Bu millete yazık ettiniz

Uzmanlık alanı “psikolojik harp” ve “halkla ilişkiler” olanların birkaç gündür ne yaptığını görüyor musunuz?

  • GİRİŞ24.07.2014 08:31
  • GÜNCELLEME25.07.2014 08:53

Sembol üretme ve o sembol üzerinden kamuoyu oluşturma maharetine sahiplerin bugünlerde yine ne kadar aktif olduklarının farkında mısınız?

Oysa bu kez, durum biraz daha farklı!

Ayakkabı kutusu…

Para sayma makinesi…

Veya çelik kasa ile oluşturulan “imaj…”

Ve bu imaj çerçevesinde tahrip edilen değerleri…

Erozyona uğrayan kıymetleri bir kenara bırakırsak…

Bugün yeniden “imaj” ve sembol üretme derdinde olanların yakında “panik atak” görünümüne bürünmesi çok da anlaşılır değildir.

Bu cümleyi biraz açmalıyım ki anlaşılsın..!

Son birkaç gündür sözüm ona “Selam-Tevhit” terör örgütü bağlamında faaliyet gösteren…

Bir takım istihbari bilgileri yurt dışı ile paylaştığı öne sürülen…

Ve çoğunluğu aynı orijinden gelen…

(Ki en medyatikleri “asla öyle değil” demesine rağmen, savunucuları açısından bakıldığında dışarıdan görebildiğimiz kadarıyla tam da öyle olan HÖ)

polis ve polis şeflerine yönelik operasyon…

Aslında “çok rahat olması gereken” bazı kesimleri…

Çok “incitmiş”..!

 “Ürkütmüş”..!

“Korkutmuş”..!

“Panikletmiş” görünüyor..!

SAHİCİLİK SORUNUNUZ YOK MU

Görünüyor diyorum, zira bu kesimin gerçekten “üzüldüğünü”,  gerçekten “korktuğunu” , gerçekten “paniklediğini” bile bilecek veriye ya da hissiyata şahsen ben haiz değilim.

Zira bu kesimin “sahicilik” gibi çok olağan insani bir vasfı uzun zamandır üzerinden attığı kanaatindeyim.

Çünkü, “tek doğru” ve “mutlak hakikatin” kendilerine ait olduğu vehmindeki bu kesim,

Gözümüzün önünde olan…

Kulaklarımızın şahitlik ettiği…

Bir çok meseleyi bile “inkar” ya da “kendi tevil pencerelerinden görmemiz gerektiği” tezini bize dikte ediyor..!

Onlara inanmazsanız, “kaybedenlerden” olacağınız…

Onlar gibi düşünmezseniz, eninde sonunda “kodesi” boylayacağınız…

Bu dünyada olmazsa bile ahirette mutlaka müstahakkınızı bulacağınız…

Anlatılıyor, konuşuluyor, söyleniyor..!

Tehdit etmek onların literatüründe “uyarı” mahiyetinde.

Yalan onların lügatinde “mübah” vechesinde.

HAKİKATİ TEKELLERİNDE GÖRENLER

Ve dahası bu kesimin yılmaz savaşçılarına göre “doğru” ve “hakikat” kendi tekellerinde!

İşte bu yüzden, İstanbul merkezli son “casusluk” operasyonunda pozisyon alanların bu kez “mağdurum ama gururluyum” ya da “onurlu memleket evladıyım” imajı çizmeye çalışması öyle kolayca benimsenebilecek ya da “yutulabilecek” türden değil!

Sahi, kripto telefonları dinleyip o görüşmeleri servis edenler siz değilsiniz tamam da o kripto telefonlardan sızan bilgileri faş edenlere alkış tutanlar kimlerdi?

Sahi, özel hayatı ilgilendiren birçok telefon tapesinin yayılmasında sizin etkiniz yoktu da o tapeleri yayanları koruyup gözetenler kimlerdi?

Sahi, Rahmetli Erbakan’dan başlayıp her kesimden binlerce insanı “terör faaliyeti” kapsamında dinleyip, o dinlemeler üzerinden operasyon yapmak isteyenler siz değilsiniz de her önüne gelene “İrancı” yaftası yapıştıranlara alkış tutanlar kimlerdi?

İnsanların özel hayatlarının videolarını paylaşanlar sizler değildiniz tamam da, o görüntüleri paylaşanları parlatanlar kimlerdi?

KULAKLARIMLA DUYDUĞUMA İNANMAMAMI SÖYLEYENLERE

Kulaklarımla duyduğumu inkar etmemi istiyorsunuz tamam da…

Tayyip Erdoğan’ı, Beşir Atalay’ı, Hakan Fidan’ı, Ahmet Davutoğlu’nu hülasa bir çok etkin siyasetçi ve bürokratı “Şia oldular, muta ile kadınlarla birlikteler, İran’da evleri var” diyerek tezvirat üretenleri alkışlayanlar kimlerdi?

Ben bir Müslüman olarak bu kadar “genetiği ile oynanmış” bir yapı hayatımda görmedim.

Ne elinizden, ne dilinizden emin değilim..!

Şimdi de çıkmış, operasyondan “mağdurum ama gururluyum” imajı üretmeye çalışıyorsunuz.

Aslında bu son imaj çalışmanızın altında bir şey aramak lazım..!

Bir zanlı suçu ispat edilene kadar masumdur.

Mahkeme kararını açıklayıncaya kadar, zanlı zanlı olarak kalır. Masumiyet karinesi esastır.

Bunların hepsine eyvallah.

Adil yargılamaya, gözaltı sürecinde insan haklarına uyulmasına eyvallah.

Kelepçeye, kötü muameleye elbette hayır.

Lakin, atasözü neydi hani “Kışın yediğin hurmalar …”

Geçmişinizde o kadar “kara” alanlar var ki “etme bulma, dünyası” diyesim var.

Hayır hayır, Aliya İzzet Begoviç’in o muazzam sözü hepimize şiar olmalı; “Düşmanınız dahi olsa onlara adalet borcumuz var!”

Oysa ne düşmandık ne de sımsıkı dost!

İktidar alanınızı nereye kadar taşırabileceğinizi kestirememenizin sonuçlarını yaşıyorsunuz.

Daha yolun başındasınız.

İnandık dediğiniz değerlere ve bu millete yazık ettiniz!

Yorumlar5

  • terık 9 yıl önce Şikayet Et
    hasan öztürk. sen de göreceksin sen de eğer varsa utanacaksın o tırlardaki oyuncak mıydı o kasalar yalan mıydı saat yalan mıydı rza insanların gözü içine baka baka dalga geçiyor ve umrunda mı bilmiyorum ama konsolans da dahil onsa insan sırf seçim için tutuluyor
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • turgut1 9 yıl önce Şikayet Et
    ümmetimin ihtilafı rahmettir denilen bir olay. üzücü,kırıcı,ve utanılası gibi bir durumdu lakin ummeti muhammedin hayrına gelişti her şey...milli ve manevi değerlerini müstevlilerin siyasi emellerine tevhid eden bir örgütün,halkdan beslendiği göbek bağı kesildi...bir çoklarımız hayır yapıyoruz diye nasıl bir şebekeye maddi destek vererek günaha belenmişiz malumunuz...said nursinin öz be öz öğrencilerine bile etmedikleri hakaret kalmadı...işledikleri röntgenlemeler,ifşalar,kes - ula ses kayıtları ve bir ülkeyi devleti ve milleti ile çıkmaz sokağa sürüklemeler...tayyibden allah razı olsun bir çokları bu kavga ile anyayı konyayı gördü de onlardan yüz çevirdiler...ya rabbi sana şükürler olsun içimizdeki virüsden bizleri kurtardın ve kurtar...amin
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Bir Allahın kulu işte 9 yıl önce Şikayet Et
    Hocam eğer iddialarınız doğruysa zaten birileri cezalarını bulacaktır... 3. Ve Hocam biz biliriz ki islam; din kardeşinin ayıbını kusurunu isterik bir şekilde onu yok etme vesilesi haline getirme yerine, intikam alma yerine , kavli fiili duayla adaletle islahını bizden beklediği halde neden bir çok siyasetçi yazar ve hükümet yanlısı birileri çıkıp bir camianın çökertilmesi,yok edilmesi, okullarının kapatılması , dersanesiyle öğretmeniyle dergisi yurdu talebe eviyle .. suçlu suçsuz ayırmadan bir eğitim ordusuna darbe vurulması eylemlerini çılgın bir sevinçle karşılıyor. Hayır Hocam bu insan olarak müslüman olarak benim içime sinmiyor.Ben o kadar mutlu olamıyorum din kardeşlerimin birbirlerine komplo kurması birbiriyle yokedici bir savaşa girmesi ve islamın inananların bundan zarar görmesi beni mutlu etmiyor çılgınca sevinemiyorum her halukarda kaybım, kaybımız olarak görüyor ve şimdiye kadar ak partiye oy vermeme rağmen zafer naraları atamıyor ve bundan sonra oy verme konusunda çekimser kalıyorum. Hürmetlerimle...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Bir Allahın kulu işte 9 yıl önce Şikayet Et
    Hocam eğer iddialarınız doğruysa zaten birileri cezalarını bulacaktır... 2. Bu bağlamda; cemaatin bir takım milletvekili ve yakınları için ortaya atttığı yolsuzluk suçlamalarıda tamamen yalanmı komplomu yada hükümete icraate eleştirileride tamamen haksızmı dinlenilebilir , dikkate alınabilir gibi değilmiydi? Yine bu bağlamda; Eğer şahsi siyasi bir takım çekişmeler değilde memleketin, memleket halkının ve inananların menfaatine bir takım soruşturmalar yapılıyorsa aynı iddialar içinde olan cemaatle neden samimi içten görüşmeler ve ortak çalışmalar yapılıp hem cemaatin hem milletin devletin o türlü hainlerden temizlenmesi amaçlanmıyor yani suçluları ayrıştırma yoluna gitme yerine neden toplu bir yok etme çökertme politikası izleniyor? Böyle bir durumun öncelikle islama ümmete müslümanlar ve yurdumuz inananlarına zarar verdiğini, vereceğini bile bile bu durumda israr ediliyor, hakaret ve ağır suçlamalarla yargıda çözümlemeden önce vicdanlarda yüreklerde yargılanıp kalemi kırılıyor?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Bir Allahın kulu işte 9 yıl önce Şikayet Et
    Hocam eğer iddialarınız doğruysa zaten birileri cezalarını bulacaktır... . Lakin bizim bir vatandaş, bir müslüman ve ümmetin bir ferdi olarak ve her iki tarafada aynı mesafede sırf imanları hizmetleri için seven biri olarak hadiselere baktığımızda içimiz acıyor şöyle ki; eğer bu iddialarınız gerçekse ve adil bir soruşturma ve yargıyla kesinlik kazanacaksa elbet cezalarıda müstehak ancak yinede vicdanları rahatsız eden bir şey var eğer cemaatin usullerinde bir takım eksiklikler yada yanlışlıklar olsada hangi insani islami topluluklarda tamamen kusursuzluk var elbet yok ancak kusurlar önem derecesine göre elbet uyarılmayı ve düzeltilmeyi gerektiriyor zira şahsi değil toplumsal neticeler veriyor . Bu bağlamda; kişilere yada islami hizmetleride dünyanın dört bir yanına fedakarca yayılmış din kardeşlerimizin "toplu" bir suçlama, imha, ötekileştirme , toplumdan soyutlama eylemine girme ne kadar adil ne kadar insani ne kadar islami?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat