Spy game

.

  • GİRİŞ12.10.2018 09:55
  • GÜNCELLEME12.10.2018 09:55

YAZILMAYI bekleyen çok şey olduğu bir gerçek. Ama gerçekler bize sunulduğu gibi mi? Sanırım biraz bu noktada durup iyi düşünmek gerekir. Birkaç gündür herkes gibi ben de CEMAL KAŞIKÇI olayına bakıyorum. Uzaktan da olsa izliyorum! İşin içindeki yetkililerle görüşüyorum. Elbette açıklanmayan bazı belgeler ve bilgiler var. Ama bu arada Washington Post'tan New York Times'a, TAKVİM'den Hürriyet'e kadar herkes olayın içinde. Televizyonları saymıyorum bile... Herkes bir şey söylüyor. Gelen sorular üzerine ben de birkaç satır yazmak zorunda kaldım...

Ortada ne olduğu belli olmayan bir gazeteci var: CEMAL KAŞIKÇI!
Kaşıkçı evlenmek üzere olan SUUDİ bir gazeteci. Washington Post'ta yazan da biri. Nişanlısı Türk. Kendisinden yaşça da küçük.
İddialara göre TEMİZ KAĞIDI almak için SUUDİ ARABİSTAN KONSOLOSLUĞU'na gitti, gitmek zorunda kaldı. Evleneceği insan medeni durumunu bilmek istemiş olabilir. Son derece doğal...
Ancak bu noktadan sonrası JAMES BOND filmi gibi...
İstanbul'un göbeğinde bulunan SUUDİ KONSOLOSLUĞU'na KAŞIKÇI'nın girişi var, çıkışı yok. Haber alınamaması üzerine yakınlarının emniyete olayı intikal ettirmesi var... Kaşıkçı'nın "2 saate dönmezsem polise haber verin" isteği var! Zaten sonrasını medya yazdı, çizdi, aktardı... İddialar havada uçuşmakta... Birinci derecede ZAN ALTINDA kalan makam Suudi Arabistan Konsolosluğu! Giriş var, çıkış yok! TESTERE ile cinayete kadar iş götürüldüğü için bazı noktalar üzerinde iyi düşünmek gerekir... Hangi devlet bu kadar rahat PARMAK İZİ bırakır! Çok akla yatkın değil.
Gelen gazeteci önemli biri! Bu net.
Muhtemelen gazetecilik dışında başka görevleri de var... Kaşıkçı taksi ile Konsolosluğa gelecek kadar düşük profil yaşıyor. Ancak 15 KİŞİLİK SUUDİ TİMİNDEN, iki uçaktan, testerelerden, parçalanarak cesedinin kaçırılmasından söz ediyoruz.
Uçaklardan biri DUBAİ'ye, diğeri Mısır'a gidiyor... "İki ekip ayrı ayrı gitti" diyen de, "Asıl katil tarifeli uçakla gitti" diyen de var! Bunların hepsi doğru olabilir! Kaşıkçı içeride alındı, öldürüldü ve cesedi dışarı çıkarıldı!
Mümkün mü? Mümkün! Ancak yine de olayların bu silsile içerisinde olması akla uymuyor! Hangi devlet İSTANBUL gibi bir metropolün göbeğinde töhmet altında kalmak ister. Bunu da 15 kişinin, siyah araçların giriş çıkış görüntüleriyle üslenmek zorunda kalır.
Aklı olmayan biri bile ortalıkta KAMERA yağmuru olduğunu görür! O zaman ne olabilir!
Açalım... Birlikte düşünelim...
Cemal Kaşıkçı Washington Post'ta yazmakta. Suudi muhalifi biri. İngilizler'in dediğine göre de İSTİHBARATÇI. Ve İngiliz istihbaratı MI6'e bağlı çalışan biri.
Bir zamanlar çift taraflı olarak CIA'ya da hizmet vermiş. Ancak son zamanlardaki tavrı incelendiğinde MI6'nın kendilerine çalıştığı konusunda şüphesi yok! Günlerdir AKDENİZ savaşını yazıyorum.
Pentagon'dan, Kraliyet Ailesi'nden, Rothschildler'den söz ediyorum. Para savaşından girip enerjiden çıkıyoruz.
Merkez de AKDENİZ! Kavga eden aktörler bunlar. Bu güçler TÜRKİYE içinde kapışıyorlar mı? Elbette! Hiç şüphe yok!
Ve yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen, dünyanın çalkalanmasına rağmen KONSOLOSLUKTAN SIZAN AKLA YAKIN BİR BİLGİ YOK. Arama yapılmasına da izin vermediler... Israrla şimşekleri üzerlerine çekmek için uğraşmaktalar.
Burası hiç ama hiç normal değil...
ÜÇ güç arasındaki kavga PASTÖR BRUNSON davasının içinde de görüldü! Dikkatli bakanlar görür. Cemal Kaşıkçı olayı da bu davanın içinde gibi durmakta... Cemal Kaşıkçı Mısır'da İHVAN'a yani MÜSLÜMAN KARDEŞLER'e yakın biri... Bu nedenle de Suudlar'a karşı. İngilizler söylüyor ben değil!
Yani İNGİLTERE'nin adamlarından hatta önemli adamlarından biri...
Mısır'da SİSİ üzerinden kim karşı karşıya geldi! Pentagon ile Kraliçe ve aile! Kazanan PENTAGON oldu.
Obama da Trump da her uluslararası toplantıda SİSİ'yi yanına aldı, oturttu!
Mursi de cezayı çeken isim oldu!
Suçsuz olduğu halde!
ABD ya da CIA bu bölgelerde kaybetse de bunun dillendirilmesini sevmez. Bilinmesini hiç istemez.
Pastör BRUNSON 18 Temmuz'da ev hapsine çıksa ABD'den gelen TİM tarafından kaçırılacaktı. Ve sonra filmi çekilecekti... ABD gururu için! Yabancısı mıyız? Hayır...
Aynı ABD, PASTÖR konusunda KÜRESEL anlamda yenik düştü.
Türk Devleti'nin suçlu bulduğu birini alamadılar, götüremediler. Ardından da AMBORGO tehdidine kadar uzanan süreci başlattılar... Bugün de PASTÖR BRUNSON davası var! Herkesin merakla beklediği...
Ve ne garip tesadüftür ki CEMAL KAŞIKÇI ile ilgili 10 gündür haber alınamıyor! ÖLDÜ MÜ KALDI MI BİLEN YOK! Biri uzattıkça uzatıyor yani! İngilizler KAŞIKÇI'nın kendi adamları olduğunu itiraf etti.
Amerikalılar da BRUNSON'un salıverilmemesinde İNGİLİZ etkisi aramaktalar! Ve bulduklarını da düşünmekteler! AİLENİN de etkisi olabilir mi? Pekala olabilir! Bakmak gerekir! Washington'un Brunson'u istediği zaman alamaması CIA için de ABD için de gurur kırıcı!
Alışık değiller. Tam da bu davanın görülmesinden önce BÜYÜK BİR OPERASYONLA KAŞIKÇI gibi konsolosluğa taksi ile gelen biri 15 kişilik TİM tarafından kaçırılıyor!
İDDİA BU! Aslıda tek bir kişinin yapabileceği bir infaz için neden bu kadar kişi görüntüye girer, anlamak mümkün değil! Ama servis böyle!
Herkesi oyalayan bir akıl var!
Herkesin aklını çelen de...
Kaşıkçı, BRUNSON davası bitene kadar öldürülür mü? BRUNSON serbest kalırsa Kaşıkçı'dan haber alınabilir mi? Bir anda "Ben SEYŞELLER'deydim" diye ortaya çıkar mı? Pekala mümkün! ABD'nin BRUNSON'a karşı yaptığı bir hamle ve Suudlar'ın ortaklığı var! Küresel anlamdaki ittifak İSTANBUL'da da ortada yani! İki merkez de ANKARA'ya soğuk ve uzak... Hem güç gösterisi yapıyorlar hem de AİLE ile İngilizler'e uyarı veriyorlar olabilir mi? "Brunson'u salmazsanız KAŞIKÇI'nın testere ile parçalanmış gövdesini göreceksiniz" diyor olabilirler mi? "Şakamız yok! Bizim bir adamımızı alırsanız sizinkileri de ortadan kaldırırız" demiş olabilirler mi?
Pekala EVET!
Ortada BÜYÜK GÜÇLERİN KAVGASI var. Adli bir olay değil bu!
Kaşıkçı öldürülmüş olabilir, kaçırılmış olabilir, rehin tutuluyor olabilir!
Hepsi mümkün! Kaşıkçı her kimse, ne iş yapıyorsa belli ki önemli biri!
Brunson'a karşı yapılan bir hamlenin öznesi! Öyle duruyor... Bütün bunları SUUDLAR kendi planladı ve yaptı diyorsanız bir sözüm yok... Ama bunu çok daha kolay ve iz bırakmadan yapabilirlerdi! Oyunu kuran akıl bize güç gösterisi yapıyor ve adamın ellerinde olduğunu söylüyor! Ya da Brunson'un salıverilmemesi için öldürdüler! Nereden bakarsanız bakın son ayların en büyük haberi.
Üzerine kitap yazılır... İşler istedikleri gibi giderse film yapacaklarından emin olun! Bugün belli olacak... Sonuçta SPY GAME!
.

Yorumlar3

  • Huseyin alti 5 yıl önce Şikayet Et
    Zor nereden bakarsan bak zor
    Cevapla
  • Tarık Akın 5 yıl önce Şikayet Et
    ya da bir başka senaryoya göre suud-abd ittifakını abd ve batı kamuoyunun eliyle bitirmek üzere iran destekli bir plan, ya da abd içindeki 2 gücün birinin diğerine hamlesi, ya da yazınızda belirttiğiniz gibi kaybetmeye ve bunun ifşasına tahammülü olmayan cıa-pentagonun brunson davasını örtme çabası gibi vs. vs.
    Cevapla
  • B.Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu Suudiler Trumpın biz olmasak iki haftada gidersiniz sözlerine karşılık yapmış olabileceğini düşünüyorum ama yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat