Pençe Askeri Harekâtı ile tarihi bir eşik aşıldı

  • GİRİŞ03.06.2019 09:05
  • GÜNCELLEME03.06.2019 11:56

Başkomutan Erdoğan önderliğindeki TSK, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı askeri harekâtlarıyla küresel güçlerin kontrolünde ve desteğindeki FETÖ, DEAŞ, PKK/YPG terör örgütlerine büyük darbe vurdu. Küresel güçlerin terör koridoru ile Türkiye’yi çevreleme stratejilerine engel olundu. Cerablus, Azez, Mare, El-bab ve Afrin’de yaklaşık 10 bin terörist etkisiz hale getirildi. Bu kez Pençe Askeri Harekâtı’yla Irak’ın Kuzeyi’nde PKK kamplarına yönelik operasyonlar başlatıldı. Pençe Harekatı kapsamında yürütülen operasyonla koordineli olarak Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan, Hakurk ve Zap bölgelerine hava harekatları düzenlendi. Operasyonda terör örgütü PKK tarafından silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler vuruldu. PKK hedefleri yerle bir edildi. 27 Mayıs 2019 da başlayan, Kara Kuvvetleri, topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde komando tugaylarımızla birlikte başlattığı askeri harekât büyük bir azim, kararlılık ve aynı oranda başarıyla sürüyor. Milli Savunma Bakanı Akar, “Pençe Harekatı’nın tamamlanmasıyla amacımız, ülkemize bu bölgeden mevcut terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılmasıdır” dedi. Akar ayrıca bölgede teröristlere ait girilmedik mağara ve in bırakılmayacağına değindi. Özellikle Hakurk Kampı ve üsleri PKK’nın Türkiye’ye sızmalarında önemli bir geçiş üssü konumundaydı. Hakurk, Bermize ve Sidekan bölgelerini içine alan Bradost bölgesinin tamamı arazi şartlarının zorluğuna rağmen Türkiye’nin kontrolü altına alındı. TSK yaklaşık 2 aydan bu yana PKK terör örgütüne Bradost bölgesinde büyük kayıplar verdirdi.yığınak yapılan terör üsleri boşaltıldı. Bölgedeki teröristler Kandil’e kaçtı. Afrin operasyonlarında da 2000 terörist Kandil’e kaçmıştı. Bradost ve Barazgir bölgeleri ‘bölücü örgüt’ için stratejik önemi haiz. Bradost bölgesi Türkiye’ye geçişlerde kullanılırken, Barazgir Vadisi ise Kandil’den Sincar ve Suriye’ye geçişlerde üs olarak kullanılıyor.Mehmetçiklerimiz terör örgütünün üssü Kandil’in en kritik kapısı ve geçiş noktası olan Barazgir Vadisi’ne dayandı. Bradost bölgesinde kontrolün tamamen TSK’nın eline geçmesiyle PKK için kuzey geçiş hattı kapanırken Kandil’e açılan Barazgir hattının da kontrol altına alınmasıyla PKK’nın Sincar ve Suriye hattı da geçişlere kapanacak. Türkiye’nin PKK’yı ininde bitirme operasyonlarına bu kez Irak ve İran’da önemli ölçüde destek veriyor.

 

 

27 Mayıs 2019 da başlayan, Kara Kuvvetleri, topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde komando tugaylarımızla birlikte başlattığı askeri harekât büyük bir azim, kararlılık ve aynı oranda başarıyla sürüyor.

PENÇE’NİN BU KEZ HEDEFİ KANDİL Mİ?

 

 

PKK’nın merkez üssü Kandil’e günümüze kadar İran, Irak ve Türkiye tarafından PKK kamplarını hedef alan sayısız hava harekâtlarından bir sonuç alınamamıştı. Zira Kandil Dağı Türkiye, Irak ve İran sınırlarının tam ortasında yer alıyor. Çevresi 320 km uzunluğunda 3587 metre yükseklikteki dağ, mağaralarıyla, eteğindeki derin vadileriyle teröristlerin ana barınağı ve karargahı konumunda bulunuyor. Son tespitlere göre Türkiye’de 600, Kuzey Irak’ta yaklaşık 8 bin PKK’lı terörist bulunuyor. PKK’yı kuruluş aşamasında var edip günümüze kadar koruyup kollayan NATO, ABD ve İngiliz derin devletleri PKK’nın Kandil’e yerleşmesinin alt zeminini oluşturmuşlardı. Çok sinsi ve alçakça oynanan, Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden bu büyük oyun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terörle mücadelede ortaya koyduğu yeni konsept sayesinde bozulmuştu. Türkiye, Suriye kaynaklı terör saldırılarını ülkemizde devam ettirme çabası içinde olan terörizmi destekleyen ülkelere “ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin yanında yer alacaklar. Türkiye bundan sonra terörü kaynağında yok edecek tedbirleri en kısa süre içinde alacaktır. Bu terör saldırıları hangi ülke kaynaklı geliyorsa en kısa sürede müdahale edilecek” iradesi ve kararlılığı ortaya koyularak Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları başarıyla gerçekleştirilmişti. Türkiye terörle mücadelede yeni doktrinini ‘terörü kaynağında yok etme’ irade ve kararlılığını Pençe Harekâtı’nda da başarılı bir şekilde uygulayarak hedefine yalnızca terör örgütleri ve teröristleri değil teröre destek veren ülke ve gizli servislerini de almıştı. Pençe Harekâtı’nın başarılı olmasında TSK ile birlikte MİT’in Humint İstihbaratı’ndaki başarılı faaliyetlerinden söz edilebilir. MİT’in bölgeye hakim olduğu teröristlerin bölgedeki konumlarının, cephane ve mühimmat depolarının yerlerinin nokta olarak doğru tespiti PKK’ya darbe üstüne darbe vurulmasını sağlamıştır. Pençe Askeri Harekâtı ile TSK ve güvenlik güçleri PKK terörü ile mücadelede tarihi sayılabilecek bir eşik atlamışlardır. Hakurk’un tamamıyla kontrol altına alınmasıyla PKK’nın Irak’ın kuzeyinde etkili olduğu dağlık alanda ilk defa ‘’Alan Kontrolü’’ Güvenlik güçlerinin hakimiyetine geçmiştir. Pençe Askeri Harekatı ile Türkiye Suriye ve Irak’ta Türkiye’siz bir çözüm olmayacağını dosta düşmana açıkça ilan etmiştir. En önemlisi de PKK başta olmak üzere terör örgütleri üzerinden İstanbul seçimlerini manipüle etmek isteyen küresel hegemonik güçlerin Türkiye üzerindeki yeni KAOS yaratma planları bu operasyonla elimine edilmiştir.

Türkiye Pençe Askeri Harekâtı’yla TSK’nın caydırıcı gücünü bir kez daha dost ve düşman ülkelere göstererek düşmanlara korku dostlara güven vermiştir. PKK’nın merkez üssü Kandil kuşatılarak en kısa zamanda Kandil içindeki teröristlerle birlikte yerle bir edilerek PKK terör örgütü marjinal bir güç haline getirilecektir. Sonrasında ise sıra Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarına gelecektir.

YENİŞAFAK

Yorumlar3

  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim şu mübarek günlerde Kahraman ordumuzu, değerli kumandanlarını ve başkumandan Erdoğan paşamızı muzaffer eyle yarabbim. Amin.
    Cevapla
  • Vurucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Inşaallah, La galibe illallah, sefer bizden zafer Allah tandır...
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • elk ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah allah askerimize yardım etsin
    Cevapla Toplam 12 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat