Lèborîna me dixwazin Kobanê

200’den fazla sivil ölüm. Kobani’deki kanlı bilanço bu.

  • GİRİŞ29.06.2015 10:34
  • GÜNCELLEME29.06.2015 10:34

IŞİD’in hem bombalı saldırıları ile Kobani’de ölen sivil sayısı, geçtiğimiz yıl şehirde IŞİD ve YPG arasında yaşanan savaşta ölen sivil sayısının neredeyse dört katı. 

Biz Türkiye’de bu sivil ölümleri konuşmadık, yas tutamadık. 

Zira alınacak siyasi pozisyonlar, görülecek iç hesaplar vardı. 

Yaralılar Türkiye’deki hastanelere taşınırken, cenaze evlerine ağır bir matem havası çökmüşken, Türkiye’de başka bir gündem vardı…

TeroristTürkiye, twitterda dünya çapında trending topic oldu, PKK medyasına göre sorumlu belliydi: IŞİD Türkiye’den Kobani’ye girmiş, saldırı Türkiye tarafından organize edilmişti!

Bu temelsiz iddianın dile getirildiği ilk yer Suriye devlet ajansı olması ve PKK medyasının bunu hiç sorgulamadan, hatta bunun üzerine ek yalanlarla servis etmesi moda tabirle manidar oldu.

Bundan önce benzer vakalar karşısında hazırlıksız yakalanan, kendini anlatmak konusunda başarılı olamayan Türkiye tarafı ise bu krizde çok daha profesyonel davrandı. Sınırlara IŞİD ile mücadele kapsamında konulan güvenlik kameralarından olay anını yansıtan görüntüler medyaya derhal sunuldu. Görüntüler IŞİD teröristlerini taşıyan kamyonetin Türkiye’den değil, Carablus’tan yani Kobani’nin batısından girdiğini gösteriyordu. Başbakanlık Basın

Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Cemalettin Haşimi ve ekibi kamuoyunu doğru bilgiler ile sürekli bilgilendirdi.

HDP’li yetkililer için ise bunun önemi yoktu. HDP eş başkanı Figen Yüksekdağ önce IŞİD’in Türkiye hükümeti tarafından desteklendiğini söyledi, daha sonra ise eğer Türkiye desteklemiyorsa, desteklemediğini kanıtlasın diyerek ancak felsefe öğrencilerine tez konusu olabilecek bir yokluğun ispatlanmasının imkansızlığı teması sundu. 

Peki neden? Amaç nedir? 

Eğer Kürt hareketi gerçekten, Türkiye devletinin çoluk çocuğu sahurda katleden bir vahşi terör örgütüne destek verdiğine inanıyorsa, neden bu devletle masaya oturuyor?

yazının devamı için tıklayınız

Yorumlar2

  • Osman ay 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsunuz da ceren hanım bu bir algı oparasyonuydu zaten tutar mı acabadiye balıklama daldılar çünki 7-8 ekim deki gibi acaba içerde ayaklanma bu sefer olur diye heyecanlandılar pkk uzunca bir zamandır Hükümetin pasif uluşundanda yani seçimdeki azalan oyların paniğiyüzünden biraz pasif ve tedirgin olduğunu anlayìnca yine aynı sı olur umuydula ve düşüncesiyle henüz türkiyeden çıkmamış pkk yı hareketlendirip olayı bitiriceklerdi sadece bunun için saldırıyor lar.bu nacizane benim düşüncem ,ben böyle yorumluyorum iyi akşam lar.
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp Türkiye desteklemiyorsa, desteklemediğini kanıtlasın diyerek ancak felsefe öğrencilerine tez konusu olabilecek bir yokluğun ispatlanmasının imkansızlığı teması sundu. bu yazıyada bravo çok doğru.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat