İslami aydınların 'körlüğü'

  • GİRİŞ23.03.2011 07:27
  • GÜNCELLEME23.03.2011 07:27

Eleştirel bakışın toplumsal ve siyasal nitelik kazanması, tüm dünyada dengeleri tersyüz ediyor.

Bu yeni tutumun doğallaşmasıyla önce dışa karşı bir eleştiri başlıyor ve bu süreç toplumları yeniden kimlikleştirip, onlara özgüven veriyor. Sonrasında ise belirsiz bir durum var... Çünkü bazı toplumlar bu noktada kalıplaşırken, bazıları da eleştirel bakışı içe dönük hale getirip yeniden inşa döneminin yolunu açıyorlar.

Bugün Ortadoğu'da yaşananlar, birçok toplumun özeleştiri noktasına geldiğini gösteriyor. Bundan sonrasında örgütsüzlüğün ve deneyimsizliğin getirdiği risklere karşı, yeni siyasi değerlerin ve normların çekiciliği karşı karşıya gelecek. Sonuç ise eleştirinin talep ve tercihlere nasıl yansıyacağı, bu enerjinin nasıl bir zihniyete doğru evrileceği ile doğrudan bağlantılı olacak. İnsani değerleri hatırlayan bir yeniden inşa çabası, eleştiriyi de yapıcı hale getirmek, buradan bir konuşma kültürü yaratmak zorunda.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Etyen Mahçupyan - Zaman)

Yorumlar1

  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    kemalist yada kemalizm. diye bir durum zaten yok sadece Atatürkün adını kullanarak her türlü sapkınlığı yapmak için zemin oluşturma var,ikincisi bu aydın sözü ...! ne ayması kardeşim onlar aydın ise biz neyiz ? alim,bilgin gibi sözlere tamamda nedir bu aydın , nasıl olunur , okulu neresidir,ne yaparsan aydın olursun ? saçma sapan sözlerden birisi ama isteyen istediği şahsiyeti aydın diye kakalıyor,ayyaşı berduşu ateisti aydın diye önümüze getiriyorlar ve işin ilginci kimsede kardeşim bu mu aydın dediğiniz diye sormuyor bile
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat