Baronların adamı KEMAL DERVİŞ

Bu yazımı 7 Haziran'da ilk kez oy kullanacak 2,5 milyon gençlerimize ve IMF'çi Kemal Derviş yüzünden hala sıkıntı çeken çiftçilerimize ithaf ediyorum.

  • GİRİŞ30.05.2015 12:38
  • GÜNCELLEME31.05.2015 07:55

YIL: 2001:

14 yıl önce Türkiye ekonomik çöküşü yaşıyordu. Bankalar batıyor, Yabancı ve İstanbul baronları hortumluyor, enflasyon çıldırıyor, yatırımlar duruyor, Aziz Milletimiz inim inim inliyordu, İktidarda, Bülent Ecevit (DSP),

Devlet Bahçeli (MHP) ve Mesut Yılmaz (ANAP) KOALİSYON hükümeti görevdeydi.

Üç partili hükümet, Acemiler koalisyonu, ekonominin batışına, bankaların iflasına, yatırımların durmasına çare bulamıyorlardı. Amerika, IMF komiseri Kemal Derviş'i, bir kurtarıcı! Olarak Ankara'ya gönderdi. Tek adam, üç partiden daha kuvvetliydi. Kemal Derviş kollarını sıvadı.

Türkiye'yi vahşi kapitalizm bataklığına çekecek '15 Kanun, 15 günde' çıkacak diye bastırdı. Ve üç lider tıpış tıpış arkasından yürüdü.

İMF'den alınacak borçlar için şart koşulan IMF EKONOMİK PAKETİ içinde, sıkıntılarını halen yaşadığımız bazı kanunlar vardı. 2000 binli yıllarda KÜRESELLEŞME çalışmalarını yoğunlaştıran tütün tekellerinin etkili lobi faaliyetlerinin çekim alanı içine giren, Tekel, Derviş tarafından, 2001 krizi bahane edilerek, adım adım YABANCI BARONLARIN DANS ETTİĞİ ALAN haline getirildi.

Philip Morris, BAT, İmperial Tobacco, European Tobacco, JTI ve KT&G Tobacco adım adım 2001 krizi sonrası yabancı denetimine başladı. Ne tesadüftür, İngiliz Financial Times gazetesinde (Her zaman Türkiye'ye operasyon çeken bir enstrüman) Türkiye'nin yabancı sermaye iklimini daha da iyileştirmesi gerektiği, aksi halde özelleştirmelerin başarısız olacağı yolunda ikazlar vardı. 

KÜRESEL VE İSTANBUL BARONLARININ HEDEFİ...

TEKEL'in, yerli sigara tiplerinin ortadan kalkmasıyla, yabancı harmanlı sigaralar Türkiye pazarına açılacaktı.

Açıldı,ama,şimdi Erdoğan'a çarptılar.

 

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat