Terörün oy avcıları

  • GİRİŞ29.05.2015 09:47
  • GÜNCELLEME30.05.2015 12:20

Sanki, onlarca illüzyonist el ele vermiş, bir proje hazırlamış! 7 Haziran seçimi öncesi ortaya konan görüntüden, HDP’den, Selahattin Demirtaş’tan, Türkiye Partisi iddialarından söz ediyorum.
Biliyorsunuz, Cemil Bayık, KCK’nın Eş Başkanlığını yürütüyor. Bir başka ifade ile PKK’nın başındaki isim. Kandil’de yaşıyor; PKK’lıların Türk güvenlik kuvvetlerine yönelik saldırılarını yönetip yönlendiriyor.
PKK’lılara “gerilla” diyor, Türk askerini düşman kuvvet olarak görüyor! Her fırsatta silahlı mücadeleyi savunuyor.
Saklamıyor, gizlemiyor, yaptığı açıklamalarda amacını açıkça ortaya koyuyor. Bakın ne diyor:
-Kürtlerin özgürlüğü sağlanmadıkça, gerillanın direnişi bırakması kabul edilmez.
Ve devam ediyor:
-Gerillanın silah bırakacağını sanan hayal görüyor. Hiç kimse hayale kapılmasın, gerçekçi olsun. Kimse bu tür hayalci şeyleri dillendirmesin.
Adamın söyledikleri ortada. Ne düşündüğü, amacının ve hedefinin ne olduğu belli. Bölücü ve ayrılıkçı.
İşte bu Cemil Bayık, son günlerde HDP’nin en büyük ve etkili propagandistlerinden. Ama Batı’daki HDP sevdalıları gibi illüzyon oyunları içine girmiyor. Onlar gibi HDP’yi olduğundan farklı göstermeye çalışmıyor. Cemil Bayık oldukça açık konuşuyor:
-HDP’yi başarıya taşıyın. HDP’nin barajı geçmesi çok önemli. Bu yürütülen seçim çalışmaları, Kürdistan özgürlük hareketinin netice alabilmesi için önemlidir.
Gördünüz mü, neymiş amaç?..
Kürdistan hareketinin netice alabilmesi! Yani; birleştirmek değil, bölmek! HDP, demek ki Selahattin Demirtaş’ın dediği gibi bir Türkiye Partisi değilmiş. Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için oluşturulan yapının siyasi ayağıymış!
Şimdi sakın kimse karşıma çıkıp, “Ama Demirtaş böyle düşünmüyor, öyle söylemiyor” demesin. Demirtaş, bir siyasetçi olarak oynuyor. Ayrıca oynamasa ne fark eder, patron kotluğunda oturan ve silahlı gücü yöneten Bayık’ın yanında Demirtaş’ın esamisi mi okunur?

Tamamını okumak için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat