Devletteki terör lobisi

1995 Yılı’ydı…

  • GİRİŞ29.05.2016 09:21
  • GÜNCELLEME29.05.2016 09:21

1992’de kurulan ve Türkiye’ye büyük tartışmalar yaşatan “TBMM Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu” çalışmalarını tamamladı. Hazırlanan rapor kamuoyuna açıklandı. 
İlginçtir, Komisyon Başkanı Sadık Avundukluoğlu iktidar milletvekiliydi. Ancak, iktidar partisi DYP’nin diğer komisyon üyesi 5 milletvekili rapora muhalefet şerhi koydu. Üstelik, bu çalışma İçişleri Bakanlığı’nda yapıldı. Muhalefet şerhleri orada yazıldı.

Niye mi? 

Çünkü, raporda “Devletin İçindeki İllegal Yapılanmalardan” bahsediliyordu. Bunların temizlenmesi isteniyordu. PKK Terör Örgütü’nün gelişip palazlanmasında, devletin içindeki işbirlikçilerinin sorumlu olduğuna dikkat çekiliyordu. Hatta daha da ileri gidiliyor, PKK’nın güçlenmesinde rol oynayan idareciler ve siyasetçiler hakkında soruşturma açılması isteniyordu. 

O günlerde iktidardaki DYP, rapora karşı sert bir blok uyguladı. Hatta, TBMM’de “devlet aleyhine bir rapor hazırlandığı” propagandası yapıldı. Rapor kadük edildi, itibarsızlaştırıldı ve unutturuldu. 

Aradan 20 küsur yıl geçti… 

O gün raporda, kağıt üzerinde kalanlar, bugün Türkiye’nin acı gerçeği olarak önümüze çıktı. Gün geçmiyor ki yeni bir skandal patlamasın. Baksanıza, PKK’ya destek veren polis, hakim ve savcılar birer birer ortaya dökülüyorlar. Devlet ise, içindeki illegal yapılanmalarla ilgili olarak tedbir üzerine tedbir alıyor…

***

1980’lerin ortalarında bunlardan “Birkaç yüz çapulcu” diye söz ediliyordu. 

1990’lara gelindiğinde, sayıları birkaç bine ulaştı. 

Bugün ise, ellerinde etkili silahlar da bulunan on binlerden söz ediyoruz.

Nasıl oldu bu?

1995 Yılı’nda hazırlanan Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu Raporu’nda bu sorunun da cevabı var. Orada belirtildiği gibi, asker-sivil bürokratlardan destek aldılar. Devlet içinde çöreklenen ve bugün iyice deşifre olan Paralel Çete gibi yapılar tarafından desteklendiler. Zaten arkalarında ABD’den Avrupa ve Rusya’ya kadar uzanan dış destek de vardı. Irak ve Suriye’deki gelişmelerle birlikte, ortaya çıkan fiili durumu lehlerine kullandılar. Bugünkü noktaya gelindi. 

Yılların birikimi, boş vermişliği, uyarıların kulak ardı edilmesi ve reflekssizliğinin sonucudur ortaya çıkan bu tablo!

***

Sıkıntılı ve iç acıtıcı bu tablonun karşısında, bir başka gerçek daha var: O da tersine Türkiye açısından oldukça rahatlatıcı.

Yıllarca zaman ve kan kaybettik biz. Terörle mücadelede bugün ortaya çıkan kararlılığı geçmişte gösteremedik. Bugün karşımızda düne oranla çok daha güçlü bir terör yapılanması olmasına rağmen, sonuç alınıyor. PKK denilen terör örgütü, tarihinin en büyük yenilgisini tattı. Şehirleri terörize etme stratejisi çöktü. İlk defa bu kadar büyük gruplar halinde teslim oluyorlar.

Bu tablo ortaya konulan siyasi kararlığın sonucu! 

Hiç düşündünüz mü, her bahar aylarında biz aynı görüntüyü yaşardık. Kandil’den gelen talimatlar üzerine terör saldırıya geçerdi. Asker ve polis, savunma halinde yazın geçmesini beklerdi. 
2016 Baharında görüntü tersine döndü. Kandil’den gelen talimat üzerine, şimdi teröristler geri çekiliyorlar. Pek çok şehirde hezimete uğradılar, “lider” olarak gördükleri pek çok isim öldürüldü. Kırsal alanda da tepelerine bomba yağdırılıyor. Daha fazla zayiat vermekten çekindikleri telsiz konuşmalarına yansıyor. 
Psikolojik hava bu defa tervör ve teröristin aleyhine!

***

Türkiye, bütün olumsuzluklara ve Suriye’deki gelişmelere rağmen, içeride iyi bir fırsat yakaladı. Devam etmek, bırakmamak, terörün yaralarını sarmasına izin vermemek lazım. Zaten öyle de olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkça söyledi:

-Şehirlerden sonra kırsalı da temizleyeceğiz. 

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği ve Paralel Çete ile mücadelede alınan kararlar da gösteriyor ki, temizlik sadede belli alanlarla sınırlı değil. Bu defa iş sıkı tutuluyor. Terörün destek aldığı her alanda gerekli adımlar atılıyor. PKK’nın ilk eylemi olan 1984 Eruh ve Şemdinli baskınlarından bu yana yapılamayanlar yapılıyor. Atılması gereken adımlar, geç de olsa atılıyor.

En önemlisi de devletin zirvesindeki kararlılık… 

Göreceksiniz, bu kararlılık devam ettiği müddetçe, başta Kandil olmak üzere, en alt kademedeki militanlarına karar PKK peş peşe daha çok ciddi darbe yiyecek!

Yorumlar2

  • hüseyin oral 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Chp=Hdp VS.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat