HDP’ye barajı aşıracak oylar Saadet’ten

  • GİRİŞ22.06.2018 09:51
  • GÜNCELLEME22.06.2018 09:51

Bir parti düşünün… Millet 7 Haziran 2015’de yüzde 13 ile onları Meclis’e taşıdı. Ak Parti tek başına iktidar olamadı. Ara dönemi fırsata çevirmek isteyen PKK terör örgütü, “Serhildan” deyip, “çukur açıp”, sözde özerlik ilan edip, kan dökmeye kalkıştı. Aynı parti PKK’nın sözcülüğüne soyundu. Dahası, “Şemdinli’de 400 km kareyi PKK kontrol etmektedir” gibi tahrikkar açıklamalar yaptı.

O gün, onların Meclis’e güçlü bir şekilde girmesini sağlayan “Türk solu” bugün aynı tezgahı başka türlü kuruyor; yana FETÖ’yü de alıp..

Bugün aynı partiyi sırf Erdoğan ve Ak Parti kaybetsin diye araçsallaştıranlar “mufazakar” seçmenin oylarıyla HDP’ye barajı aşırtmanın hesabını yapıyor. Koç başıysa Kılıçdaroğlu...

“ÖLÜMÜN TECRÜBESİ OLMAZ”

Saadet Partisi’ne verilen oy, kimin hanesine +1 katma değer sağlar? Bu soruyu seçime iki gün kala sorma hakkını kendimde buluyorum.

Bir soruyu sorma hakkını daha…

“İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak eder misin, Rabbim?” (Araf 15)

Dün Hayrettin Karaman hocam “Ölümün tecrübesi olmaz” başlığıyla Yeni Şafak’ta çok önemli bir yazı yazdı.

Diyor ki Karaman:

“(…) Ne imiş?

Bu iktidar şımarmış, maneviyatını kaybetmiş, içlerine sokulabilmiş sinekler yüzünden kamu menfaati zarar görüyormuş, yanlışlar yapılıyormuş…

Diyelim ki, bunlar kısmen doğru tespitlerdir.

Bu hareketin lideri ve asıl kadrosu hala hayırlı olma niteliklerini korumuyor mu?

Bence koruyorlar.

Madde ve manada kazanımlar devam etmiyor mu?

Herkes biliyor ki, ediyor.

(…) Gerçek tablo bundan ibaret iken hala hıyanete benzer sonuçlar doğurabilecek gafletin ve yanlış hesapların piyasaya sürülmesi, milletini ve memleketini seven, düşünen, büyük emeklerin ve fadâkârlıkların ürünü olan kazanımların kaybı ihtimali bile uykularını kaçıran hayırlı insanımızı derin endişelere sevk ediyor.

Ölüm tecrübe edilemez ve son pişmanlığın faydası yoktur.” (1.06.2018 Yeni Şafak).

SAADET’E VERİLEN OY, CHP MAHARETİYLE HDP’YE BARAJI AŞIRTIR

Son dönemde, “muhafazakarlık” adı altında Erdoğan’a ve Ak Parti’ye yönelik akıl almaz haksız bir eleştiri furyası başladı. Bu eleştirileri yapanların önemli bir kısmı, bir zamanlar Erdoğan’ın yakınında bulunmuş ancak beceriksizlikleri ve ihtirasları nedeniyle tasfiye olmuşlardan oluşuyor. Ve o tasfiyenin hırsıyla verip veriştiriyorlar. (Aslında bunların neden Erdoğan eleştirisi yaptıklarını herkes biliyor ama ne hikmetse kimse söylemiyor. Ben söyleyeyim, iktidara yakın oldukları dönemde şımarıkça ve ihtirasla kişisel ikballerinin peşine düşmüşler bunlar... Çevrelerindeki iklimi kuruttukları için yeni kadroların yetişmesine engel olmuş muhterisler bunlar.)

Eleştirilerin bir kısmıysa tamamen siyasal haset ve rekabet içinde olanlardan geliyor.

Ve o eleştirilerinin neticesinde sözüm ona muhafazakar bir parti olan Saadet Partisi’ne oy vererek Erdoğan’ı ve Ak Parti’yi cezalandırmak istiyorlar…

Tutarsa yani..!

Oysa Saadet Partisi’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı’nın büyük paydaşı CHP’dir. Ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, henüz ittifaklar kurulmadan önce yaptığı bir açıklamada, “İttifak bize fazladan 80 vekil kazandırıyor” açıklaması yapmıştır.

Yani, Saadet Partisi’ne verilen bir oy sadece Saadet Partisi’ne gitmiyor. Hatta Saadet Partisi’ne bir şey kazandırmıyor bilakis ittifakta paydaşı olduğu büyük ortağı CHP’ye kazandırıyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN SAADET’E KURDUĞU BÜYÜK TUZAK

İkinci bir husus, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun el altında CHP’yi bu günlerde teslim almış bir “kliğe”, “Oylarınızı HDP’ye verin” dediği iddiaları var. Yani CHP’nin bir kısmı HDP’yi barajı aşırmak için oy kullanacak. Zaten, Kılıçdaroğlu’nun özellikle İstanbul teşkilatına, “HDP ile koordineli çalışın” talimatı verdiği ortaya çıkmıştı.

Peki bu durumda CHP’nin oyları ve vekil sayısı düşmeyecek mi?

Bingo!

Kılıçdaroğlu’nun hesabı neydi, “İttifak bize fazladan 80 vekil kazandırıyor” dememiş miydi?

İşte bu hesaba göre, Kılıçdaroğlu Saadet Partisi’ne verilecek her bir oy’un dönüp dolaşıp CHP hanesine yazılacağını hesap ettiği için; önemli bir kayıp yaşamayacağını biliyor. Ve oradan gelecek oylarla kendi vekil sayısını korumayı, bir klik maharetiyle verilecek destekle de HDP’yi barajı aşırmayı hesaplıyor. Cumhurbaşkanı İnce’ninse zaten kazanma ihtimali yok! Bir taşla birkaç kuş misali yani…

Büyük bir siyaset mühendisliği işi yani!

Tutarsa..!

Tutma ihtimali var mı? Evet var!

“İÇİMİZDEKİ BEYİNSİZLER YÜZÜNDEN…”

“İçimizdeki beyinsizler yüzünden” tutabilir. Çünkü, Millet İttifa’nın büyük paydaşı CHP’dir ve Saadet Partisi ile İyi Parti’ye verilecek her bir oy dönüp dolaşıp CHP’nin hanesine yazılacaktır. Böylece CHP parlamentodaki vekil sayısını koruyacak, HDP’yi barajı aşıracak böylece de Ak Parti’yi muhalefete indirecektir.

Bu oyunu görmek zor değil. Ama görebilmek için ihtirastan, hasetten ve haksız yere öç alma duygusundan kurtulmak gerekir!

Tekaüte ayrılmış cumhurbaşkanını bir hınçla sahaya sürerek Erdoğan’dan öç almak isteyenlerin gözündeki perde kalkmamış.

Heyhat..!

Bugün Saadet eliyle HDP’yi barajı aşırtmaya çalışan Kılıçdaroğlu’nun planını göremiyorlar.

Ne diyelim, “Rabbim, içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak eder misin?”

Yorumlar8

  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Sapla samani karistiriyorsun bikerek yapiyorsun allaha hesap vereceksin
    Cevapla
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    tamam da zaten saadetin bazı yerlerde birinci sıra adayı hdp den. mesala Altan TAn . eğer ki hdp barajı aşamasa dahi, diğer chp, saadet vs. partilerden seçilen millietvekilerinden transfer yapılacaktır. gurup kurup meclise girinceye yeter sayıda.
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Ogren altan tan daha once fazilet partisinde idi. Dogruyu gordu tekrar geldi
  • azmise 5 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkün partisi ne hallerde, Kimden medet umar hale geldiler,
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • yalnız 5 yıl önce Şikayet Et
    görelim rabbim neyler. ne eylerse güzel eyler. fikrimize ve elimize sahip olalım yeter...
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • dr h 5 yıl önce Şikayet Et
    Çocukların oyun hamuru gibi, Atatürkçü kimlikten,kısa bir zamanda pkk destekçiliğine dönüştürülebilen bir CHP seçmen kitlesi var.Siyasi bilinç düzeyleri bu.Medyalarının elinde herbiri Foxmatik ve Sözcümatik haline getirilip uygun şekilde kullanılıyorlar.Aslında çoğu naif, bir şekilde iyi niyetli .Ama sorgulama nanay.Doğruyu arama gibi bir dertleri yok ne yazık ki.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat