Kemal Beye İlk Kitap Benden-1

  • GİRİŞ22.03.2017 07:24
  • GÜNCELLEME23.03.2017 07:19

Evvelki gün, Engin Ardıç, Sabah Gazetesindeki "Benimkinin Son Numarası" başlıklı yazısında, Çanakkale Zaferi için:"...Çanakkale, Osmanlı İmparatorluğu'nun muharebesidir. Orada Arap askeri de vardı, Kürt askeri de, Yahudi de, Ermeni de...". diyerek şöyle devam ediyor:"..

Ne ki bu son derece önemli muharebe ve parlak zafer resmî tarihçiler tarafından dünya savaşından koparıldı, kurtuluş savaşımıza monte edildi. İçinde Atatürk geçtiği için"

Yazının devamında Ardıç, Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından bazı alıntılar yapıyor ve Kılıçdaroğlu'nun:"...hangi bedelle biz bu Cumhuriyet'i kurduk? "sorusuna şu cevabı veriyor:' ...Çanakkale'yle cumhuriyetin ne ilgisi var, hele referandumun ne ilgisi? Şehitlerimiz " Cumhuriyet kurulsun" diye mi öldüler, " aman parlamenter sistem devam etsin diye mi ? Uluorta ve desteksiz sallamayınız Kemal Bey, diyor ve yazısını şöyle sonlandırıyor: '...üç beş kitap okusanız Kemal Bey, " İnce Memed" hariç '. 

İşte şimdi, Sayın Engin Ardıç'ın bu tavsiyesi üzerine Sayın Kılıçdaroğlu'na İlk kitap benden. 

Önce kitabın tanıtımını yapıp içinden de alıntılar yapacağım. Bu şekilde adına methiyeler dizdikleri ve yıllardır Türkiye'nin ayağına vurulmuş bir bukağıdan başka hiçbir özelliği olmayan parlamenter sistemin ne menem birşey olduğu yaşanmış örneklerle görülsün. 

Ayrıca şu sıralarda yani Türkiye'nin referanduma gideceği bir dönemde başta Kılıçdaroğlu’nun olmak üzere tüm Hayırcılar için eğitici bir kitap olacaktır. 

Kitap, Remzi Kitabevi'nden 2006 yılı Şubat ayında çıkmış. 

Adı "Bıçak Sırtında" yazarı, Ali Baransel. 

1974 yılından, 1990 yılına kadar Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yapmış. Cumhurbaşkanları Fahri Korutürk ve Kenan Evren'le çalışmış. 

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı'nda bir süreliğine vekil olarak çalışan İhsan Sabri Çağlayangil ile Sırrı Atalay'ın basın, siyaset ve halkla ilişkiler danışmanlığını da yapmış. 

Yani Baransel devletin işleyişine üst seviyeden tanıklık yapmış, bu tanıklığını da kitabına aktarmaya çalışmış. 

Korutürk'ün de bu kitap çalışmasına katkı sağladığını dile getiren Ali Baransel, yaşanan hükümet krizlerini aktardığı o yıllarda, bugünkü referandumu da hayal etmiş miydi, bilemiyorum fakat kitabının Kılıçdaroğlu tarafından bilinmediğine yüzde yüz eminim. 

Hatırlatalım öyle ise, alıntıları görürse belki okumaya niyetlenir ve o zaman biz de, bu kitabı kendisine hediye ederiz. 

Sayfa, 70: " Başarı hanesine Kıbrıs Barış Harekatını kaydeden Bülent Ecevit başkanlığındaki koalisyonun ortakları, Kıbrıs konusunda görüş ayrılığına düştüler. Kısa bir süre sonra da ekonomik krizle burun buruna geldiler. Benzin, yağ, şeker, tüpgaz, sıkıntısıyla birlikte ülkede 'kuyruklar' dönemi başladı. Ve Başbakan Bülent Ecevit, hükümet on ayını doldurmadan Cumhurbaşkanı'na istifasını sundu. " 

Sayfa:151, "Türkiye, tarihinin en bunalımlı dönemlerinden birini yaşarken, anarşi ve terör olayları toplumda büyük bir tepkiye neden oluyor, partiler kısır çekişmeler içinde birbirini suçlarken, 

parlamentoda bir türlü Cumhurbaşkanı seçilemiyordu..."

Hatırlıyorum, 

haftalarca yapılan turlar sonucunda Cumhurbaşkanı seçilememiş, "parlamenter sistem" denen o cici sistem Türkiye'yi tamamen kilitlemişti ve ardından gelecek darbeye zemin hazırlamıştı.

Bir başka sayfaya geçelim, hükümet krizi devam ediyor, ekonomi alt üst oluyor, faizler fırlıyor, yabancı spekülatörler ve para ile para kazanan emperyalist hırsızlar ülkede cirit atıp, kazançlarını katlıyorlar. 

Bu arada zavallı Cumhurbaşkanı Korutürk de hükümet kurmak için her çareye başvuruyor.

Bu çerçevede bir gün rektörleri topluyor ve onlardan akıl soruyor, işte o konuşmadan bazı bölümler:

Sayfa,169-170: "...Cumhurbaşkanı ile söz alan rektörler arasında ilginç diyaloglar yaşanmaya başlandı. Cumhurbaşkanı, ' Tek parti iktidara gelinceye kadar birşey yapılamaz" diyen rektöre, 'nasıl gelecek tek parti iktidara, gelmezse ne yapalım, diye sordu. 

Rektör:'Gelmezse, cumhurbaşkanının Anayasadaki yetkilerini arttıralım.' 

C.B:" kim arttıracak bu yetkileri?"

Rektör:" Teklif etmek gerek."

C.B:" Kim teklif edecek?"

Rektör:" Siyasi partiler..."

Türkiye'nin, 16 Nisan referandumunda hayır demeyi düşünen gençlerine ve özellikle Kılıçdaroğlu'na tavsiye edeceğimiz Ali Baransel'in Bıçak sırtında adlı kitabının çok önemli bölümlerinden alıntılarla yazımız devam edecek.

 

Ferman Karaçam - Haber

fermankaracam@gmail.com 

fermankaracam@twitter.com 

twitter.com/fermankaracam 

facebook.com/fermankaracam 

Yorumlar3

  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    18 maddeyi okumayan kitap mı okuyacak? Güldürmeyin insanı.
    Cevapla
  • Gurbet 7 yıl önce Şikayet Et
    "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul, zurna az"
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yaren 7 yıl önce Şikayet Et
    Elinize sağlık çok güzel bir açıklama olmuş...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat