“En iyi üniversite” mezunları dünyaya kan kusturuyor!

.

  • GİRİŞ24.05.2018 08:01
  • GÜNCELLEME25.05.2018 07:46

 Eli cebinde yürüyordu. Bir yere geldi ve durdu. Gözlerini toprağa dikti, uzun uzun baktı. Hiç telaşlı değildi. Çantasından bir alet çıkardı ve toprağa doğru eğildi. Aleti toprağın üzerinde gezdirdi önce, sonra yine çantasından çıkardığı bıçakla toprağı özenle eşti. Toprağa gömülü mayını çıkardı. Ardından ellerindeki toprağı silkeledi, aletleri çantasına koydu, çantasını sırtladı ve yine vakur adımlarla yoluna devam etti. Bilgisi, onun hayata devam etmesini sağladı, ayrıca ona güven verdi.

            Bilen insan emin adımlarla yürür, toprağa sağlam basar. Tavşanın ürkekliği, ormandan emin olmamasından ileri gelmektedir. Aslanın ağır ağır yürüyüşü, onun kendine güvenini simgeler; bilir ki ormanda kendinden güçlü kimse yoktur.

 

 

            Kendi aramızda da hayat böyle değil midir? İnsanın yetişme tarzı, aile ortamı, arkadaş çevresi, okuduğu okullar ona bir kişilik kazandırır. İnsan artık bu kişiliğini kolay kolay değiştiremez, kişilik numarası olur.

            Bunca yıllık eğitim hayatımda, aile ortamında “el bebek, gül bebek” büyütülüp de lider olan bir çocuğa rastlamadım. Bu tip büyüyen çocuklar genellikle “mirasyedi” olurlar.

            İki yaşındaki bir çocuk yalnız başına merdivenden yukarı tırmanırken, siz anne babalar ne yaparsınız? “Aman çocuk tepetaklak olur!” telaşıyla hemen onu kucaklarsınız. Ya da elinden tutarak birlikte merdiven basamaklarından çıkarsınız. Her iki davranış biçimi de çocuğun kişiliğini geliştirmez, ona bir güven duygusu vermez. Onu aslanlaştırmaz, tavşan ürkekliği, içine siner.

            Çocuğun hemen arkasına geçer ve onun yalnız başına merdivenden tırmanmasına izin verirsiniz; fakat düşme tehlikesine karşı da arkasında durursunuz. Bu durumda çocuğa bir güven gelir, kendini tanıma fırsatı doğar. Siz bu küçük davranışlarınızla çocuğunuzu liderliğe hazırlamış olursunuz.

            Çok anne görmüşümdür, ilkokula giden yavrusuna harçlık verip ardından; “ Bu paranın hepsini sen ye, sakın kimseye verme!” diye sıkı sıkıya tembihleyen. O anne aslında çocuğunun ruhundaki merhamet duygusunu yok ettiğinin farkında bile değildir. Ne yapsın zavallı, o da öyle yetişmiş, hayat öyledir sanmıştır.

            Ama deseydi ki, “ Yavrum, sana vermiş olduğum harçlıktan arkadaşlarına da ver, onlarla da paylaş.” Bu durumda çocuk, fıtri gelişimini sağlayacak ve geleceğe emin adımlarla yürüyecekti.

            Paylaşımcı olmayan çocuklar, yarın bir makam işgal ederlerse, işte orada huzursuzluk baş gösterir. “Sahip olmak” için bütün şeytanlığını kullanır ve insanlığın ortasına düşmüş bir fitne ateşi olup çıkar.

            “Olmak” üzere yetişmiş olsaydı, insanlığın arasına düşmüş bir rahmet pınarı gibi kurumuş dudakları serinletecekti.

            Çocuklarımız Allah’ın bize emanetidir, onları fıtratları doğrultusunda yetiştirmezsek, emanete hıyanet edenlerden oluruz.

            Hitler Almanya’sında  “en iyi” yetişmiş doktor, insanları iğne ile zehirledi, “en iyi” pilot insanları bombaladı, “en iyi” yetişmiş asker, suçsuz insanları kurşuna dizdi, fırınlarda yaktı. Bosna Hersek zulmünde Sırp komutanlardan biri psikologdu; insanları kobay olarak kullandı ve soykırım yaptı.

            Bugün de ekonomimizle uğraşan, milletimize diz çöktürmeye çalışan şeytanların hepsi, dünyanın “en iyi” üniversitelerini bitirdiklerinden kuşkunuz olmasın.

            Bir dünyanın üniversitelerinde insanın yaratıcısı olan Allah’ın sözü geçmiyorsa, o dünyanın cehennemden farkı yoktur. Allah demiyor mu; “Onlar iktidar olduklarında nesli ve ekini (ekonomiyi) bozarlar.” diye. Sen kendini bozmazsan bu bozguncuların oyunları seni sarsmaz.

            Her şeyi ben bilirim deme, şeytan olursun; bilgisiz de olma, yok olursun!

            D. Ali TAŞÇI (dalitasci@hotmail.com) Twitter:@DAliTasci

           

Yorumlar5

  • cihangir 5 yıl önce Şikayet Et
    Toplumun kanayany Yaraisna bir nester vurdunuz hocamm... Ahh...! İnsanlik ve ummet kurtarici bekliyor... İnsanlik azmis hizla savruluyoruz. Sonumuzu hayrr eylesin
    Cevapla
  • Meryem 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok doğru tespitler olmuş.Ne yazık ki gerçekler..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Elinize saglik hocam yazmayi birakmayin sizi takip ediyoruz
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • f sayıcı 5 yıl önce Şikayet Et
    maşaalh tabrik ederim güzel bir yazı istifade ettim
    Toplam 1 beğeni
  • Haldun 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir yazı, kaleminize sağlık...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat