Mario Lemina mutlaka kalmalı

  • GİRİŞ30.03.2020 12:49
  • GÜNCELLEME01.04.2020 12:42

Soru 1- Fatih Terim hastanede, yönetimin iki kilit ismi Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay’a korona teşhisi koyuldu. Bu durum oyuncuları daha panik yapmış mıdır?

 

 

Her şeyden önce genç ve çok sağlıklı bünyelere sahip olmalarına rağmen futbolcuların, tam güvenlik sağlanmadan antreman ve maçlara başlanmayacağı gerçek. Aynı durum virüsü kapmasına rağmen durumu atlatmış Fatih Terim ve yöneticiler için de geçerli. Yani kontrol altına alınmış bir hastalıktan özellikle bilgilendirilmiş oyuncu grubunun kötü etkileneceğini zannetmiyorum. Bu durum Galatasaray kadar diğer takımlar için de geçerli.

Soru 2- Bu süreci herkes evinde geçiriyor. Bireysel idmanlar ile formda kalmak ne kadar mümkün? Diyelim ki lig, Nisan sonu ya da Mayıs’ta başlayacak. Öncesinde takımların devre arası gibi kamp süreci geçirmeleri gerekir mi?

 

 

Öncelikle bireysel antrenmanlar, özellikle de form durumu yüksek oyuncuların formlarını korumasını sağlamaz. Ayrıca tüm oyuncuların bireysel olarak da olsa, uygun ortamı sağlayabileceği oldukça şüpheliyken... Bir de Galatasaray açısından bakınca en kilit isimlerin ağır form tutmak gibi bir durumu var. En iyi örneği ise Feghouli. Genelde uzun aradan sonra 4-5 maç vasat oynayıp sonra döktürmeye başlayan, her çözülen maçın kahramanı durumundaki yıldız oyuncunun çabuk form tutması (oynanırsa) sezonun kalanı için Galatasaray adına belirleyici olabilir. Bunun dışında hiçbir takımın diğerine göre erken antremanlara başlamak gibi bir avantajı yok. Bir oyuncu için lige tekrar başlamak için ise en az 15-20 günlük küçük bir kamp dönemi şart, aksi halde düşük tempoda bile sakatlık riski fazlalaşır.

Soru 3- Yöneticiler Corona hastalığını atlattıktan sonra Sarı-Kırmızılı kulüp iç transfer çalışmalarına ağırlık verecek. Lemina, Onyekuru ve Seri gibi kilit isimlerin kiralık sözleşmeleri bitiyor. Yönetim nasıl bir yol izlemeli?

Galatasaray eğer transferde bir fedakarlık yapacaksa Seri’den ziyade Lemina ve Onyekuru için yapmalı. Onyekuru gelene kadar forvet hattının durumunu muhtemelen kimse hatırlamak istemeyecektir. Kesinlikle Galatasaray için özel bir oyuncu. Lemina ise agresifliğini kontrol edebilen, direnci yüksek, sahada arkadaşlarının açıklarını kapatma konusunda usta ve topla ilişkileri iyi kısacası nadir bulunan bir oyuncu. Artık böyle komple oyuncuları hem bulmak hem de almak çok zor. Galatasaraylı yöneticilerin en çok Lemina için uğraşacağını, Fatih Terim’in de en çok bu oyuncu üzerinde ısrar edeceğini düşünüyorum. 

Soru 4- Galatasaray, kiralık formül ile ne kadar başarılı olabilir? Özellikle de Avrupa’da... Takımın iskeleti yok ve her sene kadro değişiyor. Kadro anlamında kalıcı çözüm gerekmez mi?

Kulüplerin ekonomisi nasıl bugünlere çabuk gelmediyse düzelme kısmı da kısa sürmeyecektir. Artık sezonda en fazla 2-3 oyuncuya, o da astronomik olmamak kaydıyla bonservis ödenebiliyorken büyük liglerdeki önemli takımların bırakacağı oyuncuları takip etmek sadece Galatasaray için değil tüm şampiyonluk adayları için önemli. Çünkü büyük camialarda beklenti; ne kadar kriz olursa olsun yıldız oyuncu transferleri ile karşılanabiliyor. Takımların iskeletleri ise satın alma opsiyonlu kiralık oyuncular ile artık daha uzun sürelerde oluşturulmak zorunda. Şu anda Galatasaray’la beraber hemen hemen tüm takımlar aynı sorunu yaşıyor.

FANATİK

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat