Arakan'da Müslümana Budist cunta vahşeti

  • GİRİŞ22.07.2012 09:22
  • GÜNCELLEME22.07.2012 09:22

Allah’ım bu görüntüler karşısında Zalimler için yaşasın cehennem, yaşasın cehennem… İnsanın; hayvandan beter bir yaratık olmasına utanç duyuyorum.

İnsan nasıl bu kadar zalim olabiliyor aklım ermiyor… Şu an gözü dönmüş Budistlerden midem bulanıyor. 

Birleşmiş Milletler tabi Müslümanlar için birleşmemişler aşikâr, sesleri her zalim için çıkmıyor. 

Tüm sosyal paylaşım siteleri ve medyamız Arakandaki Budist zulmünü kınıyor, haber yapıyor. Türkiye, tüm halkıyla daima dünyanın vicdanı olacak. O yüzden daima dinamik, üretken, güçlü, çalışkan ve zengin bir Türkiye olmak zorundayız.

Türkiye, Arakan için Birleşmiş Milletlere baskı yapmak zorunda. Bangladeş, Arakanlı Müslümanlara sınırlarını açmak zorunda. Dünya Müslümanları ve devletleri bu konuda Bangladeş’e mülteciler için maddi yardım göndermeli. Türkiye, İslam Örgütü'nü acil Arakan için toplantıya çağırmak zorunda. Bir şeyler yapmak zorundayız. İnsanlar diri diri ızgaralarda ateşe veriliyor...

İHH İnsani Yardım Vakfı Haziran 2012’de Arakan’da başlayan şiddet olayların arka planını ve Arakan Müslümanlarının maruz kaldığı hak ihlallerini ortaya koyan bir rapor hazırladı.

Arakan, Bangladeş ve Burma arasında kalmış, sınır çizmiş bir bölge. 50 bin kilometre karelik bir yüzölçümü var. İslam 8'inci yüzyılda Arap tüccarlar sayesinde buralara ulaşmış. 15'inci yüzyılın başında Kral Narameikla’nın İslamiyet’i seçmesinin ardından Arakan İslam krallığı kurulmuş ve bu tarihten sonra İslam hızla yayılmış.

1784 yılında Burma işgal ediyor. İki yerli halk Budistler ve Müslümanlar ciddi baskılar ve zulümler görüyor. Hindistan’a göç edenler oluyor. Ardından 1826'da İngilizlerin işgaline uğruyor. 120 yıl İngiliz işgali altında yaşıyor. İngilizlerin ülkeden çekilmelerinden sonra da zulüm devam ediyor.                                                                                                                              

1942 de Arakanlı Budist Rakhinelerin lideri Müslümanlara karşı toplu katliamlar yapıyor. Budistlerin ve Burma cuntasının katliamları tecavüzleri artarak azalarak 2012 yılına kadar devam ediyor.

Bu gün ise dünyanın gözü önünde Myanmar’ın batısındaki Arakan (Rakhine) Eyaleti'ndeki Rohingya Müslümanlarını hedef alan şiddet olayları giderek tırmanıyor. Müslümanlar canlı canlı ateşe atılıyor…

İnsanın derdi toprak mı nedir? Gözü doymuyor. Arakan, Burma’nın ancak yüzde biri… Burma denize de açılabiliyor. Bir avuç Müslüman’a tahammül edemiyorlar.

Daha fazla ayrıntıyı İHH’nın Arakan raporunda fazlasıyla bulabilirsiniz.

Hacer Aydın- Haber 7

aceraydin@hotmail.com

Yorumlar5

  • adil 8 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun yıllarca budizmi barış huzur diye islamın önüne geçirmeye çalışan sözde Türk Müslüman sosyetelere. bütün adetlerini benimsediniz bari gidin katliamlarınada ortak olun Müslümanları kesip yiyiyorlar oturun sofranın başına sizde afiyet olsun
    Cevapla
  • hikmet basiret 11 yıl önce Şikayet Et
    budist vahşetini tepki güzel .. peki ,budist vahşetini gören sizler görmenizi tebrik ediyorum .ve destekliyorum .ama bir yıldab beri devam eden baas vahşetini neden görmediniz .
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hüseyin 11 yıl önce Şikayet Et
    ne yapabiliriz. bizler müslümanların bulunduğu tüm coğrafyayı aramızda bölge bölge paylaşı daima iletişim halinde olmalıyız.onların dişi ağrıyanına derman olmak için çırpınmalı ve bunun için fani olmalıyız.böyle organizasyonda vazife almaya hazırım.uluslararsı ilişkiler mezunu ve dünya coğrafyasına doğdum doğalı iligiliyimm.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Hasan Seyre 11 yıl önce Şikayet Et
    teknikte ilerlemiş neden bir islam ülkesi dahi yok.şu yeryüzünde. müslümanlar hep böyle sahipsizmi kalacak. her allahın günü abd den gidip yardımmı dileneceğiz. israildeki ağabeylerimize..yahudi lobisine bize ne olur yardım edin diyemi yalvaracağız.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • numad mehse 11 yıl önce Şikayet Et
    teşekkür ediyorum. bu vahşeti gündeme taşıdığınız için size teşekkür ediyorum. dünya tarihinde eşi benzeri olmayan katliamlarla müslüman nüfusun kırıldığı bu vahşeti ne un ne hrw ne unıcef ne de ciddi anlamda ikö gündem yapmıyor. lütfen herkes facebook twitter veya kendi sitesinde bu vahşeti katliamı gündemde tutsun. belki hükümetler bir adım atar...
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat