Bir düğün gecesi ve Hakan Fidan bilmecesi

Yazar Adalet Ağaoğlu’nun zengin bir iş adamının kızı ile bir generalin oğlunun düğün gecesinde 12 Mart askeri darbesini anlattığı kitabının adıdır “Bir Düğün Gecesi”.

  • GİRİŞ28.07.2016 09:52
  • GÜNCELLEME28.07.2016 09:52

Yaşanan olayları ve düğüne katılan kahramanlarının hesaplaşmalarını ve yüzleşmelerini okuruz romanda. 12 Mart dönemine tanık olanlar açısından cazip bir okumadır.

Paralel çetenin 15 Temmuz darbe girişimi bana Adalet Ağaoğlu’nun çok severek okuduğum bu eserini anımsattı.

O gece düğün gecesiymiş hakikaten. Nasıl ayarlandıysa her şey.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal Moda Deniz kulübünde Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver’in kızının düğününde.

Jandarma Genel komutanı Orgeneral Galip Mendi Gazi Orduevinde bir düğünde.

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı’nın kanser tedavisi olan bir arkadaşlarının düğününde. Ona “Komutanım sizden başka kıdemli yok, hediye çekini siz takdim eder misiniz” denmiş ve son bir yıldır düğüne bayrama katılmadığı hâlde gitmiş. Ve bakmış ki tüm kıdemli komutanlar orada. Sonrası malum.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da meğer o gece üst üste iki düğüne katılmak üzere Ankara’ya gelmiş.

O gece düğünde olmayan bir kişi vardı ve o da Hakan Fidan’dı. Aynı zamanda en ciddi eleştirilerin de muhatabı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisiyle görüştü. Açıkça “Darbe haberini eniştemden aldım. İstihbarat zafiyeti var” dedi.

Herkes Hakan Fidan’ın görevden alınıp alınmayacağı ya da istifasını konuşurken, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki gece bir röportajda “Hakan Fidan’a suikast yapılacaktı, o sırada öyle bilgi geldiği için Hakan Fidan Genelkurmay’a gidip bilgi veriyor” diyerek ona sahip çıktı.

Bu da benim sorularım:

1- Hakan Fidan’a suikast ihbarı alındıysa benim bildiğim emniyet birimleri haberdar edilir, Genelkurmay değil. Sonuçta MİT’in başında olan kendisi. Neden bu ihbar değerlendirilip şüpheli yerlere operasyon yapılmadı?

2-Oysa Hakan Fidan’ın Genelkurmay’a darbe ihbarı aldığı için gittiği günlerce yazıldı, çizildi, konuşuldu, en yetkili ağızlar tarafından söylendi. Buna Hulusi Akar ve kendisi başta olmak üzere itiraz eden kimse olmadı.

Şimdi nereden çıktı bu “Hakan Fidan’a suikast yapılacaktı da onun için Genelkurmay’a gitti” hikâyesi?

Bir de İnternethaber adlı haber sitesinde yazan Süleyman Özışık’ın yazdıkları var ve bir hayli endişe verici. Çünkü Cumhurbaşkanı’nı arayıp bilgi vermeyen Hakan Fidan bakın ne yapıyor:

“Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı'nın özel korumalarını arayıp, "Yerden havaya ateş edecek silahlarınız var mı?" diye soruyor. Karşılığında "Hayır" cevabı alıyor ve telefonu kapatıyor.

Bu konuşmadan bir süre sonra Cumhurbaşkanı'nı kaldığı otelde infaz etmek isteyen helikopterdekiler "İnine girmeye gidiyoruz" parolasıyla Marmaris'e hareket ediyor. 

Hakan Fidan’ın telefon konuşmasıyla darbecileri taşıyan helikopterin yola çıkması arasındaki süre ne kadar?

Bunu neden sorduğumu merak edenler bilsinler ki Hakan Fidan’ı ihanetle suçlamıyorum. Aksine MİT’e çöreklenen bir çetenin olduğu şüphesini dile getiriyorum.”

Evet, bu soruların bir yanıtı olmalı.

Bu hain ve alçak plan için “Bir düğün gecesi”ni seçen ama ülkemiz için bir “kanlı düğün” hesabı yapan FETÖ darbecilerini artık biliyoruz da bilmediğimiz daha neler var merak etmekteyiz.
 
O otelin geçmişi ve Henri Barkey’in hediyesi
 
Bu köşede Fethullah Gülen’in iplerini elinde tutan CIA elemanlarından Henri Barkey’in darbe günü İstanbul’a gelip Büyükada’daki Splindid Palace otelinde toplantı yaptığını artık biliyoruz. Yazımızdan sonra polis otelde bir araştırma yapıp görevlileri sorguya aldı. Çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Sabah gazetesi muhabiri Erhan Öztürk çok güzel bir haber toparlamış bu olayla ilgili.

1-Toplantıya aralarında Karar gazetesi yazarı Mensur Akgün’ün de bulunduğu 17 kişi katılmış. Akgün iki sonra da Başbakanlık’taki bir toplantıya katılmış.

2-Henri Barkey otelin resepsiyonundaki görevliye üzerinde Pensilvanya yazan bir hediyelik çan bırakmış.

3-Otelde kamera kayıtları yok.

4-Katılımcılardan AB Dış İlişkiler Konseyi'nde görevli Ellie Geranmayeh Erdoğan'ın “sokağa çıkın” çağrısından sonra Twitter’da "Halkı sokağa çağırdı kendisi güvenlik için komşu bir ülkeye gidiyor" diye trollük yaptı. Ondan önce de "Henri Barkey'le birlikteyim. Kendisi birçok şeyin Erdoğan ve başbakanın tutuklanıp, tutuklanmamasına bağlı olduğunu söylüyor. Darbenin gerçekliğini tespit etmek için zamana ihtiyaç var" diye yazdı. Niyet açık ve seçik ortada yani.

5-Ve o otelin geçmişi. Kurtuluş Savaşı yıllarında İngiliz işgalcilere ev sahipliği yapmış. Hoş bir tesadüf!

Yorumlar1

  • Pir 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde tespitler diye düşünüyorum. Büyük olaylarda işin künhüne vakıf olanlar söz sahibidir. Fuat Uğur Bey'e yazısından dolayı teşekkür ederim. Belki de bildiği ama doğruluğunu ispat edemediği pek çok olay vardır. Puzzle tamamlanınca o yazılarına da bakmak isterim...
    Cevapla Toplam 11 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat