Bir gece ansızın gelebiliriz

.

  • GİRİŞ26.09.2017 09:28
  • GÜNCELLEME26.09.2017 09:28

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Barzani referandumu devam ederken tarihi vurgulamalar yaptı.

Türk Devleti'nin kararlılığını net ve açık şekilde ortaya koydu. Konuşmasındaki hayati şifreler sadece günümüzü değil, gelecek on yılların da mesajını veriyor.
Şifreler şöyle:
1) Sınır ihlaliyle, TÜRKİYE'NİN Musul- Kerkük hakkının doğuşu...
2) Barzani'nin PETROL / GAZ VANALARI...
3) İsrail'in genişleme oyun planı...
4) PKK-YPG'ye Kuzey Suriye'de ASLA UYDU-BUTİK DEVLETÇİK KURDURMAMA
KARARLILIĞI...
Şifrelerin açılımı:
YENİ KONJONKTÜRDE MUSUL/KERKÜK:
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Barzani'nin referandum yapmasıyla, 1926 tarihli Ankara Antlaşması'nın ihlali anlamına geldiğini ifade etti. Ankara Antlaşması'nın sınırını bozmaya yönelik teşebbüsler, uluslararası hukukun ihlali anlamına geliyor. Antlaşmanın 5. maddesindeki "Değiştirilemez" Türkiye-Irak sınırını ŞEKLEN ortadan kaldırılmış oluyor. Türkiye, İngiltere, Irak bu anlaşmayı, sınır çizgisinin "kesinliğini ve bozulmazlığı kabul ederek bunu değiştirmeyi amaçlayan herhangi bir girişime geçmemeyi" garanti ederek imzaladılar. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra 1946'da Irak ve Türkiye arasında bir anlaşma daha yapıldı. Bu anlaşmaya göre de, Irak ve Türkiye, "1926 Antlaşması ile belirlenmiş ve çizilmiş sınıra saygı gösterileceği"ni garanti ettiler. Barzani, uluslararası anlaşmalarla belirlenen sınıra BİR BUTİK DEVLETÇİK GETİRME ÇABASIYLA anlaşmaları ihlal etmiştir. Anlaşmalar ihlal edilmişse, TÜRKİYE'NİN MUSUL'A MÜDAHALE HAKKI DOĞUYOR.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan diyor ki:
"İhlal olursa, önce uluslararası hukuku devreye sokacağız..." PETROL/GAZ VANALARI TÜRKİYE'NİN ELİNDE:
Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Vanalar bizim elimizde, kapattığımızda bakalım ne olacak" dedi. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani, petrolünü Ceyhan üzerinden Avrupa'ya taşıyan petrol boru hattı, Erbil yönetimi için hayati önemi sahip. Erbil-Şırnak boru hattıyla doğalgaz taşıma projesi de askıya alınacak. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, "Şu anda Kuzey Irak yönetimini İsrail'den başka tanıyan yok" derken, Barzani'ye destek veren İsrail'in ciğerini biliyor. ABD, 1991 Körfez Savaşlarını başlatırken, İsrail yeni Ortadoğu senaryosunu çizdi. İsrail'in yeni planında fikir babası İsrail Shahak idi, senaryo yazarı da Oded Yınon. Yeni İsrail stratejisi şöyle: "Tüm Arap devletleri daha küçük parçalara bölünecek. Irak'ta, üç büyük şehir etrafında üç (veya daha fazla) eyalet var olacaktır: Basra, Bağdat ve Musul ve güneydeki Şii bölgeler Sünni ve Kürt kuzeyden ayrılacaktır".
Önemli not: Kerkük-Musul ve Arabistan petrollerinin Akdeniz'e İsrail denetiminde açılması PENTAGON PROJESİ. ABD-İsrail- Barzani Petrol Projeleri var. Kerkük-Hayfa ve Musul- Hayfa petrol boru hatları çalışır durumda değil. Temaslar, ABD'nin onayı ile İsrail tarafından sürdürülüyor. Bu petrol boru hatları tamir edildiğinde, İsrail'in Hayfa Limanı'na günde 5 milyon varil petrol taşıyacaklar. Bu hatlar devreye girerse Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının HAYATİLİĞİnin bitirilmesi oyunları var.
Suudi petrollerini Akdeniz'e taşımak için, ABD-İsrail'in Trans-Arabistan (TAP) petrol boru hattının, bir ucu Lübnan'a, bir ucu da İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nden Hayfa'ya gidiyor.Bu hattın onarılması kapalı kapılar ardında sürüyor.

SONUÇ: Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Suriye'de de bir veya birden fazla terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Öyle PKK- YPG orada devlet kuracakmış, bunlar sadece kuru birer rüya. Bir kere söylüyorum. Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi. Türkiyemiz, El-Bab'ı kontrol ederek ABD-İsrail korıdorunu bir noktadan engelledi.
Afrin kılıcıyla ikinci nokta kontrola alnırsa,PKK'nın kontrolundaki Afrin'in güneyinden bay-pas yapma planlarına düğüm atılacak. KUZEY SURİYE'DE PKK-YPG TERÖR DEVLETÇİĞİ ASLA KURDURULMAYACAK

Takvim

Yorumlar1

  • Yordum 6 yıl önce Şikayet Et
    Boru hattını kapatmak, Kuzey Irak'ı vurmaktan daha riskli, öncelikle biz zarar ederiz,sonra Avrupa yılı karşımıza alırız, ayrıca Hayfa limanında tamir edilirse petrolü oraya bağlarlar, stratejik hata yapmış oluruz.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat