CHP değil TKP: Tuzu Kuruların Partisi...

  • GİRİŞ06.05.2015 09:46
  • GÜNCELLEME06.05.2015 09:46

Üzerinde çalışılması gerekiyor. Ben bu seçim bildirgesi hazırlanırken herhangi bir komisyona katılmadım" şeklinde cevap vermesi, haklı olarak şaşkınlığa sebep olmuş.

Eski bir Merkez Bankası başkanının partisinin ekonomik konularına karış(tırıl) mamış olması, şaşırtıcı. Ama bence asıl şaşırtıcı olan, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin seçim bildirgesini okumamış olması!.. Pazar günü Kayseri'de şöyle demiş Kılıçdaroğlu: "CHP iktidara gelince imam hatipleri kapatacak diyorlar. Kayseri'den bir daha söz veriyorum; CHP iktidarında imam hatipler kapatılmayacak. İmam hatipleri kuran Cumhuriyet Halk Partisi."

İmam Hatipleri kuran CHP'dir iddiasına en güzel cevabı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "CHP'nin açtığı İmam Hatip değil, Ölü Yıkayıcı yetiştirme kursları idi" sözleriyle verdi.

Ancak, Kılıçdaroğlu eğer Kayseri'ye özel bir uygulamadan bahsetmiyor ya da İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları aldatması yapmaya kalkışmıyorsa, "CHP iktidarında İmam Hatipler kapatılmayacak" sözü, partinin seçim bildirgesinde yazanlarla çelişiyor.

Bildirgede şöyle denilmiş: "Bir yıl okul öncesi, 8 yıl ilköğretim olmak üzere toplam 9 yıl temel eğitim ve 4 yıl ortaöğretimden oluşan 1+8+4 eğitim sistemini hayata geçireceğiz."

Milli Eğitim sisteminin şimdiki durumunu aksettiren 4+4+4, matematik bir işlemi kastetmiyor. Dolayısıyla CHP'nin 1+8+4 formülü de matematik işlemi değil. "Temel eğitimin müfredatını bir bütün olarak hazırlayacağız ve okul öncesi eğitimi de içerecek şekilde 9 yıl kesintisiz olarak uygulanmasını sağlayacağız" şeklindeki bölüm de bildirgeden.

Yani anlaşıldığı kadarıyla CHP, 28 Şubat'ın en önemli sıkıntılarından birisi olan '8 yıllık Kesintisiz Eğitimi tekrar hayata geçirmeye ve böylelikle İmam

Hatip Orta Okullarını kapatmaya kararlı olduğunu deklare ediyor.

Ama CHP'nin Genel Başkanı, Kayserililer'e hitap ederken, "CHP iktidara gelince imam hatipleri kapatacak' diyorlar.

Kayseri'den bir daha söz veriyorum; CHP iktidarında imam hatipler kapatılmayacak" diyor, diyebiliyor. Türkiye'nin en uyanık insanlarının Kayseri'de bulunduğu gerçeğini es geçerek hem de...

28 Şubatçıların İmam Hatipleri bahane göstererek meslek eğitimini de tamamiyle felç ettikleri malum. Aynı sakat mantık, CHP'nin seçim bildirgesinin satır aralarından sırıtmaya devam ediyor.

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat