Armudun sapı, üzümün çöpü

  • GİRİŞ27.05.2015 09:43
  • GÜNCELLEME28.05.2015 09:29

Bu balonu salanlar ya da okuyanlar içinden buna inanan var mıydı, bilinmez... New York Times gazetesi de benzer bir gayret içinde şimdi. ABD ve NATO'nun Türkiye'deki seçim sürecine müdahale etmesi gerektiği gibisinden, kargaları bile güldürecek yazılar yayımlıyor.

NYT böyle yazarken, İngiliz The Gurdian da, batı tarafından üflenen taktikleri gerektiği gibi kullanamadığını düşündükleri Kılıçdaroğlu'ndan şikayetçi.

CHP'ye destekleri ile tanınan gazete, son olarak şunları yazmak zorunda kaldı: "Kılıçdaroğlu, 'Merkez Türkiye' projesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çılgın projelerinden esinlenerek benzer bir yaklaşım denedi. Ancak projenin yeri ve detayları anlaşılamadı.

Dolayısıyla halk tarafından satın alınmadı. Etkisiz bir proje açıklaması olarak kaldı. Sadece AK Parti'nin anayasa değişikliği için gereken 400 sandalyeye ulaşmasını engellemeyi hedefleyen Kılıçdaroğlu'nun yenilgiyi şimdiden kabullendiği görülüyor."

Bu yazı, CHP'lilerden bazılarını HDP'ye oy vermeye ikna için de yayınlanmış olabilir belki. Ama Guardian'ın Kılıçdaroğlu'ndan ümidini kestiğine şüphe yok. Sadece Amerika ve İngiltere gazeteleri değil, ülkemize düşmanlıkları ile bilinen lobiler de işbaşında. Bunlar bir araya gelerek, Türkiye'deki seçim sürecini yönlendirme derdine düşmüşlerse, mesele büyük demektir. Ve o mesele de, batı her ne arzu ediyorsa yapmak yerine, Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapan bir Cumhurbaşkanı ve hükümetin işbaşında bulunmasıdır.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat