“Gönül Belediyeciliği ” - I

  • GİRİŞ28.11.2018 08:53
  • GÜNCELLEME29.11.2018 08:49

Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK PARTİ grubunda, bazıları Büyükşehir adayı olmak üzere 20 Başkan adayını daha açıkladı.

 

 

Daha önce açıklanan 40 adayla birlikte toplam 60 AK PART’li Başkan adayı böylece açıklanmış oldu.

Adayların her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, kıskanılacak yepyeni başarılar ortaya koymalarını Rabbımızdan diliyorum.

 

 

Açıklanan ve açıklanmayı bekleyen bütün AK PARTİ’li adayların dikkate almalarını önemsediğim bazı konuları madde madde kendilerine hatırlatmak bizim gibiler için boyun borcudur.

Ötesi, kendilerinin bileceği bir iş, vebal bizden gider.

Önemli Konular:

1- Yerelde Dönüşüm:

24 Haziran 2018 seçimleri ile birlikte Türkiye, yepyeni bir döneme girdi.

Bu dönem, 90 yıllık bürokratik oligarşinin temellerini sarsmak, köklerini kazımak ve hem içeride hem de dışarıda, Milletin hedeflerine kilitlenmiş bir yönetim şekli ile, Milletin temel gayesi olan maddi ve manevi bakımdan “Büyük ve Güçlü Türkiye” yi gerçekleştirmektir.

Merkezi yönetimde Milletin oyları ile 24 Haziran 2018’ de atılan bu adımı “Merkezde Dönüşüm” olarak adlandırırsak, 31 Mart 2019’da atılacak adımı da “Yerelde Dönüşüm” olarak adlandırabiliriz.

Ve böylece dönüşüm tamamlanmış olacaktır.

Aksi takdirde, sadece merkezde yapılan, yerel yönetimlerle desteklenmeyen bir dönüşüm halka yansıtılmamış, eksik kalmış olur.

Bu sebepledir ki, Başkan Erdoğan, yerel yönetimlere yönelik yaptığını anladığım ilk konuşmalarından birinde, metal yorgunluğundan bahsederek, bu konuya parmak basmış ve yerel yönetimlerde yapılacak dönüşümün ilk işaretlerini vermişti.

Daha önce ilan edilen ve dünkülerle birlikte 60’a ulaşan il ve büyükşehir adaylarına baktığımız zaman da, bu adımların, yerel yönetimlerde de atıldığını görüyoruz.

Mesela, bunlardan sadece Büyükşehir Adaylarına bakmak bile ne demek istediğimizi çok net olarak anlatır.

Üst üste beş dönem seçilerek Kayseri’yi Kayseri yapan bir Mehmet Özhaseki’nin Ankara’dan, daha önce hem Belediye Başkanlığı, hem de Ekonomi Bakanlığı yapan Nihat Zeybekçi’yi İzmir’den, Çaykuru adeta sınıf atlatan, çok başarılı bir bürokrat olan Ekrem Yüce’yi Sakarya’dan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmış ve önemli projelere imza atmış Hilmi Güler’i Ordu’dan, eski Erzurum’u yepyeni bir uygarlık ve tarih müzesine dönüştürmüş Mehmet Sekmen’i yeniden Erzurum’dan, daha önce Odunpazarı Belediye Başkanlığı sırasında şehircilik, kültür ve sanat alanlarında adeta şehri dönüştürmüş olan Burhan Sakallı’yı Eskişehir’den....ve bulundukları Bakanlıklarda veya kurumlarda hep başarıları ve ahlâki özellikleri ile tanınmış kişilikler aday gösterilmiştir.

Şimdi bu adaylara düşen, seçildikleri takdirde, sorumluluklarını müdrik olmak, merkezi yönetime parelel olarak şehirleri de; önce ahlâki olarak, sonra da estetik ve ekonomik olarak dönüştürerek milletimize hizmet vermektir.

2- Eleştirmek Moda Oldu

Son zamanlarda medya mecralarından herhangi birinde, bir köşede kalem sahibi olan kalemi ile, bazı salonlarda eline bir mikrofon geçiren sesi ile, sosyal medyada her önüne gelen de klavyeleriyle bir AK PARTİ eleştirisi başlattılar.

Sanki bir zamanlar bu memleket güllük gülistanlıktı da AK PARTİ gelip, 16 yıl içinde her şeyi berbat etti.

Sanki CHP veya başka birileri gelseydi bu ülke çağ atlayacaktı.

Sanki biz, CHP’nin, SHP’nin merkezi yönetimlerde, yine CHP’nin yerel yönetimlerde neler yaptığını görmüyoruz. !

Zerre kadar beyin egzersizi yapmadan her seçimde, “banko CHP” diyen Bakırköy’e, Şişli’ye, Kadıköy’e, Beşiktaş’a, Eskişehir’e, İzmir’e bir bakın bakalım; kimi birbirinin gırtlağına sarılıp mahkemelerde sürünüyor, kiminde yolsuzluk ve hırsızlıktan geçilmiyor, kimi altyapıları hala yıllar öncesinin ilkel teknolojisi, kimi de makyajdan öte gitmeyen uygulamalarla ve sorumsuzca yaşayan yöneticilerle dolu.

Türkiye’de kıyamet kopsa umurlarında değil.

Yoksullar, mülteciler, garip gureba ve evsiz barksızlar için yine TIR’lar; Üsküdar’dan, Ümraniye’den, Esenler’den, Bağcılar’dan, Sultanbeyli’den, Sultangazi’den... kaldırılıyor.

Herkesin ağzında sakız gibi, bir “ihale” lafıdır gidiyor

(İnşallah, madde madde bu konuya devam edeceğiz)

 

 

Ferman Karaçam - Haber

 

fermankaracam@gmail.com 

fermankaracam@twitter.com 

twitter.com/fermankaracam 

facebook.com/fermankaracam 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat