HDP'nin eşcinsel evlilik vaadi ve riyakarlık

  • GİRİŞ30.05.2015 12:54
  • GÜNCELLEME31.05.2015 07:54

Özellikle muhafazakâr kesimden eleştiriler var. Doğu’da bu partiye oy veren Kürtler şaşkın. HDP’yi destekleyen Beyaz Türkler ve Doğan Medya ise muhafazakârları, dindar kesimleri ve AK Parti’yi eşcinsel düşmanı olmakla suçluyor, karşı çıkışlarını antidemokratik buluyor.

Türkiye’de eşcinsellikle ilgili tartışmaların siyasetin gündemine girmesi 20 yıl geriden gelse de esasında diğer ülkelerden farklı bir seyir izlemiyor. Ama buna rağmen dünyada sadece 12 ülke eşcinsel evliliği kabul etti. Öte yandan Batı’nın muhafazakâr ve Hıristiyan partileri de eşcinsel evliliklere şiddetle karşı. Özellikle de koyu Katolik Latin ülkeler. Daha geçen yıl Paris’te bile yüz binlerce Fransız eşcinsel evliliklere karşı oldukları için sokaklara döküldü.

HDP eşcinsellere evlilik vaadinde bulunabilir. Eşcinsel aday da gösterebilirler şimdi olduğu gibi. Hatta eğer iktidar olurlarsa iki erkeğin ya da iki kadının evlenmesi için yasa da çıkarabilirler, onların bileceği iş. Ama onların bu vaatlerine farklı inançta, düşüncede ve ideolojide olan siyasal partiler ve kesimler de doğal olarak karşı olabilirler.

Dolayısıyla da bu çok normal bir tartışma. Çünkü Demokrasi dediğimiz şey, herkesin inancı, düşüncesi, buna dair hayat tarzı ve kurumlarıyla var olduğu ama yan yana yaşamayı başardığı rejimin adı.

Ama bir mesele var.

HDP ve Demirtaş’ın riyakârlığı.

Şimdi gelelim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Aksaray’da yaptığı konuşmadaki sözlerine. Erdoğan'ın kendisini “Yufka açmaya çağırsan bile gelir” diye alaya almaya çalışan HDP lideri Selahattin Demirtaş’a verdiği cevaba bakalım:

“Ben milletimin çağırdığı her yere gittim, bundan sonra da giderim. Bu benim için ayıp değil, şereflerin en büyüğü. Ama Doğu ve Güneydoğu’daki Kürt kardeşlerimin duygularını istismar edip, İstanbul’da beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum, benim böyle bir derdim yok. Diyarbakır’da sözde müftü, Eskişehir’de eşcinsel aday göstermiyoruz, bizim böyle bir derdimiz yok...”

Cumhurbaşkanı’nın eşcinsellerle ilgili son cümlesi “Eşcinseller üzerinden HDP’ye çakıyor” diye beyaz Türk medyasını kızdırdı..

 

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat