Beyinlerini yabancıya satanlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "TÜRKİYE SÖZLEŞMESİ-2023" manifestosunun ruhunu okumaya devam…

  • GİRİŞ18.04.2015 09:18
  • GÜNCELLEME18.04.2015 09:18

Yeni Türkiye liderleri: TAYYİP ERDOĞAN -AHMET DAVUTOĞLU, büyük stratejiyi (GRAND STRATEGY) çizdi: Aziz milletimizin 2002 DEVRİMİYLE, 20'inci yüzyıl biterken, bağımsızlık bayrağını dalgalandırmaya başladık.
Önümüzdeki 21'inci yüzyıl, İSTİKBAL SAVAŞI'NI kazanma mücadelemiz ile geçecektir. İSTİKBAL SAVAŞI'NIN stratejik hedefleri var: 2053 VE 2071...
Afrika, Asya, Avrupa varlığı pekişleştirilecek.
YAKIN COĞRAFYASINDA bölgesel barış alanları oluşturacak. "Değişen Dünya Ekonomi Haritası"… Geriye doğru 400 yıl geçmişe baktığımızda, 100 yılda bir yeni bir dünya kuruluyor. 1699'da Karlofça Anlaşmasıyla Osmanlı'nın gerilemeye başlarken, 1715'Te İspanya Veraset Savaşları ve Anlaşmasıyla Yeni Bir Dünya kuruldu. 1815'he Viyana Kongresiyle yeni bir dünya kuruldu. 1915. 1. Dünya Savaşı'nı yaşadık.
İngiltere-Fransa yeni dünya düzeni kurdu.
Osmanlı İmparatorluğu parçalandı.
2015'teyiz.100 yıl geçti.Şu sıralar yaşadığımız bütün gelişmeler kurulmakta olan yeni dünyaya ilişkin kavganın görüntüleridir.
Ortadoğu'yu cetvelle çizen SYKESPİCOT çöpe atılıyor. Ortadoğu merkezli yaşanan küresel değişimden, dünya düzeni yeniden dizayn ediliyor.
2025 yılına kadar yeni bir dünya kurulacak.
Türkiye bu sefer, bu yeni kurulan dünyada masasının başında olacak.
Osmanlı'yı incelediğimiz zaman, görüyoruz ki, Cebelitarık, Tunus, Malta,Girit, Kıbrıs, Mısır (Süveyş), Yemen-Somali ve Mynamar gibi hepsi stratejik DENİZ ÜS'lerinde vardı. Şimdi kim var buralarda. İNGİLTERE (AMERİKA )… Myanmar'ın batı sahilindeki Kyaukpyu limanından(Bengal körfezi), Çin'in Yunnan eyaletinin Ruili kentine kadar uzanan doğalgaz ve petrol boru hatları faaliyete geçti. Bugün petrol ve doğalgaz açısından Güneydoğu Asya'nın en zengin topraklarına sahip olan Arakan, tam 350 yıl İslam'la yönetildi.
19. Yüzyılda Arakan'ı işgal eden yeni sömürgeci güç İngiltere'ydi. Yeni yüzyılın küresel gücü ÇİN, Mynamar üzerinde hassasiyetle dururken,YENİ TÜRKİYE'NİN Myanmar Arakan bölgesinde yaşayan yüzde 20 Müslümana EL UZATMASI-SARMALAMASI,STRATEJİK HAMLEDİR. Erdoğan-Davutoğlu Büyük stratejisine gore yapılan hamledir. Somali'nin stratejik coğrafi konumu kritik öneme sahip. Somali sahillerinin sınırı kuzeyden Kızıl Deniz'in güney girişine, buradan Aden Körfezi'ni geçerek Yemen'in güney sahilleri açıklarına kadar uzanıyor. Söz konusu bölge, deniz ticareti ve askeri açından dünyanın ana damarları olarak değerlendiriliyor.
Somali de aynı şekilde.

Yazının tamamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat