2019'a doğru AK Parti ve yenilenme

.

  • GİRİŞ10.05.2017 07:19
  • GÜNCELLEME12.05.2017 06:09

AK Parti’de hummalı bir çalışma var.

Referandum sonrası çıkan sonuçlar il il detaylı bir şekilde masaya yatırılmış durumda.

Ak parti yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temposuna ayak uydurabilecek isimler için kolları sıvadı.

21 Mayıs’ta ki kongre partideki yenilenmenin miladı olarak belirlendi.

Parti yönetiminden oluşan bir “siyasi analiz komisyonu” hiç vakit kaybetmeden çalışmalarına başladı. Bu komisyonun hazırlayacağı rapor doğrultusunda performansı düşük teşkilatlar belirlenecek  ve kongre sonrası yeni teşkilatlarla yola devam edilecek.

En önemli kriter daha enerjik, daha genç ve daha kucaklayıcı bir kadronun oluşturulması.

ERDOĞAN’IN TEMPOSUNA AYAK UYDURABİLECEK KADRO

İlk değişikliğe kongrede parti yönetim organlarından başlanacak.

Özellikle  parti yönetiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temposuna ayak uydurabilecek eski ve yeni isimlere yer verilecek.

Hem Türkiyeyi kucaklayabilecek hem de Akparti’nin 15 yıllık dönemde yaptığı atılımları daha üst seviyelere taşıyabilecek güçlü bir ekiple yola devam edilecek.

KADINLAR VE GENÇLER REVAÇTA

21 Mayıs sonrası partideki yenilenme üst kadrodan alta doğru devam edecek. Yorulan ve verimi düşük olan kadrolar yerini , dinamik, çalışkan ve genç kadrolara bırakacak.

Partinin en önemli prensip kararlarından biri de yeni dönemde , gençlere ve kadınlara yönelik politikalara ağırlık vermek.

O nedenle 21 mayıs sonrası yani Erdoğan’lı dönemde , hem parti yönetiminde , hem partinin diğer kademelerinde hem de yerel yönetimlerde gençler ve kadınlar kendilerine daha çok yer bulacak.

TEPEDEN TIRNAĞA YENİLENME

11 Kişiden oluşan Siyasi analiz komisyonu, 81 il ve ilçeleri tek tek masaya yatırmış durumda.

Teşkilat içinde ki zayıf halkalar belirleniyor, insanların hangi sebeplerle “ hayır” ya da “ Evet” oyu verdikleri sosyolojik boyutu da hesaba katılarak analiz ediliyor. Bir anlamda toplumun kapsamlı bir fotoğrafı çekiliyor.

Özellikle “hayır” oyu verenlerin , AK Parti’nin icraatlarından mı, ya da teşkilat üyeleri veya belediyelerin davranış ve söylemlerinden yola çıkarak mı “ Hayır” dedikleri belirleniyor. Bu çalışma yapılırken bir yandan da toplumun Ak Partiden taleplerinin neler olduğu tespit ediliyor.

Bu arada Genel Merkez çalışma ekibi,  yeni teşkilatlanma yapısı içinde başarılı ve herkesi kucaklayan teşkilatları da belirliyor. Farklı oluşumlar ve birilerinin güdümünde yeni teşkilat yapılarının oluşmaması için titiz ve dikkatli davranılıyor.

Büyük kongreden sonra Parti, Haziran ve Temmuz aylarında İl ve ilçe kongrelerini yaparak yeni teşkilatları şekillendirecek..

Özellikle başarılı teşkilatlar ve il başkanları Genel merkeze çağrılarak bölge milletvekilleri ile beraber yeni yol haritaları belirleniyor.

Örneğin Rize… 16 nisan Referandumunda en başarılı illerden biriydi. Genç ve başarılı il başkanı Muhammet Avcı yeni dönemde de Genel merkez tarafından yola devam edilecek başkanlardan biri.

Siyasi analiz Komisyonu ,  kapsamlı çalışmasını kısa sürede tamamlayacak ve hazırlanan raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a sunacak.

Partide ki bir başka hazırlıkta 21 mayısa yönelik... Kurucu lider Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkan olacağı , görkemli  ve  katılımı yüksek  büyük kongre hazırlıkları hummalı bir şekilde devam ediyor.

Tepeden tırnağa yenilenmesi planlanan Ak Parti’yi 2019’a Genç ve dinamik kadrolar hazırlayacak..

İbrahim Erdoğan
İbrahim.Erdogan@haber7.com
@ierdogan53

Yorumlar3

  • yalçın 6 yıl önce Şikayet Et
    1 kasımda hükümet çıksın diye verilen oyları ak parti nin iyi değerlendiremediği ,referandumda net ortaya çıkıyor.Ak parti il teşkilatları ve miletvekileri sorun çözmeyen ,öteleyen ,yapıya bürünmüş durumda.Halkın taleplerine ilgisiz ve lakayıt.2019 şu anki yapıyla sıkıntılı .
    Cevapla
  • rizeli 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım yanlış yorum yaptın burda herkes başbakan cumhurbaşkanı diger illere göre çok zordur siyaset rizede
    Cevapla
  • nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    rize örneği olmamış .zaten orada çalışmaya gerek yok cumhurbaşkanımızın memleketi.insanlar onun hatırına verir yine verir.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat