CHP’li ve HDP’li Çerkeslerin bilmesi gereken...

  • GİRİŞ23.05.2015 11:54
  • GÜNCELLEME24.05.2015 09:50

Davutoğlu, seçim propagandasına malzeme olsun diye ve Tokat’taki Çerkeslerin gönlünü almak için mi yapmıştı konuşmasını? Sosyal medyalarında Başbakan’ın samimiyetini sorgulayan CHP’li ve HDP’li Çerkeslerin bu yazıyı dikkatle okumalarını isterim.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz” demesinin, 6 milyonu bulan Avrupalı Türkleri ne kadar derin bir endişeye sevk ettiğini önceki gün yazmıştım. Avrupalı Türkler sokaklarda beni durdurup “Artık her eşit vatandaşlık talebimiz yaşadığımız ülkelerin ayrımcılığı prensip edinmiş ama demokrasi belasına mış gibi yapan hükümetlerin karşımıza çıkacağı Kılıçdaroğlu bariyerine toslayacak. Çünkü onun sözlerini örnek gösterecekler bize” diye konuştular.

HEPSİNİN KALBİ KIRILDI

Sadece Avrupalı Türkler değil, bu coğrafyanın tarih boyunca kucak açtığı Çerkesler, Boşnaklar, Arnavutlar, Gürcüler, Abhazlar, Dağıstanlılar, Afganlar, Tatarların da kalbi kırıldı.
Suriye’den gelen Araplar, Ezidiler, Kürtler, Ermeniler ve Çerkeslerin de ne kadar endişeli olduklarını söylememize gerek bile yok.
Şimdi alttaki fotoğrafa iyice bakın. Muhtemelen Başbakan Ahmet Davutoğlu dışındaki kimseyi tanıyamayacaksınız.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avrupa’daki Türk göçmenleri kovma üzerine ortaya çıkan Pegida hareketine benzer anlayışı ile bu hükümetin insanlığa bakışı arasındaki bariz farkı ortaya koyan bu fotoğrafın hikâyesini ben anlatayım size.

Fotoğrafın çekildiği tarih 7 Mayıs 2013. Ahmet Davutoğlu o sırada henüz Dışişleri Bakanı. O tarihten bir ay önce Çerkes Hakları İnisiyatifi sözcüsü Kenan Kaplan ile Çerkes Federasyonu Başkanı Dr. Nusret Baş beni arayarak “Suriye’de yaşayan Çerkesler çok zor durumda. Köyleri Şam rejimi tarafından bombalanıyor ve onları Beyrut üzerinden Türkiye’ye uçaklarla taşıyacağız” dediler ve bu operasyonu izlemek üzere gazeteci bulup bulamayacağımı sordular.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat