Erdoğan: Halk bizi bağrına bastı

  • GİRİŞ15.02.2015 09:13
  • GÜNCELLEME16.02.2015 07:58

Yolunu Houston’dan geçirince 2 saat kazandı ama Türkiye’de “fitne” ateşi hemen kaynadı.

Cumhurbaşkanı’nın ne hastalığını, ne ameliyatını bıraktılar.

Ne de Washington Büyükelçisini MİT müsteşarı yapmadıkları kaldı.

İsterseniz bütün bu tezvirat ve “fitne/fücura” kulak asmadan dönüş yolunda Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindeki gazetecilerin bana aktardıklarını sizinle paylaşmak istiyorum.

TÜM TÜRKİYE’NİN BU KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR

Erdoğan’ın öncelikli konularından biri muhakkak ki Çözüm Süreci idi.

Silah bırakma tartışmalarıyl ile ilgili olarak,

Doğrusu bu açıklamayı Cuma günü bekliyordum. Olmadı. Doğrusu dün bugün böyle bir açıklama gelebilir. Ama biliyorsunuz uygulama önemlidir” dedi.

Erdoğan’ın yapılacak açıklama öncesinde çekince ve notları da dikkat çekiciydi. “Geçen Nevruz’da da yaptılar açıklamayı ama uygulamadılar.

Bunu uygulamada göstermeleri lazım tüm Türkiye’nin buna, bu kardeşliğe birlikteliğe ihtiyacı var. Bu başarılırsa bunun huzuru tüm Türkiye’yi etkiler. 78 milyon bu huzurdan nasibini alır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir soru üzerine Paralel Yapı’nın Amerika’da 3 Müslüman’ın şehit edilmesine kayıtsız kalmasına da değindi.

Paralel yapı hiç bir zaman dini kimliği kullanmamıştır. En önemli örnek Mavi Marmara olayıdır. Başlarındaki zatın o konu ile ilglii İsrail’e övgülerini hatırlayın.”

Erdoğan, Paralel Yapı’yı Kolombiya ve Meksika başkanlarına da detaylı bir şekilde anlattığını söyledi. “Türkiye Cumhuriyetine karşı yapılanları kendimize yapılmış gibi alırız. Türkiyeye arşı olanlar bize karşı olmuşlardır” dediklerini aktardı.

HALK BİZİ YALNIZLIĞA İTMEDİ, BAĞRINA BASTI

One minute çıkışından sonra dünayada yalnızlaştırıldığı yönündeki bir soruya Erdoğan’ın cevabı şu şekilde oldu:

Dünya nezdinde yalnızlığı umursamıyorum. Bizim için halkın nezdinde bir durumdur. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görüyoruz ki halk bizi yalnızlığa itmemiş. Bağrına basmış.

Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahit Akman’ın, “Meksika Başkanlık Sarayı 500 yıllık. Muhteşem bir eser” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan,

“Hadi Meksika’nın mali gücü var. 500 yıl önce de varmış demek ki yapmışlar.

Kübaya bakın. Küba sosyalizmden geliyor. Küba’daki saray beni adeta büyüledi. Beton yığınının içine girmiyorsunuz mesela. Küba daki saray muteşemdi. Yürürken mesela duvarların arasından geçmiyorsunuz. Ağaçların, dalların ormanların arasından geçiyorsunuz. Sanırım oraya harcanan rakam bizim Cumhurbaşkanlığı külliyesine harcanandan daha fazladır.

Bizim külliyeyi yaptırmadan burayı görseydim bu şekilde yeşil ağaçlandırılmasını arzu ederdim” diyor.

MEKSİKA BAŞKANLIK SİSTEMİ’Nİ KONUŞTUK

Erdoğan,  Meksika Devlet Başkanı Nyeto ile Başkanlık Sistemi’ni uzun uzun konuştuklarını da aktardı beraberindeki gazetecilere.

Hatta Büyükelçi ve danışmanı İbrahim Kalın’ı Meksika Sistemi’ni daha kapsamlı incelemesi için görevlendirdiğini söyledi.

ONE MİNUTE: TAŞI GEDİĞE KOYMAM GEREKİYORDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2009’da Davos’taki tarihi “One minute” melesenin arka planını da dönüş yolunda anlattı.

“Biz ‘One minute’ derken, Allah’tan başka kimse bize başka bir çizgi çizdiremez dedik.. Bu çizgi dogruysa gideriz. Biz one minute derken kime dediğimiz belli. Bu zat (Şimon Peres’i kastediyor) bana, Cumhurbaşkanı olmadan önce bir teklifte bulundu.. Burada Batı Şeria’da bir yapılanmaya gideceğiz. Parayı biz bulalım siz de inşaatta iyisiniz dedi. Fakat Cumhurbaşkanı makamı ona farklı bir hava getirdi. Ne oldu Batı Şeria meselssi dediğimizde ‘Görüyorsunuz İsrail’in işleri ile uğraşıyorum’ dedi.

Sonra Davos’ta bir araya geldiğimizde ben de taşı gediğe koymam gerekirdi…

O toplantıdan önce plaj bombalaması olmuş, çocuklar ölmüştü. Sonrasında Gazze’ye yönelik bombardıman yaşanmıştı.

Biliyorsunuz biz Olmert (Dönemin İsrail Başbakanı Ehud Olmert) ile bir araya geldiğimizde aslında İSRAİL-SURİYE arasında sorunun da son raddesine gelmiş, son cümleyi tamamlayıp imza aşamasına kadar gelmiştik.  Cumaya erteleyelim dediler. Cuma’ya da Gazze’yi bombaladılar. O bombalamadan sonra 15 gün Olmert’e ulaşmaya çalıştım. Tüm bunlar olunca Davos’ta karşı karşıya geldiğmizde böyle bir durum oluştu.”

DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR, BM’DE ROTASYON OLMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya 5’ten büyüktür” sözüne de daha kapsamlı bir açıklık getirdi.

“Bu beş ülkenin neredeyse dediği oluyor. Geri kalan ülkelerin dediği olmuyor. Filistin meselesinde de durum aynı.

Tüm dünya devletlerinin adaletli şekilde kurula gelebilmesi için mesela Rotasyon olmalı. 10 yılda bir her ülkeye sıra gelir. Kıtalar, inançlar ona göre dengelenip her ülkenin hakkı olur…”

 

 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat