Çin; içinde bulunduğumuz en az 2099'a kadar sürecek 21'inci Yüzyıl'ın KÜRESEL PAYLAŞIM planları üzerinde harıl harıl çalışıyor.

  • GİRİŞ30.10.2014 10:15
  • GÜNCELLEME30.10.2014 10:15

Bu güçlerin yeni emperyalizm yolundaki taktik ve stratejileri, günümüzün parlayan bölgesel güçleri, Türkiye, Hindistan, Brezilya tarafından dikkatle takip ediliyor. Yeni KÜRESEL PAYLAŞIM savaşında, 1 ve 2'inci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi bloklar resmen savaşmıyor. Yeni emperyalist mücadelede, esas olarak sivil görünümlü PSİKOLOJİK HAREKÂT icra ediliyor. Altı küresel gücün amacı, hükümetleri, kurumları, silahlı kuvvetleri, kanaat önderleri ve halkın düşüncelerini, davranışlarını değiştirerek, kendi emelleri uğrunda kullanmak... Asker, tehdit unsuru olarak, onun yıkıcı ateş gücü kenarda bekliyor. Onların yerine, bu harekâtın içinde terörist guruplar, istihbarat destekli sivil toplum kuruluşları, hukuk ve yargı, medya, etki ajanları, ekonomi (faiz lobisi- silah ve petrol baronları) var. Yönlendirme aracı olarak ta para, din ve mezhep en çok kullanılan enstrümanlar. 

PLAN 2001'DE BAŞLADI 

KÜRESEL PAYLAŞIM planlarında, ne tesadüftür, 1. Numaralı Sıklet Merkezini Genişletilmiş Ortadoğu ve Avrasya oluşturuyor. Bu bölgenin seçilmesinde, petrol/gaz ve enerji boru hatlarının güvenliğinin birinci derecede önemli olduğunu görmemek, anlamamak mümkün mü? Amerika-İngiltere (Ve Avrupa) merkezli stratejik beyinler, yeni emperyalizm planlarını 2001'de, İkiz Kulelere saldırı sonrasında uygulamaya başladı. Önce Afganistan işgali başladı. EL KAİDE bahane edilerek dünyanın yeni küresel gücü Çin'in önünü kesmek için harekete geçtiler. Yeni Ortadoğu dizayn edilirken, petrol/gaz merkezlerini ırkmezhep ayrımları üzerine şekillendirmek ve İsrail'im güvenliğini sağlamak öncelikli olarak değerlendirildi. Irak işgal edildi. 3'e bölündü.
Kürt, Şii, Sünni bölgeler şekillendi. Sıra Suriye'ye gelince, Rusya ve Çin'in gelişmelere set çekmesi, bugün sınırlarımızda yaşanan kan ve gözyaşlarına yol açtı. Türkiye, Mısır ve Ukrayna üzerinde psikolojik harekât başlatıldı.
Ukrayna ve Mısır'da işi hallettiler.

Tayyip Erdoğan liderliğindeki YENİ TÜRKİYE ise planlarını çökertti.
IŞİD'in Yeni Ortadoğu şekillenmesinde çok iyi kullanılan bir enstrüman olduğu ortaya çıktı. IŞİD'i yaratan, hazırlayan Batı'dır. Şimdi, PKK-PYD aşkını gözlüyoruz.
 

İlginçtir, 1999 YILINDA Öcalan'ı Türkiye'ye teslim eden ABD, 15 yıl sonra PKK'ya, onun Suriye kolu PYD'ye sarıldı. Derin Amerika, PKK'da ne cevher görmüş olabilir? Derin Amerika-İngiltere-Almanya-Fransa, Kandil'i şımarttılar. Bir taraftan Yeni Türkiye'nin çözmekte olduğu çözüm sürecini sabote ettiriyorlar. Diğer taraftan PKKPYD'ye Kuzey Suriye'de hayat veriyorlar.

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat