PKK sisli ve puslu havada saldırıyor

  • GİRİŞ28.04.2019 09:22
  • GÜNCELLEME28.04.2019 09:22

Türkiye hem Suriye’de hem Irak’ın kuzeyinde terörle mücadelede büyük bir başarıya imza atıyor. Afrin Zeytin Dalı Harekatı’ndan önce Kuzey Irak’ta başlayan askeri harekat hala devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kuzey Irak’ta düze indi. Üs bölgeleri kuruldu. Kandil’in kapıları kapatıldı. Bu operasyon Afrin Zeytin Dalı Harekatı kadar önemlidir.

Dahası, Kuzey Irak operasyonu, Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen “otonom bölgenin” de boşa çıkartılması için geliştirilen çok önemli bir stratejini ürünü.

Ayrıca Türkiye içindeki “girilmez”, “gelinmez”, “çıkılmaz” denilen neresi varsa Mehmetçik orada yaz kış konuşlanmış durumda.

Bu bilgileri aktardıktan sonra asıl konumuza gelmek istiyorum. Konumuz, PKK terör örgütü “vur kaç” taktiğini güncelledi. Peki neden?

PKK’NIN İHA KORKUSU, HAVA AKADEMİSİ KURDURDU

PKK terör örgütü İHA ve SİHA’lar nedeniyle artık açık havada kafasını bile gösteremiyor. Gizlendikleri mağaralardan, derin vadilerden, sarp kayalardan kafalarını gösterdikleri anda İHA’lar tespit ediyor, SİHA’lar imha ediyor. Olmadı F-16’lar, Kobralar, Ataklar tepelerine biniyor.

Bu yüzden terörle mücadelede hiç olmadığı kadar üstünlük sağlamış durumda şu anda güvenlik güçleri.

Ne var ki PKK terör örgütünün arkasındaki akıl Türkiye’nin yeni terörle mücadele konseptini analiz etmeye çok önceden başlamış.

Bundan bir süre önce Cumhurbaşkanı ile Rusya’nın Soçi kentine seyahat etmiştik. O seyahatte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da vardı. Ve Soylu ile yaptığımız ayak üstü sohbette, terör örgütünün Kandil’de iki akademi kurduğunu öğrenmiştik.

Daha sonraki araştırmalarımızda bu iki akademinin birinin “Hava”, diğerinin “Sağlık” akademisi olduğu bilgisine ulaştık.

Hava Akademisi PKK’lı teröristlere İHA ve SİHA’lara karşı nasıl korunacağının eğitimini veriyor. Sağlık Akademisi ise, yaralanan teröristlere alanda müdahale edilmesi eğitimi veriyor. Zira daha önce yaralı teröristlerin en yakın “lojistik” kamplara taşınması üzerine geliştirilen sağlık stratejisi “alan hakimiyetinin” kaybedilmesi üzerine değiştirilmiş.

SEÇİM BOYUNCA EYLEM YAPMAYAN PKK

31 Mart seçimleri sürecinde neredeyse tek bir eylem, tek bir saldırı girişiminde bulunmayan PKK terör örgütü seçimin hemen akabinde Mehmetçik ile çatışmaya girdi. 19 Nisan’da Kuzey Irak sınırındaki operasyon sırasında 4 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz yaralandı.

Bu olayın nasıl olduğunu araştırdım. Yetkililerle konuştum.

Edindiğim bilgiyi sizinle de paylaşmak isterim.

Öncelikle, HDP ile CHP/İP ittifakının zımni ortaklığı seçim boyunca sorunsuz devam etsin diye PKK terör örgütü ve Suriye’deki uzantısı PYD/YPG eylemsiz kalmıştı onu bir yere not edelim.

Seçimden sonraysa ilk çatışma haberi 19 Nisan’da geldi.

Yukarıda PKK terör örgütünün iki akademi kurduğunu ve bunlardan birinin de hava akademisi olduğunu söylemiştim.

İşte bu akademide teröristler, İHA ve SİHA’lardan korunmak için her türlü hava şartlarına göre eğitim alıyor. Sadece puslu ve sisli havalarda saklandıkları inlerinden çıkıyor. Ve Mehmetçik’e saldırıyor.

Bölgede tam da sisli ve puslu günler yaşanıyor. Normal şartlarda neredeyse her gün 24 saat havada kalan İHA’larımız olması gerekirken, 19 Nisan’da şehitlerimizin haberinin geldiği günlerde İHA’larımız sis ve pus yüzünden uçamıyor.

Ne olduysa işte o anda oluyor.

İHA’ların uçmadığını “bilen” PKK terör örgütü militanları Mehmetçik’e saldırıyor ve o saldırıda 4 şehit 6 yaralımız oluyor.

PKK terör örgütünün kendi aklı ve imkanı İHA ve SİHA’larla ilgili bilgi ve korunma yöntemlerine yetecek düzeyde değil.

Ne var ki PKK’nın Suriye’deki kolu PYD/YPG’nin kamplarında bu eğitimleri veren “eğitmenler” var. O eğitmenlerin menşei Amerika. Bir kısmı paralı asker, bir kısmı gönüllü (!) bir kısmıysa doğrudan Amerikan askeri.

El yapımı patlayıcı (EYP) eğitimini PKK’ya kim veriyorsa, İHA ve SİHA’lardan korunma eğitimini de onlar veriyor.

O eğitimi alanlar da gelip askerimizi şehit ediyor.

Yenişafak

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat