Ak Parti 7 Haziran'dan ders aldı mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Seçim Beyannamesi'nin açıklamasına saatler kala Ülke TV, Kanal 7 ortak yayınında konuğumuz oldu.

  • GİRİŞ04.10.2015 09:38
  • GÜNCELLEME04.10.2015 09:38

Mehmet Acet ile birlikte Başbakan'a birçok soru sorma fırsatı bulduk.

Başbakan'a "Seçim beyannamesinde toplumun dar gelirlilerini ilgilendiren ne gibi vaatler var" diye sorduk ilkin. Ser verip sır vermedi.

Ama 7 Haziran öncesi hazırlanan beyannamenin eksiklerini fark ettiklerini, seçim sonrası bütün kesimleri uzun istişarelerle dinlediklerini ve buna göre bir beyanname hazırladıklarını anlattı.

Ak Parti'nin seçim kampanyası boyunca toplumun ekseriyetinin cebini ilgilendiren meselelerde daha somut vaatlerde bulunacağını gördük.

Gençlerle ilgili düzenlemelerde sadece okuyan gençler değil, iş kuracak gençlere yönelik somut adımların da atılacağını, emeklilere yeni düzenlemenin geleceğini, çiftçiye teşvik ve hibenin olacağını...

Bu bölümü niye önemsediğimi merak ediyor olabilirsiniz.

Şundan: Ak Parti, 13 yıllık iktidarını çeperde kalan seçmenlerden, toplumun alt orta gelir grubundan aldığı oylara borçlu. Aynı şekilde o kesimlere yönelik geliştirdiği sosyal politikalarla Türkiye'de devrim niteliğinde reformlar yaptı. Fakat 7 Haziran'da yaptıklarını da yapacaklarını da yeterince anlatamadı.

Oysa 7 Haziran seçimlerinde, bu kesim Ak Parti'den çok daha somut vaatler duymak istedi. Buna mukabil, özellikle CHP emekliler başta olmak üzeren dar gelirlilere "bol kese"den vaatlerde bulundu.

Başbakan Davutoğlu "Vaatlerde bulundular da ne oldu? CHP yine sadece kendi oyunu aldı" diyerek boş vaatlerin toplumsal karşılığının olmadığını söyledi ama ben yine kararsız seçmenlerin önemli bir kısmının dar gelirlilerden oluştuğuna ve bu kesimlere yönelik projelerin etkili olacağına inanıyorum.

Terörün belini kırdık

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Terörün belini kırdık diyorsunuz. Oysa biz bu sözü yıllardır duyuyoruz. Bu kez elinizde nasıl bir veri var ki bu kadar güçlü bir şekilde bunu söylüyorsunuz" diye de sorduk.

Aldığımız cevap şuydu:

"PKK terör örgütünün 4 ana unsuru var. Biz bu unsurlar arasındaki bağlantıyı çok güçlü bir şekilde kırdık. Kandil ile Türkiye içi kırsalı, kırsal ile şehir etraflarındaki mezarlık görüntülü merkezleri, o merkezler ile şehir içindeki unsurların arasındaki irtibatı kırdık. Bu nedenle PKK terör örgütünün belini kırdığımızı söylüyorum."

Yazının tamamı için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat