Amerika, Çok Yüzlü Yalancı

.

  • GİRİŞ21.11.2018 08:35
  • GÜNCELLEME22.11.2018 08:41

Amerika’nın Suriye’deki tavrı, riya ve yalan konularında özel imal edilmiş robot davranışını andırıyor.

 

 

ABD bir taraftan, Beyaz Saray basın açıklamalarında;

“Biz Türkiye ile çalışmaya devam ediyoruz,

 

 

Bazı ufak tefek anlaşmazlıklarımıza rağmen Türkiye bizim, her alanda çok iyi anlaştığımız bir müttefikimizdir, “ diyor ve bazı göstermelik ufak tefek adımlar da atıyor ama, diğer taraftan robot Amerika harıl harıl çalışıyor, Suriye’ye üsler kuruyor ve kalıcı bir şekilde yerleşiyor.

Amerika’nın Suriye’de üs sayısı neredeyse yirmiyi buldu.

Üs kurma çalışmalarına 2015 yılında başlayan ABD, ilk iki hava üssünü Haseke’de faaliyete geçirmişti.

Ardından Rakka’da ve Menbiç’de sekiz tane askeri üs kurarak Amerika’nın bu konudaki kararlı tutumunu ortaya koymuş ve üs sayısını ona çıkarmıştı.

Suriye petrolü ve enerjisinin asıl merkezi konumunda olan Deyrizor da, El Ömer sahasında ise, devasa bir askeri üssünü çoktan faaliyete geçirmişti bile.

Bu üssün pist genişletme çalışmaları ise hala devam ediyor ve büyük kargo uçakların rahatlıkla inip kalkacağı hale getiriliyor.

Emperyalist ve robot Amerika gerçek gayesini bu şekilde ortaya koyarak Suriye’de kökleşirken, Beyaz Saraydaki yalancı Amerika Suriye’de kalıcı olmayacağını, DEAŞ’ ın tehlike olmaktan çıkmasıyla birlikte askeri varlığını Suriye’den çekeceğini açıklıyordu.

Son aylarda ise ABD’nin üs kurma çalışmaları hızlanarak devam ediyor mesela, Türkiye’nin Fırat Kalkan’ı harekâtı ile ilde ettiği bölgenin hemen yakınında beş tane yeni üs kuruldu.

Ayrıca Menbiç’te iki farklı üs ve askeri operasyonel nokta daha faaliyete geçirildi.

Bilinen bu üsler ve operasyonel askeri noktaların toplamı şu an itibari ile 18’i buluyor ki bunlar ancak tesbit edilenlerdir.

Çeşitli kaynaklar tarafından ifade edildiğine göre tespit edilemeyen ve yakın zamanlarda planlanan askeri noktaları da dikkate aldığımızda Amerika Birleşik Devletleri, bizim güvenliğimizi tehdit edecek bir şekilde ve kararlılıkla güneyimizi çevreleyerek askeri üslerle donatıyor.

Ve bu üslere, son derece gelişmiş askeri araç gereç aktarımını aksatmadan sürdürüyor, bu çalışmalarını da PKK’nın Suriye’deki kolu olan YPG ile birlikte yapıyor.

Robot Amerika bu faaliyetleri sürdürürken riyakâr Amerika’yı temsil eden bir sözcü yine Beyaz Saray adına yani Amerika yönetimi adına bütün dünyanın gözlerine baka baka ve ahlâksızca, bir yığın basın ordusu karşısına geçip, ABD ile YPG’nin işbirliğinin taktiksel olduğunu söyleyebiliyor.

 

Her devirde devletlerin açık ve gizli hedeflerinin olduğunu ve hala da olabileceğini hepimiz biliyoruz.

Fakat, öyle anlaşılıyor ki bir taraftan;

“bizim için önemlisiniz”,

“müttefikimizsiniz”,

“birlikte çalışmaya devam ediyoruz”,

“sizin dostunuz, biziz”

deyip, diğer taraftan, dostunun arkasını dolanıp, aleyhte iş çeviren, süper yalancı bir devlet olarak sadece Amerika, kendine özgü bu davranış biçimiyle tarihe geçecektir.

 

Önemli Bir Not:

Türkiye, Özellikle Başkan Erdoğan, Allah’ın izni ile Kaşıkçı olayını 180 derece ters yüz ederek, bize tuzak kuranların başına geçirdi.

Ne var ki, son günlerde dikkat edilmesi gereken bir sürece giriyoruz.

Türkiye’nin konuyu Uluslararası mahkemeye taşıyacağını anlayan Suud yönetimi, kendisini kurtarmak için, kesenin ağzını iyice açtı.

Bu çerçevede, Ortadoğu medyasının ardından şimdi de, Avrupa medyası Türkiye için ileri geri konuşmaya başladılar.

Bu konuda İngiliz resmi medyasının başı çekeceği anlaşılıyor.

Tabii ki şaşırmadık ama, bilmeliyiz ki, bundan sonrası da, Türkiye açısından öncesi kadar önemli.

 

 

Ferman Karaçam - Haber

 

fermankaracam@gmail.com 

fermankaracam@twitter.com 

twitter.com/fermankaracam 

facebook.com/fermankaracam 

Yorumlar1

  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump açıkladı 100 milyar dolarlık silah satışı için kaşıkçıyı kıtır kıtır doğratan vahhabi canisi katile laf ettirmem - amerika için önemli olan amerikan çıkarlarıdır - Buradan anlaşılan kıtır kıtır müslüman doğrayan DEAŞ a da ayni vahhabi katillerine de bu gözle bakıyorlar israil e dokunmayan DEAŞ bin yaşasın trump a göre
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat