PKK, DHKP-C ve Ülkü Ocağı ittifakı!

  • GİRİŞ24.02.2017 09:19
  • GÜNCELLEME24.02.2017 09:19

Olur mu, tabii ki olmaz? Sırıtır mı, elbette sırıtır. Yakışır mı, bana göre hiç yakışmaz. O yüzden Ülkü Ocakları kalkıp tepki göstermesin bana. Tepki göstereceklerse adresleri belli. Kendi içlerine baksınlar.

Dün, Cumhuriyet Gazetesi’nin internet sitesinin manşetlerine MHP’liler oturmuştu. Cumhuriyet çok seviyor şu sıralar MHP içindeki bazı tipleri. Bir gün HDP’li Yüksekdağ ve Demirtaş’ın açıklamalarını köpürtüp veriyor. Bir başka gün DHKP-C sempatizanı akademisyenlere mikrofon uzatıyor. Araya Kandil’deki terör baronlarının sözlerini serpiştiriyor. MHP’deki anayasa değişikliğine “hayır” diyeceğini açıklayan isimlerle Akşener haberlerini ise hiç ihmal etmiyor. Arada dışarıdan da yardım alıyor. Türkiye’ye şaşı bakan Avrupalılar ne zaman bize sövseler, manşetlere taşıyor.

Dün de MHP sevdası iyice depreşmiş olacak ki, Meral Akşener, Yusuf Halaçoğlu ve Adana’da “yolsuzluk” suçlaması ile 5 yıl hapse çarptırılan MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Soylu’yu manşetlerinde buluşturdu. Baktım, hepsi de Bahçeli’ye verip veriştiriyordu. Çünkü, Bahçeli anayasa değişikliğini destekliyor.

Yadırgamıyorum Cumhuriyet’in yaptığını. Belli bir misyonu var ve o yönde yayın politikası yürütüyor. Kendisiyle aynı meşrepte yer alan ve aynı kulvarda koşan kim varsa buluşturuyor. Onlara destek veriyor.

Peki bu MHP’liler ne yapıyor? Ne işleri var bu ittifakın içinde? İşte onu bir türlü anlayamıyorum!

***

Bakın Yusuf Halaçoğlu ne diyor:

-Ülkü Ocaklarımız halk oylamasında hayır diyecek.

Öyle mi, değil tabii ki. Ama söylüyor. Hatta devam ediyor:

-Bu değişiklik diktatörlüğe gider, bölünmeye gider, darbeye gider.

Bu sözleri, 1980’lerde söylese, askeri darbenin ardından Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu ve 587 ülkücü hakkında iddianame hazırlayıp, 200’den fazlası hakkında idam isteyen askeri savcı Nurettin Soyer alnından öperdi. Çünkü, O da aynı iddialarda bulunmuş, idam istemine gerekçe olarak Türkeş ve MHP’nin uğrunda mücadele ettiği Başkanlık Sistemini de koymuştu.

Bugün baktığımızda MHP içindeki geçmişten kopuk tiplerin ekmeklerine kan doğrayan 1980 darbecileri ile aynı noktada buluştukları görülüyor.

Cumhuriyet Gazetesi, kendi misyonu açısından güzel bir damar yakalamış. O da kullandıkça kullanıyor…

***

Gazetede bir de “anket” var. Biliyorsunuz, bazı anketler gerçekleri ortaya koymaktan çok “yönlendirme” amacıyla yapılır. Sonra sandıklar açılır, takke düşer, kel görünür. Ancak, bu bir kısır döngüdür, devam eder gider…

Cumhuriyet, dün de “Bayram değil, seyran değil, eniştem beni neden öptü” türünden bir anket yayımlamış. MHP’liler Devlet Bahçeli’yi değil, partinin başına Meral Akşener’in gelmesini istiyorlarmış!

Biliyorsunuz, geçmişte Devlet Bahçeli’yi en çok eleştiren isimlerin başında geliyorum. Ancak, bu durum bir hakkı teslim etmemeyi gerektirmiyor. Çünkü, anketteki oranlar kabul edilebilir gibi değil.

MHP’lilerin yüzde 40,8’i Akşener’i, yüzde 20,5’i Sinan Oğan’ı, yüzde 17,8’i de Ümit Özdağ’ı istiyormuş. Bahçeli’yi destekleyenlerin oranı ise, sadece yüzde 9,8’de kalıyormuş.

Şaka gibi!

Meral Akşener kim? Geçmişte Tansu Çiller ve Özer Uçuran Çiller ikilisinin en yakınında yer alan, DYP adına çıktığı yurt gezilerinde bozkurt işareti yapan gençlere tepki gösteren, sonra da paraşütle MHP’ye inen bir isim.

Sinan Oğan da Cumhuriyet Gazetesi’nin verdiği resepsiyona koşan, orada Can Dündar ve Figen Yüksekdağ gibi tiplerle buluşan bir siyasetçi.

Ümit Özdağ’ı da biliyorsunuz. Bahçeli ile kavgalı ve bugün “hayır” cephesinin içinde yer alan bir isim.

“Hayırcılar” yaldızlanıp, parlatılıyor ve milletin önüne konuluyor. Gerçekten şaka gibi! Ayrıca, Türkiye’de yürütülen algı operasyonlarının geldiği noktayı göstermesi açısından da son derece önemli!

***

Şimdi diyorum ki…

Eğer gerçekten böyleyse, eğer gerçekten MHP’deki tablo buysa, MHP bütün ideolojisini terk ederek yoluna devam ediyorsa ve Yusuf Halaçoğlu’nun dediği gibi Ülkü Ocakları bile sandığa gidip “hayır” oyu verecekse…

Ne farkı kalıyor CHP, HDP ve diğerlerinden? Ayrıca, bazı isimlerin “ille de MHP” ısrarlarının anlamı ne? Madem arkalarında o derece ciddi bir destek var, her yerde kendilerine yer bulabilirler. Belki AK Parti değil, ama diğer siyasi partilerin çoğu bağırlarına basar onları!

Boşuna harcıyorlar kendilerini.

Yorumlar1

  • BABA 7 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK DOĞRU TESPİTLER TEŞEKKÜRLER EMİN BEY. LİDER,TEŞKİLAT VE DOKTRİN ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDENLERİN ER GEÇ HAKLI OLDUKLARI ORTAYA ÇIKACAKTIR.ALLAH Sayın Bahçeli ve arkadaşlarının ,samimi ülkücülerin yardımcısı olsun
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat