Dizlerimizin üzerine çökmeyeceğiz!..

  • GİRİŞ26.05.2015 09:28
  • GÜNCELLEME27.05.2015 09:56

Kaç tane işçimiz, kendisi de dahil birçok insanın işini kaybetmesi riski karşılığı asgari ücretin bir buçuk misli yükseltilmesine razı gelebilir?..
Ya da şöyle soralım?
İkisi de doğumuzda olan Bakü ve Şanghay arasına Mega kent inşa edip Türkiye'yi Merkez ülke yapacağını iddia eden bir lideri kim ciddiye alır?..
Bölgede terör örgütü marifetiyle insanlardan silah tehdidi ile oy isterken, diğer yörelerde 'büyük insanlık' sloganları atanlara kanan olur mu peki?..
Normal şartlar altında olmaması gereken şeyler bunlar. Ama olur mu, olur...
Seçimler için son düzlükteyiz.
Siyasi partiler çalışmalarını daha da hızlandırdılar. Yaptıkları yapacaklarının teminatı olan iktidar partisi, çalışmalarını ölçülü vaatlerle sürdürüyor. Türkiye'yi en azından bir koalisyona mecbur edebilmekten öte bir hedefleri olmadıkları anlaşılan muhalefet partileri ise duvardan birer parça harç koparabilme telaşında.
Buradaki tehlike ise bu türden uçuk vaatlere gönlü kayabilecek seçmenlerin, büyük çabalarla ulaşılan istikrarı riske atabilmeleri ihtimali.
İnsanımızın, uçuk vaatlerle oy devşirmeye çalışan muhalefettekilerin ülkeyi geriye götürmeye çalıştıklarını anlayabilecek olgunlukta olması, önemli.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat