Manipülatif merkez

...

  • GİRİŞ11.11.2019 11:19
  • GÜNCELLEME11.11.2019 11:20

Bilindiği gibi Başkan Erdoğan 13 Kasım’da Washington’da Trump ile yüz yüze çok kritik konuların ele alınacağı bir görüşme yapacak. Ancak gerek Türkiye gerekse ABD tarafında Erdoğan’ın ABD ziyareti ve Trump ile yapacağı görüşmeye aşırı tepkiler ve tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Veya manipülatif bir merkezin yönetiminde devam ettiriliyor. İşin enteresan tarafı bu manipülatif merkezin her iki ülkede de çok aktif ve etkin olması. Tahmin edebileceğiniz gibi FETÖ’den bahsediyorum. FETÖ’nün Türkiye’deki kadar olmasa da ABD’nin kurumlarına da sızmaya başladığı ve bu konuda CIA Pentagon ve küresel sermayenin desteğini arkasına alarak ABD ve Batı’da Türkiye karşıtı tüm lobi faaliyetlerinin merkezi haline geldiği görülebiliyor. FETÖ’nün Amerika’da Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri ile sıkı ilişkiler kurduğu gerek maddi yardımlar gerekse sosyal ilişkiler gerekse şantaj yöntemleriyle milletvekili ve senatörlerin etki altına alındığı Kongre’de Türkiye karşıtı her kararda bu şer ittifakının oluşturduğu merkezin etkileri açıkça görülebiliyor.

 

 

ABD’de Trump yönetimi ile Kongre arasında açık bir Türkiye kavgası yaşanıyor. Ziyareti iptal etmek isteyen bazı senatörler yaptığı açıklamalarda Başkan Erdoğan’ı hedef alarak ’’IŞİD ile yapılan savaşta ABD’nin yanında yer alan ve Bağdadi’nin ölü ele geçirilmesinde önemli katkıları bulunan Suriyeli Kürt güçlerin(!!!) lideri General Mazlum’a (terörist başı) suikast düzenlemek istediğine yönelik tespit ve tehdit ifadeleri anlaşılır gibi değil. Bu tespitler hayatın doğal akışına aykırı. Zira Türkiye’de aranan teröristler listesinin kırmızı kategorisinde yer alan ve başına 4 milyon TL ödül konulan terörist Abdi, ayrıca 41 kişinin şehit olduğu 406 kişinin de yaralandığı 8 ayrı saldırıdan sorumlu tutuluyor. Mazlum Kobani bir teröristtir. Hakkında Türk mahkemelerince verilmiş yakalama kararı var. Sözde müttefiklerimizin bu teröristle görüşmesi kabul edilemez. İşin ilginç yanı ise Başkan Erdoğan’ın ABD ziyaretine karşı çıkan senatörlerin, YPG terörist başı kod Mazlum Kobani’nin sosyal medya hesabından paylaştığı Bağdadi’nin ölü ele geçirilmesinde sahada 5 ay ABD güçlerince yapılan ortak operasyon yalanına inanmaları, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’in bu konudaki açıklamasını göz ardı etmeleriydi. Milley yaptığı açıklamada Mazlum Kobaniyi yalanlayarak operasyonun yalnızca ABD askerleri tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı. ABD kendi yarattığı terör örgütü DEAŞ’ın lideri Bağdadi’yi refakatindeki yakınlarıyla birlikte öldürme hakkını kendinde görüyorsa Türkiye’de bekasını ve ulusal güvenliğini tehdit eden YPG/PKK terörist elebaşını Türkiye sınırları içinde veya dışında derdest etme ve etkisiz hale getirme hakkına sahiptir. Terörist başı Mazlum Kobani ‘de Türk güvenlik ve istihbarat birimlerimizce ya derdest edilerek yakalanacak veya etkisiz hale getirilecektir.

YPG/PKK terörist başı ile Pentagon arasındaki ilişkileri açık eden Başkan Erdoğan’ın ABD ziyareti ve Trump’la görüşmesini sabote edecek önemli bir gelişme Pentagon’dan yapılan açıklama ile ortaya çıktı. YPG/PKK’nın iddiaları üzerine harekete geçen Pentagon tarafından yapılan açıklamada ‘’ABD, Türkiye’ye sattığı silahlarla savaş suçu işlenip işlenilmediğini araştıracak” denildi. Pentagon sözcüsü Carla Gleason, ABD medyasına yaptığı açıklamada, “ABD her zaman ABD silahlarıyla savaş suçu işlenip işlenilmediği iddialarını gerçek anlamda araştırıyor” dedi. Tam anlamıyla bir komedi yaşıyoruz. Pentagon olarak YPG/ PKK terör örgütüne 33 bin TIR araç gereç silah mühimmatı DEAŞ ile mücadele örtüsü ile gönder. Bu silah ve mühimmatın terör örgütü tarafından TSK ve ÖSO’ya karşı kullanılmasına göz yum. Üstelik özel savaş eğitimlerince yeni nesil silahların kullanılması ve meskun mahal savaş konusunda terör örgütü mensuplarını eğit milyarlarca dolar harcayarak yer altı tünelleri inşa et sonra da gel bir terör örgütünün ihbarıyla Türkiye’ye sattığın silahlarla savaş suçu işlendiği iddialarını araştırmaya kalk.

 

 

Adama hoşt oradan köpek derler. Hoşt.

Yorumlar1

  • Nazım KARAMEHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Hoşt ABD.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat