Kötü yakalandılar...

  • GİRİŞ30.11.2015 10:02
  • GÜNCELLEME30.11.2015 10:02

 “Katil PKK.”   

Türkan Elçi’nin bile dile getirmekten çekinmediği gerçeği, Tahir Elçi’nin öldürülmesi haberini veren PKK’nın yayın organı Özgür Gündem yine “Saray kurşunu” diye çarpıttı. 

5 Haziran’da Diyarbakır’da HDP mitinginden dakikalar önce yaşanan, 12 Temmuz’da Suruç’ta ve 10 Ekim’de Ankara Garı’ndaki patlamaları çarpıttığı gibi. 

Birçok görsel ve yazılı medya organı, siyasi partilerin lider ve temsilcileri, STK temsilcileri “PKK yaptı”, “PKK terör örgütüdür” diyemezken, devleti suçlamayı ve katil devlet imasında bulunmayı hatta Özgür Gündem gazetesi gibi “Saray” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı suçlama kolaycılığına düştüler. 

                                                                      ***
Sadece bu kadar da değil… 

Bazı yayın kuruluşları, bazı sosyal medya kullanıcıları Tahir Elçi’nin cansız bedenini gösteren fotoğrafları birinci sayfalarına taşıdı.  

Tahir Elçi’nin fotoğrafından hareketle, 2007 yılı Ocak ayında vurularak öldürülen Hrant Dink’e benzerliğine dikkat çekiyorlardı. 

Ama Hrant Dink’in öldürülmesinin arkasında Fethullah Gülen Terör Örgütü’nün olduğunu gizleyerek,  
görmezden gelerek. 

Tahir Elçi’nin öldürülmesinin arkasında, işbirlikleri artık aleni hale gelen Kandil-Pensilvanya bağlantısının odluğunu düşünenlerdenim. 

Gerçeğin er ya da geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu olduğuna inananlardanım.  

Bunun da er ya da geç ortaya çıkacağından zerre kadar şüphe duymuyorum. 

Ki… 

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan’ın, 1 Kasım seçimlerini ‘darbe’ olarak nitelediği ve “Bu kış final mücadelesine sahne olacak” diyerek tehdit etmesinin ve bu haberin Özgür Gündem gazetesinin manşetinden duyurulmasından günler sonra Baro Başkanı Tahir Elçi, örgütün etkisi altındaki Diyarbakır’ın Sur ilçesinde öldürüldü. 

PKK Tahir Elçi’yi öldürerek kış için planladığı startın ilk ayağını başlattı. 

ABD, ikiz kuleleri 11 Eylül’de yıkıp, Ortadoğu’da, Ortadoğu’nun kalbi Bağdat’a operasyon başlatmak için zemin yarattıysa, PKK da kendi çocuğu Tahir Elçi’yi öldürerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kürt halkını harekete geçirmek, sokağa dökmek için düğmeye bastı. 

Türkiye’nin Suriye’ye döndürülmesi hedefleri için ilk adımı attılar. 

Ve… 

1 Kasım seçimlerinden 3-5 gün önce yani 26 Ekim’de Zaman Gazetesi’ne konuşan Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk programcısı Taha Akyol şöyle buyurmuştu:  

Söylemeye dilim varmıyor ama evet bir iç savaş endişem var. 

Taha Akyol ile bir bilgiyi yeri gelmişken burada bir kez daha yazayım… Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi’yi 12 Eylül öncesi öldüren Mehmet Ali Ağca’nın cebinden çıkan Hergün Gazetesi’nin o dönemki yazı işleri müdürü olduğunu. 

Ekim ayında Zaman Gazetesi’ni ziyaret eden CHP’li Mehmet Bekaroğlu ise şöyle demişti, bunu da aynı gazetenin haberinden öğrenmiştik:  

Bu dönemde siyasetçinin görevi iç savaş olmadan ülkeyi seçime götürmektir. 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat