Celal Doğan Beştepe'de

  • GİRİŞ05.07.2015 10:02
  • GÜNCELLEME05.07.2015 10:02

 Milletin her temsilcisine Cumhurbaşkanlığını açıyor.

Ve HDP'li Celal Doğan ile Beştepe'de görüştü.
Cumhurbaşkanımızın Celal Doğan'la görüşmesi, seçim sonrasında HDP ile Cumhurbaşkanı arasındaki 'ilk resmi temas' olması ötesinde akıl, mantık ve demokrasimiz açısından çok anlamlı. DEMOKRASİ BUDUR.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın hamleleri, dün yazdığım gibi DEVLET Aklı'nın bir saat gibi çalıştığını göstermektedir.
Vefa... Dostluk... Siyasi birikim, tecrübe, sağduyu; öylesine önemli ki... Farklı kulvarlarda siyaset yapsanız bile... Bu sözlerin parantezine tam oturan bir isim şimdi, TBMM'de. HDP'den Gaziantep milletvekili olarak Meclis'e yeniden geldi.
Türk siyasetinin 1970-2015 arasındaki tüm gelgitlerini, acı ve sevinç günlerini, darbeler ve koalisyon hükümetlerini yaşadı.
Yıl, 1971'di. Celal Doğan yedek subaydı.
Ordu "12 Mart muhtırasını" vermişti.
Bir bildiriye attığı için, birliğinden alınmış, İstanbul'da 5 ay 25 gün yatmıştı.
Yıl 1980'di. Celal Doğan, 1977 genel seçimlerinde CHP Gaziantep Milletvekili seçildi. Milletvekiliydi. 12 Eylül ihtilali oldu. Zincirbozan bildirisine imza attı. Merhum Süleyman Demirel'den Deniz Baykal'a, İhsan Sabri Çağlayangil'den Sadettin Bilgiç'e kadar çok kişiyle beraber Zincirbozan'a sürüldü. Orada tek yol demokrasi ruhuyla uzlaştılar, anlaştılar.
Bir sağduyu ismi siyasetçimiz HDP'den seçilip, Meclis'e geldi. Ve Beştepe'de Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan baş başa görüşerek, sadece günümüzün değil gelecek günlere de uzanacak bir iklimin habercisi oldu. 

CELAL DOĞAN'IN NOTLARI: 
Beştepe görüşmesi sonrasında Celal Doğan'ın, şu sözü dikkatle bir kenara yazılmalıdır: "Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Koalisyon olsun olmasın, devletin başındaki önemli bir aktördür." BU SÖZLER, DENİZ BAYKAL, CUMHURBAŞKANIMIZ İLE NEDEN GÖRÜŞTÜ DİYENLERE ARMAĞAN OLSUN.
Celal Doğan, Beştepe görüşmesi sonrası önemli mesajlar verdi: "Belediye Başkanıyken aşinalığımız, hukukumuz var. Gittik, geldik. Onun dışında da görüşmelerimiz oldu. Türkiye'nin bugünkü ortamını değerlendirdik. Çok meseleyi konuştuk. Gaziantep'te çevre kirliliği nedeniyle tartışma yaratan Nizip Çayı'nı bile Cumhurbaşkanı ile görüştük.
KOALİSYONU KONUŞTUK. Ancak, ayrıntıları söyleme şansım yok; O'nun fikri şöyledir, benim fikrim böyledir. İki kişi arasındaki konuşma." "Bir AKP-HDP koalisyonu seçeneği gündemde mi?" sorusuna ise "Bunlar konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. Çünkü o konuda yetkili değilim" cevabını verdi. 

YENİ DAVUTOĞLU HÜKÜMETİ:
Yeni hükümetin kurulması için Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirilmesinin 9 Temmuz Perşembe veya en geç 13 Temmuz Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Davutoğlu'nun açıkladığı yol haritası, şimdiden ilginç hesaplara yol açıyor. Başbakan, 3 partiye gidecek.
Peki, AK PARTİ-MHP ve AK PARTİ-CHP öncelikleri sıralanırken, HDP hep dışta tutuldu. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın, Celal Doğan'la görüşmesi, beraberinde yeni sürprizlere yol açabilir mi?
Şimdilik yorum yapmak zor.
ASLA UNUTULMAMALIDIR. 
SİYASETTE 24 SAAT ÇOK UZUN BİR SÜREDİR.

SONUÇ: Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan 2002'den itibaren Yeni Türkiye'ye bir ruh kazandıran 100 yıldır yıkılmış özgüven duygusunu canlandıran bir siyasetdevlet adamıdır. Aziz milletimiz tarafından seçilmiş 2019'a kadar DEVLETİN BAŞKANI olarak görevlendirilmiştir.
DEVLETİMİZİN BAŞINDAKİ ÖNEMLİ AKTÖR OLARAK STRATEJİK HAMLELER YAPAN BİR LİDERDİR.

Yazının tamamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat