Dördüncü paralel hezimet

  • GİRİŞ22.08.2014 11:10
  • GÜNCELLEME22.08.2014 11:10

Hayal kırıklığına uğradılar. 

30 Mart öncesi de aynı hava hâkimdi. Yine çok güveniyorlardı kendilerine. Bütün güçlerini alana sürdüler. Ellerinden geleni ardına koymadılar. 

Yine olmadı. 

Bıkmadılar, usanmadılar. 10 Ağustos öncesi, kendilerini her zamankinden daha güçlü gördüler. Neredeyse bütün muhalefet onlarla birlikteydi. En büyük silahlarını kullandılar. En güvendikleri kişi, kameraların karşısına geçip açıktan mesajlar verdi. 

Olmadı, üçüncü hezimeti yaşadılar. 

Son bir şansları kaldı. Yine kuyruğu dik tutuyorlar. Yine kendilerine ve yol göstericilerine aşırı güveniyorlar. Yine araziye çıkıp çalışmaya başladılar. 19

Ekim’in ardından yeni bir “yargı darbesi” yapmanın hayallerini kuruyorlar! 

HSYK seçimlerinden bahsediyorum… 

22 üyeli HSYK’nın 7 üyesi adli, üç üyesi de idari yargıdan seçilecek. Üyelerden 3’ünü Yargıtay Genel Kurulu, 2’sini Danıştay Genel Kurulu, birini de Adalet Akademisi Genel Kurulu belirleyecek. 

4 üyeyi Cumhurbaşkanı atayacak. Adalet Bakanı ile Bakanlık Müsteşarı da kurulun doğal üyeleri. 

Paralel Yapı ise… 

Yargıtay’dan seçilip gelecek üyelere güveniyor. Danıştay’da yapılacak seçimden de fazlaca umutlu. Kürsüden seçilecek 10 üyelik için sahaya inmiş durumdalar. Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir kulis faaliyeti var. 

Adli tatil fırsat oldu. Aralarında Yargıtay üyelerinin de bulunduğu bazı isimlerin alanda hummalı bir faaliyet içine girdiği biliniyor. 

Karşılarında ise Yargıda Birlik Platformu var… 

Bu platformun amacı, HSYK’da çeşitliliği sağlamak. Yargıdaki bütün görüşlerin bu kurulda temsili için çalışıyor. İçlerinde muhafazakârlar da, sol görüşlüler ve ülkücüler de, Aleviler de Sünniler de var. Tek istisna Paralel Yapıya mensup isimler. 

Üstelik, Adalet Bakanlığı tarafından da destekleniyor. Bakanlık, temsilde adalet sağlanarak, HSYK’yı  Paralel Yapı’nın tahakkümünden kurtarmak istiyor.

Bu amaçla, UYAP üzerinden genel bir temayül yoklaması bile yapıldı. 

Ortaya çıkan eğilime göre adaylar belirlenecek. 

Şimdi sakın Adalet Bakanlığı’nın kendisine biat edecek bir kurul oluşturmaya çalıştığı anlamını çıkartmayın. Zaten böyle bir gücü yok. Bakanlık, Türkiye’deki hâkim ve savcı eğilimlerinin tamamının HSYK’ya yansıması ve Kurul’daki biat kültürünün yok edilmesi için uğraşıyor. 

Paralel Yapı, HSYK seçimlerini bir “var oluş-yok oluş” mücadelesi olarak görüyor. Son derece gizli bir çalışma yürütüp, adam adama markaj stratejisi uyguluyor. Ne yapacakları, nasıl davranacakları ve adayları belli değil. Söylemlerinin tamamı ise “yargı bağımsızlığı” üzerine. 

Şaşırtma taktiği uygulayıp, güçlerinin üzerinde bir sayı ile HSYK’yı kuşatmak istiyorlar. Son derece ketum ve sıkı çalışıyorlar. 

Yine kendilerine çok güveniyorlar. Ama Yargıda Birlik Platformu’nun karşı tedbirleri de hazır. Zaten hissi davranılmadığı ve birlik halinde hareket edildiği takdirde, Paralel Yapı’nın hiç şansı yok. O yüzden de ayak oyunları ile birliği bozmaya çalışıyor. 

Demem o ki, Paralel Yapı için dördüncü hezimet de geliyor! 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat