Erdoğan yaptı, siz yıkın!

.

  • GİRİŞ22.02.2018 09:14
  • GÜNCELLEME22.02.2018 09:14

Darfur’dayız, karşımızda içler acısı bir tablo var. Genci ve yaşlısıyla salonda toplanan ihtiyaç sahibi yüzlerce kadın, TİKA’nın yardım kolilerini bekliyor. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Üzerimdeki bir emaneti sizlere teslim etmek istiyorum” diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını iletiyor…

Salondakiler Türkçe bilmiyorlar. Ancak, Çavuşoğlu’nun “Recep Tayyip Erdoğan” demesi ile birlikte, henüz tercüme yapılmadan tamamı ayağa kalkıyor. Ne söylendiğini bilmeseler de, sadece Erdoğan ismi onları heyecanlandırmaya yetiyor.

Yine Erdoğan’a duyulan sevgiden dolayı Afrika’nın pek çok bölgesinde camilerde dualar ediliyor, Fetih Sureleri okunuyor. Ta oralardan Anadolu’ya, Mehmetçik’e ve Silahlı Kuvvetlerimize Zeytin Dalı Operasyonu için gönülden destekler geliyor.

Gittik ve bizzat yerinde gördük: Sadece “Müslüman dayanışması” değil bu. Erdoğan’ın yıllardır adım adım yürüttüğü “Afrika açılımının” bir sonucu!

Rahatsız etmez mi bu fotoğraf uzun yıllar bu bölgeleri sömüren ve bugünkü sefaletin sorumlusu olan batıyı?

Eder elbette.

**

Sevakin, kısa bir süre öncesine kadar çoğumuzun bilmediği bir adaydı. Sudan’da bulunan o ada, 1517’de Yavuz Sultan Selim tarafından fethedildikten sonra, tam 400 yıl Osmanlı tarafından bizzat İstanbul’a bağlı olarak yönetildi.

Şimdi “Ne var bunda” demeyin sakın.

Direkt İstanbul’a bağlı olarak yönetildi, çünkü çok önemli bir yer bu ada. Son derece stratejik bir yerde bulunuyor ve Afrika’nın Kızıldeniz’e açılan ticaret limanı. Aynı zamanda, Afrikalı Müslümanların Mekke’ye gitmeleri için kullanılan Hac Kapısı.

Bir medeniyet merkeziymiş geçmişte. Taşlanmış mercanlardan yapılan binaları, onların içlerinde kullanılan ağaç oymalarıyla ziyaret eden herkesin gözünü kamaştırırmış.

Sonra elimizden çıkmış bizim. Batılı barbarlarla tanışmış. Onların saldırıları ve yağmalarına uğramış. Üstüne bir de deprem görünce, harabe olup çıkmış. Yer ile yeksan bir hale bürünmüş.

Ama artık, geçmişteki o ihtişamlı günlerine geri dönüyor.

Çünkü, Erdoğan gitti ve Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir’den oranın Türkiye’ye tahsis edilmesini istedi. Bunun için gerekli işlemler yapıldı. TİKA restorasyon çalışmaları için kolları sıvadı, tam bir seferberlik ilan edildi.

Ardından Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte biz geldik buraya. Cumhurbaşkanı ilk adımı attı, ikinci çıkarmayı Çavuşoğlu yaptı, çalışmaları bizzat yerinde inceledi. Sevakin için ihtişamlı günler yakın artık.

Geçmişte olduğu gibi İstanbul tarafından yönetilmeyecek, fakat bundan sonra Sevakin üzerinde Anadolu’nun bir başka şehri Ankara etkili olacak.

Çıldırtmaz mı bu Kızıldeniz’deki Sevakin’in Osmanlı dönemindeki ihtişamını yok eden batılı sömürgeci barbarları?

Çıldırtır elbet.

***

Dün Sudan’daydık, bugün de Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Somali’de olacağız…

Somali’de de terörle mücadele ediyoruz. Mogadişu’da, kendisini “güçlü devlet” olarak gören pek çok ülkeyi kıskandıracak büyük bir askeri üssümüz var bizim. Bu üs de Erdoğan’ın eseri. Biz bu üste 200’den fazla asker bulunduruyoruz. Somali askerlerini Eş Şebab isimli terör örgütüne karşı eğitiyoruz.

Bu kadar da değil…

Bu üste, pek çok Afrika ülkesinin askerleri var. Bizim orada eğittiğimiz asker sayısı 10 binin üzerinde.

Devam edelim mi?

Kuzey Irak ve Suriye’deki varlığımızın yanı sıra, Katar’da da bir tugayımız bulunuyor. Dünyanın pek çok bölgesinde askeri üslere ve asker varlığına sahibiz.

Fırat Kalkanı Operasyonu’nun ardından Zeytin Dalı Operasyonu ile terör örgütlerini kazımayı sürdürüyoruz.

Mutlu olurlar mı sanırsınız, o terörün arkasındaki gizli eller?

Olmazlar elbette.

İşte o yüzden Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a alabildiğine saldırıyorlar. Doğaldır, Erdoğan’ın Türkiye lehine bütün yaptıklarını yıkmak istemeleri! Peki ya içeriden onlarla birlikte atış yapanlar? Size ne oluyor? Yoksa siz de Erdoğan’ın bu yaptıklarını yok etmek için onlarla birlikte yıkım mühendisliğine mi soyundunuz?

Akşam

Yorumlar5

  • aysima 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah uzun omurler versin Reisimize basimizdan eksik etmesin onun gibiler zor bulunur dunyada
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • bozkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan bu milletin bu sag duyuyu birdaha bozmamasıdır bu birlik devam etmelidir
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ozkayalar 6 yıl önce Şikayet Et
    kalemine sağlık.islam ve türk dünyası iç hainler yüzünden hep yıkılıp parçalanmış.işbirligi yapmışlar.yapıyorlar.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • bekir emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki beyaz elit ,üstün varlık,ancak ben bilirim,benim dediğim doğru,benim dediğim olacak diye türkü söyleyen zavallı tikeller..Alışmışlar açık oy,gizli tasnif devirlerini özlüyorlar..Sanki ülke bir onlara emanet? DEMİŞLER YA,;ALIŞMIŞ KUDURMUŞTAN BETERDİR,diye???
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Mbaba .karslı.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah önce erdoğana tükenmez bir ömür nasip eylesin .önce içimizdeki hainleri Allah yerle yeksan etsin .dışarıdan bizi yikamazlar.emin beyide kutluyorum.yorumundan dolayı.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat